Met mijn broer Ton bij AZ!

Het ging al verkeerd bij “het Poortje”, de ingang bij AZ. Bijgelooftechnisch nemen Abel en ik altijd de 3e toegangspoort bij vak P. Al pratende stond ik ineens voor het eerste poortje, een slecht voorteken. Uiteindelijk werd het 3-3 tegen RKC. Mijn broer Ton was mee, al eerder was hij bij PSV (een klinkende overwinning) maar het mocht dit keer niet baten. Al met al toch een leuke pot voetbal en een leuke middag.

In november een eigen radiouitzending op Salto /Amsterdam FM

Gisteren was ik met René van Sprang bij de veiling van de stadsbank van Lening voor de voedselbank Amsterdam. Met de opbrengst wil de voedselbank een bus kopen voor vervoer van de voedselpaketten. Erg leuk om zo’n veiling mee te maken. De veiling werd begeleid door ‘Lady Charity” die de serieuze toon van de doorsnee veling onderuit haalde. De veiling vond plaats in de Brakke Grond.

Zelf heb ik een uur zendtijd gekocht bij Salto/Radio Dieperick. Ik krijg dus in november een heel uur om zelf te vullen. In mijn gedachten ben ik al hard aan de slag om het uur te vullen. Ik wil het vullen met muziek, maatschappelijke thema’s en een persoonlijk item. Het wordt waarschijnlijk 9 of 23 november tussen 10.00 uur en 11.00 uur. Dus zet het alvast in de agenda! wordt vervolgd!

Aansluitend door Het Parool geinterviewd. Vandaag in de krant op pagina 6!

Judy Jacobse laat tijden krasse knarren verbleken!

Jan Jacobse begrijpt wat managen is: Managen is het organiseren van de juiste deskundigheden om je heen. Zelf liep hij niet mee maar zette zijn dochter Judy op scherp en ziedaar: 1.14.20 als toptijd! tijdens de Dam top Damloop 2012. Perfect loopweer en een geweldige ambiance. Opvallend bijverschijnsel vandaag was de de zichtbaarheid van de bezuinigingen bij de gemeente Diemen. Niks businesstent in businessdorp gewoon een koninginnedaguitstalling voor de entree van de bobo’s: Wat bier en broodjes en verder geen gedoe. Past volledig in de lijn “Als het simpel is én het is goed, dan is het dubbel zo goed!” Hulde aan Diemen, dat zouden meer gemeenten moeten doen!

De uitslagen:
Bo Janssen 1.09.30 (buiten categorie)

Judy Jacobse 1.14.20
Kees Schelling 1.18.45
Paul Neering 1.19.03
Edward Neering 1.30.29
Bo Bogaard 1.30.57
Kees Klaver 1.31.17
Harry van der Wiel 1.31.46

Do Neering, Tante Marij en Jan Jacobse

De foto kwam boven water via Marja Keijzer uit het Neeringarchief. Het is hier half jaren tachtig bij het huwelijk van André en Marja. Jan Jacobse als chaparonne van Dora Neering-Prins en Tante Marij Prins. Een historische dag. Na een zeer geslaagd feest in Amsterdam-Sloten in Boer en Vink werd in deze nacht 500 meter een gevecht uitgevochten tussen een arrestatieteam en twee leden van de Bader Meinhoffgroep. Wackernaggel en Schneider werden gearresteerd waarbij Wackernaggel op de Pieter Callandlaan om het leven kwam.

De Muizenval


Foto Edward Neering

#Heiloo #tragedie van Willemien de muis

De muizenval

We hebben sinds een paar jaar last van muizen in 072. Onze eerste muis dateert al weer van dik twee jaar geleden. We noemden hem “Saddam” en met een simpele diervriendelijke muizenval met een stukje pindakaas liep hij binnen twee dagen in de val en werd losgelaten in de oude Alkmaarderhout op de plek van de wijlen cornervlag van het AZ van weleer. Op deze weblog vierde ik dit succes met het item “we’ve got him”, het item werd opgeluisterd met een prachtige foto van de muis in het valletje. Belangrijk overigens dat je de muis meer dan één kilometer van je huis loslaat, doe je dat niet dan keert ie weer terug op zijn oude nest en zit je dus van de regen in de drup!
Een paar maanden later weer een muis die snel de naam Assaad kreeg en het ritueel herhaalde zich. Assaad werd vrijgelaten in het Heilooerbos. Een paar weken later was het weer raak. In mijn ooghoek schoot er weer één pijlsnel langs mij in de late avond, na ampele overwegingen hebben wij hem de naam “Willem” gegeven de voornaam van Willem Holleeder. Edoch, mijn partner verklaarde nu ook kleine muizen te zien en soms zagen we moeder + een jonkie tegelijkertijd. Willem werd Willemien en een extra set diervriendelijke muizenvallen werd aangerukt en dito voorraad pindakaas. Binnen 24 uur hadden we drie kleine muizen gevangen en deze werden in de barre vorst (februari 2012) bij een Middelbare school in Heiloo, bij een warmtekoker, door mijn vrouw vrijgelaten. Zij had eerst nog geopperd om de muisjes nog even in ons eigen huis vrij te laten en weer te vangen als de vorst voorbij was en de sneeuw weggedooid zou zijn. Onze relatie AEX-index dreigde onder de 300 punten te zakken dus was de warmtekoker bij de eerdergenoemde school het uiterste compromis.
Willemien bleef dus over maar zij vertikte het wekenlang om in de diervriendelijke val te stappen en van de overheerlijke verse Calvé pindakaas te smullen op een vers stukje croissant, zeg maar het Sheba onder het muizenvoer! Wel vonden wij overal muizendrolletjes en Willemien poepte er lustig op los in huize Neering. Blijkbaar hebben sommige muizen toch een soort IQ, immers Willemien had haar 3 jongen letterlijk en figuurlijk in de val zien lopen. Het kantelpunt was bereikt, de muis moet dood! Zelfs mijn vrouw was om! De keuze, na een deskundig advies bij de plaatselijke doe het zelf zaak “Coen Doen”, viel op de dodelijke muizenkorrels. Na drie weken muizenkorrels was Willemien nog steeds niet dood. Sterker nog, het aantal drolletjes leek toe te nemen, de analyse was snel gemaakt. Hoe meer muizenkorrels ze at hoe meer stoelgang. De helft van het pakje was al op en normaal gesproken was dat genoeg voor een hele kolonie muizen. Tijd voor een dubbele aanpakx85. extra korrels en diervriendelijke muizenvallen tegelijkertijd. Willemien moet toch verzwakt zijn en zo een val in waggelen.
Pas na vier weken bleven de korrels sereen liggen in het muizendoosje. Vincent van Gogh zou er zo een stil leven van gemaakt kunnen hebben. Willemien was blijkbaar bezweken aan de uiteindelijke vergiftiging.
Na een paar dagen van rust zei ik oprechtx85x85en toch mis ik haar!

Tineke maakt haar debuut in het AZ stadion!

Abel is een half jaartje exit naar Zweden (Gxf6tenborg) voor zijn studie. Gevolg is dus dat ik voor de komende thuis wedstrijden tot de winterstop van AZ iemand anders uitnodig om mee te gaan. Na een aantal afzeggingen vroeg ik uiteindelijk aan Tineke of zij niet een keertje mee wilde gaan. Voor het zevende jaar hebben Abel en ik een seizoenskaart bij AZ en nog nooit is Tineke het AZ-bastion geweest. Vandaag dus voor de eerste keer en ze vond het geweldig met vier juichmomenten (4-0) voor AZ.

Ook is zij voor de eerste keer in haar leven gefouilleerd (bij ingang van stadion), door een vrouw dat dan weer wel!