Samenvatting AZ- Excelsior

Jonathas
Terwijl het CDA nu in crisis bij elkaar zit en terecht waarschijnlijk zal afhaken in de formatie (Beatrix heeft Ruud lubbers opgedragen te blijven stoken, maar dat terzijde) zit ik nog na te mijmeren over de wedstrijd AZ- Exxelsior van afgelopen zondag. Het gaat goedkomen met AZ. En eerlijk gezegd vind ik dat er momenteel sprake is van scorebordjournalistiek, om onze Co Adriaanse er nog maar eens bij te halen. Ik vond dat AZ met veel inzet speelde op een 10 slordige minuten na in de 2e helft (bijna 2-0 voor Excelsior).  
Ja het had doeltreffender gemoeten en als je mijn woorden niet gelooft zie dan op bijgaande link de samenvatting. http://www.az.nl/index.php?id=86

Edward Neering

Stamboom familie Neering

Begin 18e eeuw werden Hermanus (Manus) Neering en Marijtje Karhof geboren in resp Wormer en Katwoude. Manus Neering was boerenknecht. Manus en Marijtje trouwden met elkaar. Uit dit huwelijk  is in  1855  Cornelis Neering te Edam geboren. Cornelis Neering was veehouder en ging in Katwoude wonen. In 1879 trouwde Cornelis Neering (de overgrootvader van de Neeringen op de foto) met Hillegonda Boerlage (Gonda Boerlage). Zij kregen in Katwoude (ook wel Karhof)  9 kinderen* waaronder onze opa Theodorus Neering (Dirk Neering) geboren op 8 juni 1882. Theodurus (Dirk dus) Neering trouwde met Petronella van Dijk (Nel). Uit dit huwelijk Dirk en Nel Neering werden twee kinderen geboren. Anton Neering en Cornelis (Cor) Anthonius Hermanus Neering.

Anton Neering vestigde zich in Amstelveen en trouwde met Christina Lammers (Tante Stien). Zij kregen 2 kinderen Cees en Wil. Cees trouwde met Emmy en kregen drie zoons, waaronder Rob en Thijs Neering. Wil trouwde met Kitty en zij hebben Patrick Neering als zoon.

Cor Neering trouwde met Maria van Damme in de jaren dertig en zij kregen samen vier kinderen. Kees Neering, Theo Neering, Nel Neering (vd A), Jopie Neering (Breedijk). Helaas overleed Maria van Damme op  25 juni 1940 aan de gevolgen van tbc. In 1943 hertrouwde Cor Neering met Dirkje (Dora) Prins. Zij kregen samen 10 kinderen waarvan er één (Els) dood werd geboren. Ton Neering, Rob Neering, Carla Neering (van Scheppingen), Ruud Neering, Elma Neering (Fagel), André Neering, Frans Neering, Paul Neering en Edward Neering werden geboren van 1944 tot en met 1958. (Zij staan allen op de foto op Kees Neering na)

De “Neeringlijn”doortrekkend. Charl Neering, Marianne Neering en Christa Neering zijn kinderen van Theo Neering (overleden in augustus 2007). Marcel, Robin en Jolanda Neering zijn kinderen van Kees Neering. Joyce Neering en Marco Neering zijn kinderen van Ton Neering. Simone Neering en Frank Neering zijn de kinderen van Rob Neering. Vanessa Neering en Arjan Neering zijn kinderen van Ruud Neering. Jos Neering en Lotte Neering zijn kinderen van André Neering, Roy Neering en Jordy Neering zijn kinderen van Frans Neering (is overleden in februari 2008). Lucas Neering en Saar Neering zijn kinderen van Paul Neering en Abel  is mijn zoon. Ik heb ook nog een dochter Eva maar die draagt de naam van haar moeder, Eva Groenewegen.

De kleinkinderen van de Neeringen die deze naam dragen, sommigen hebben ook al weer kinderen die Neering heten maar die heb ik nog 123 niet paraat.

Cornelis Neering de vader van opa Neering, onze overgrootvader dus, geboren in 1855, kreeg samen met Gonda Boerlage in totaal dus negen kinderen. De oudste was Hermanus Neering (ook Manus genoemd) uit 1880, Theodurus Neering uit 1882 (onze opa dus), Maria (Marie) Neering (gehuwd met ome Broos) Een Gehrardus Neering die nog geen één jaar  is geworden en overleed in mei 1887. In dat zelfde jaar werd in augustus Gerhardus Bonaventura (oom Gerard tandarts uit Zwanenburg) geboren. In 1890 werd Geertruida Neering geboren echter zij overleed na een paar maanden.  Daarna werd Franciscus Neering geboren in 1891 maar dit kind overleed ook, een paar weken na zijn geboorte. In 1892 werd een nieuwe Geertruida Neering geboren (Tante Truus) en tenslotte werd in in 1894 Ava Maria Neering geboren (tante Aaf).

Manus, Dirk en Gerard Neering kregen kinderen in de Neeringlijn. Marie Neering bleef kinderloos met ome Broos. Truus Neering trouwde met Cor van Schaagen en kreeg dus kinderen onder de naam “van Schaagen” en tenslotte tante Aaf Neering trouwde met Hendrik Hempelman en kreeg dus kinderen onder de naam Hempelman.

Over de Neeringen van Hermanus (Alinda, Theodurus, Marian Gonda, Bep, Ans, Herman, Arnoldus en Cornelia), en van ome Gerard uit Zwanenburg (Rene,Eddy,Ben, Paula en Frans) een andere keer meer.

Edward Neering

 

 

Ambtenarenloop 2010

270820106122
Gisteren de ambtenarenloop 2010 gelopen met de collega's van AGA Adviesgroep Amsterdam van de Amsterdamse Bestuursdienst. De hardnekkige regen van de afgelopen dagen had plaatsgemaakt voor prima droog hardloopweer met hier en daar een prikkend zonnetje. Het was duidelijk minder druk dan vorig jaar maar wel beter georganiseerd met dit jaar de start bij het bezoekerscentrum. In plaats van rondjes van 3,75 km vorig jaar met heuvel dit jaar 3 rondjes van 5 km zonder heuvel. Op deze manier komt de loop meer in overeenstemming met de Dam tot Damloop van 19 september (16.1 km en vlak). Bij de uitslagen is opvallend de scherpe tijd van Marjanne Harinck van 1.07 min. op de 15 km slechts een minuut langzamer dan Anna Korteweg. Of is hier een rondje minder gelopen!!!? Carmen Kroon eindigde op de 10 km  in een keurige 55.22 en Saartje Heederik kwam netjes in 1.02.30 over de meet. Op de 15 km mannen kwam Eert Moonen door in 1.08.34 en Jeroen Schutter schutterde niet en finishte in 1.19.20 uur. Ja en dan natuurlijk Niels Cool die de bronzen plak/beker opeiste met de fantastische tijd van 1.00.06 uur op deze 15 km van de Amsterdamse Ambtenarenloop. Dus weer een prijs voor AGA na de gouden plak van Hennie Loos vorig jaar. Hennie Loos deed  overigens niet mee vanwege een achillispeesblessure maar was na bijna twee, zeven en twaalf kilometer wel de nodige trouwe eenzame AGA supporter! Zelf kwam ik door in 1.27.08 en was zeven minuten sneller dan de editie (met heuvel) van vorig jaar. Me dunkt eeen mooi prrrtje. Volgend jaar weer!

Edward Neering

Link Uitslagen: http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2010082701110

Link foto's: http://www.amsterdamsebos.nl/ambtenarenloop

Nog wat uitlslagen van bekenden: Thijs Polfliet: 57.13 (10 km), Jann Maatita 52,57 (10 Km) , Jeroen Berndsen op de 15 km 1.23.13, Patrick Snoek 1.25.48, Marijke Rombouts 59,52 (10 km) en Marja Keizer in 1.05.04, Martin Hamelink 1.07.17 (10Km), Paul Helmer 44.36 (10 Km) en Marijke Andeweg 31.08 op de 5 km.