Schaf ATV dagen af!

Auteur: door Peter Ullenbroeck | woensdag 30 mei 2012 | 06:35 | Laatst bijgewerkt op: woensdag 30 mei 2012 | 06:39

Tekstgrootte

Foto: Robert Vos/ANP

BREDA – Voorzitter Peter Swinkels van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) noemt de voorgestelde versoepeling van het ontslagrecht ‘asociaal’. Swinkels vindt het ‘niet kunnen’ dat werknemers die dertig of veertig jaar bij een baas hebben gewerkt en ontslagen worden, straks nog maar maximaal zes maandsalarissen meekrijgen.

“Vooropgesteld: ik ben voor het hervormen van de arbeidsmarkt, dat is ook hard nodig”, stelt de werkgeversvoorman. “Maar als het aan mij ligt wordt dit onderdeel uit de voorstellen geschrapt.Dit kun je niet maken ten opzichte van de werknemer die zijn hele leven hard heeft gewerkt en buiten zijn schuld ontslag krijgt.”

De voorzitter van de BZW, waarbij ruim tweeduizend bedrijven in Brabant en Zeeland zijn aangesloten, ziet liever dat het aantal vrije dagen dat de Nederlandse werknemer heeft, wordt aangepakt. “Dat kan best wat minder. Laat de werknemers tien of vijftien adv-dagen inleveren. Daardoor gaat de arbeidsproductiviteit omhoog en worden we concurrerender met het buitenland.”

Het beperken van de ontslagvergoeding vanaf 2014 is een van de voorstellen van de zogeheten Kunduzcoalitie, de alliantie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie

bron: www.destem.nl

21e eeuw!

Dit had je 20 jaar toch niet voor mogelijk gehouden. Ikealampen op zonne-energie die zich opladen op vanavond te kunnen branden. Echt 21 eeuw!
Foto genomen in onze tuin in 072.

http://nos.nl/op3/artikel/377062-zon-vervangt-20-kerncentrales-in-duitsland.html

Korte Documentaire Joe Jackson – The Duke

The Duke is het nieuwe album/CD van Joe Jackson. Het is een ode aan Duke Ellington. Nummers van Ellington zijn in een nieuw arrangement gestopt door de Gershwin van de Rock. Het album verschijnt eind juni. In deze korte docu vertelt Joe Jackson het hoe en waarom. We zien oa ook Iggy Pop en good old Sue Hadjoupolus.

VVD verliest opnieuw in peilingen!

Langzaam gaat het de goede kant op!

De VVD verliest in de politieke barometer opnieuw. In vergelijking met vorige week verliezen de liberalen 1 zetel en komen uit op 30, een minder dan ze nu hebben in de Tweede Kamer. Ook de PVV verliest een zetel in de peiling. De partij gaat naar 20, vier minder dan het huidige zetelaantal. .

De PvdA en D66 winnen elk 1 zetel in vergelijking met vorige week. De PvdA komt op 25 zetels en D66 op 16. In de Tweede Kamer heeft de PvdA nu nog 30 zetels en D66 10.

Het CDA en de SP blijven gelijk in vergelijking met de peiling van vorige week. Het CDA blijft op 16 zetels staan en de SP op 27. In de Kamer hebben de christendemocraten nu nog 21 zetels; de SP 15.

De politieke barometer Ipsos Synovate is een peiling waarvoor 950 mensen uit een vast online onderzoekspanel worden ondervraagd naar hun stemgedrag als er nu verkiezingen zouden zijn. De peiling is gehouden van woensdag tot vrijdagmiddag.

Bron: www.volkskrant.nl