Cultuur op Fort Nieuw Amsterdam

A_djarancultureel_evenement_fna_279 Met Herstelling Internationaal als makelaar is dit jaar gestart met de revitalisering van Fort Nieuw Amsterdam op de kruising van de Commewijne- en de Surinamerivier een half uur rijden van Paramaribo. Het proces wordt geleid door Evert Middelbeek, voormalig bevlogen marktpleinmanager in Oost bij de DWI. Hij is met zijn vrouw Carla voor 3 jaar naar Suriname gereisd. Inmiddels is er al heel veel opgeruimd op het fort en worden er weer activiteiten georganiseerd. Dit weekend vond een cultureeel evenement plaats met Djaran Kpang (zie kleurijke foto).

Foto: Carla Middelbeek

Andrxc3xa9 en Paul Neering geblesseerd

Andr_en_paul Op de foto twee afgetrainde Neeringen tijdens de nazit in Parnassia bij Bloemendaal aan Zee na de eerste Duin en Kruitbergloop twee jaar geleden. Inmiddels is de loop omgedoopt tot "Tom Wellerloop" en zal worden gehouden op 2 november. Start bij de ingang van Duin en Kruitberg Santpoort Noord om 10 uur. Lengte is 15 km.

Het ziet er naar uit dat zowel Andrxc3xa9 Neering (links op foto) als Paul Neering niet zullen meelopen ivm blessures. Resp. rug en knie. Zij zullen de wandeling gaan maken die tegelijkertijd wordt gelopen.

Op huwelijk betrapt

Illegaal_huwelijk_7 Ik was gisteren met Hannah van der Veen van Cultureel Erfgoed Noord-Holland een rondwandeling aan het maken op de Zeehoeve en Fort Diemerdam. Dit voor de voorbereiding van het afsluitfeest van de stellingmaand dat aanstaande vrijdag hier wordt gehouden. We kwamen achter op het Fort van deze kustbatterij en zagen een aantal uitgedoste mensen. Ik dacht dat de theatergroep "No man’s land" aan het oefenen was. Desgevraagd bleken zij de theatergroep niet te zijn. De mensen waren met een fotosessie bezig van een bruid die even later in het huwelijk zou treden. Ze had de locatie gezien in Het Parool bij xc3xa9xc3xa9n van de wandelverhalen van John Jansen van Galen. "Gaat u ons eraf gooien nu we zonder toestemming hier zitten?"vroeg de mooie bruid met zachte stem (zie foto). "This time I see it through the fingers" antwoordde ik en kreeg even het "Tempoteam-gevoel".

Op Fort Edam

Fotos_op_edam_006 Was gisteren samen Yoeri van der Lugt en Alexander Senger om foto’s te maken op Fort Edam voor het jaarverslag 2008. En natuurlijk was daar ook werkmeester Gerard met zijn deelnemers. Hij werkt al twee jaar lang om het dak op Fort Edam te vervangen. Veel deelnemers zijn als dakdekker opgeleid en opgevoed en inmiddels uitgestroomd naar een werkgever in deze branche.