16 jaar

Abel_waterval_madeira_2006 Mijn zoon is vandaag 16 jaar geworden. Toch weer een mijlpaal in het mijn leven. 16 jaar geleden vewekt in de periode van de eerste golfoorlog in januari 1991. De USA stoomde niet door naar Bagdad en de gevolgen daarvan zien we nog dagelijks. Negen maanden later werd Abel geboren, op 13 oktober 1991. Het was een prachtig najaar met drie weken lang volop zon en een graad of 15 in het decor van mooie herfstkleuren. Veel slapeloze nachten en de bevalling was de meest indringende gebeurtenis in mijn leven. Nog indringender dan het ovelijden van mijn ouders. Nu dus 16 en vannacht kwam ie om drie uur thuis. Samen met vrienden en vriendinnen heeft ie zijn verjaardag in de disco gevierd met een biertje. (Neeringattitude zit in de genen).Hij kwam opgelaten thuis gelukkig zonder teveel alcohol. xc3xa9xc3xa9n van de zorgen van nu van een gemiddelde ouder, dus ook voor ons. Hij gaat er goed mee om overigens. Nu ligt hij nog op bed en om 10 over elf wekken we hem want dat is het tijdstip van zijn geboorte. Trots dus!

Edward Neering

Foto gemaakt door Edward Neering: Abel is hier 14 jaar op Madeira

Honger en Angst

Tot en met de 2e wereldoorlog had de mensheid xc3xa9xc3xa9n grote zorg. Honger en hoe voorkom ik dat. Nu heeft honger plaatsgemaakt voor Angst, een subjectief gevoel voor onveiligheid terwijl er objectief niet veel aan de hand is. Het keukentrapje in de keuken levert 2200 ongelukken op jaarbasis op met soms zeer ernstig letsel. In Nederland zijn de afgelopen zeven jaar 2 mensen omgekomen door een terreuraanslag.

Vakbondsmuseum

Lezing Stelling van Amsterdam

Een lezing over de Stelling van Amsterdam is onderdeel van de cyclus ‘De Schoonheid na het Werk’, die plaatsvindt in het bijzondere gebouw De Burcht in Amsterdam. Dit vakbondsmuseum is het voormalige onderkomen van de diamantwerkersvakbond en staat in de Henri Polaklaan 9 te Amsterdam xe2x80″ vlak bij Artis en tegenover de woning van Stellingcommandant Fabius.

Peter Schat, voorzitter van Stichting MEGA, spreekt over de stelling op zondag 28 oktober, aanvang 14 uur. Reserveren via 020-6241166. Entree kost vijf euro. Schat ondersteunt zijn verhaal met een authentieke diaprojectie in overvloei. Hij laat beelden zien van de verschillende stellingonderdelen en licht toe hoe en waarom de Stelling van Amsterdam is aangelegd. Tevens is er gelegenheid tot vragen stellen en discussie.

De Burcht: <http://www.deburcht.org/>
Stichting MEGA Lezingen: <http://www.stichting-mega.nl/lezingen.html>