turbulentie

VrijheidsbeeldGisteren gegeten in klein Fraenkendael te Abcoude. Prima restaurant vaak decor van werkoverleggen van het werk. Dinsdagavond gewwest in Den Haag bij de conferentie over hoe jongeren in Nederland oordelen over hun welzijn en geluk. Het valt allemaal zeer mee > jongeren voelen zich over het algemeen gelukkig maar maken zich grote zorgen over de toekomst.  Maandagavond was mijn zuster jarig. leuk om wee met zijn allen bij elkaar te zijn, Divers maar toch allen xc3xa9xc3xa9n.

Wat heeft het vrijheidsbeeld daarmee te maken. Toegevoegd als symbool voor de jongeren en mijn eigen kinderen.

interview JJ Vrij Nederland

Joe_jackson_foto_3

Joe Jackson: xe2x80x98Ik schaam me voor mijn oude tekstenxe2x80x99

19-01-2008
Door Sander Donkers en David Kleijwegt

Ooit werd hij gezien als de nieuwe xe2x80x98angry young manxe2x80x99. Joe Jackson, meer dan dertig jaar popsurvivor, lacht erom. Zijn nieuwe cd Rain ademt rijpheid en wereldwijsheid. xe2x80x98De Sex Pistols, die waren boos en rebels. Ik wilde gewoon muziek maken.xe2x80x99

Om verder interview in Vrij Nederland te lezen klik op onderstaande link’

http://www.vn.nl/KunstCultuur/Muziek/ArtikelMuziek/JoeJacksonIkSchaamMeVoorMijnOudeTeksten.htm

Willem II – AZ, de Malaise

Demy_de_zeeuw_1Gisterenavond op de buis gekeken naar Willem II — AZ. het verlies van 0-3 zal in Alkmnaar en in huize Neering is ie hard aangekomen. Tijd voor een analyse. Blessures zijn geen excuus. Het in onbegrijpelijk dat een speler als Pele uberhaupt nog op de bank mag zitten laat staan dat ihij speelt. 90% van de ballen die hij aannam speelde bij verkeerd of niet door maar het ergste aan zijn gebarentaal is nog dat hij zich er niet verantwoordelijk voor voelt en dat is funest voor de teamgeest. De onderlinge irritaties waren dan ook duidelijk te zien Daarnaast is er een collectieve faalangst en wat voor Pele geldt geldt ook voor Milano Koenders. Voor RKC prima maar niet voor AZ. Voorts hebben veel spelers absoluut niet de vorm van vorig jaar maar dan gaat voor een deel nog wel goed komen. Tenslotte vinden wij het nog steeds onbegrijpelijk dat Gretar Steinson, wiens contract liep tot 2011 nu als aan een engelse club is verkocht. Daarover de saus van de klucht Alves en de malaise is daar. Tijd voor Louis van Gaal om zijn allen de kroeg in de duiken en daarna naar de disco en vervolgens de westrijd tegen PSV spelen, let maar op!!

Vader en Zoon Neering

AZ- NAC

We waren er zelf bij vanavond. Ik bedoel > Abel en ik. 85 minuten was AZ heer en meester op het veld. De sfeer in het stadion is prima. Aan de lijn verschijnt Milano Koenders. AZ staat met 1-0 voor. Het publiek roept of scandeert "louis, niet doen", louis niet doen!! Louis van Gaal doet het toch en wisselt Medez da Silva voor MIlano Koenders. Net daarvoor, koenders stond al minuten koud te worden aan de kant, maakte Mendez da Silva een gigafout wat leidde toe de 1-1. Milano Koenders komt het veld binnen. Bij het tweeede balcontact maakt hij een onnodige overtreding en krijgt direct geel. Uit deze vrije schop komt uiteindelijk de 2-1 voor NAC na een gigablunder van Augustin.

Milano Koenders is dit sezoen gekocht van RKC. Hij had een fantatisch debuut bij AZ in een thuiswedstrijd van AZ. Weet niet meer tegen welke tegenstander. Koenders gaat om een giga manier de fout in het laatste kwartier tegen Nurnberg uit. AZ verliest in de laatste 10 minuten met 2-1!! In het afgelopen weekend een zeer zwak AZ tegen Heereveen maar een zeer zwakke Koenders. "Louis niet doen" wat het publiek scandeerde refereerde aan Nurnberg en Heereveen. Wat gevreesd werd gebeurde!! We konden het niet geloven maar het was wel een feit!! > AZ verliest van NAC!

85 minuten heer en meester en toch de pottenbak in! Het probleem dit seizoen. Immers een wedstrijd duurt 95 minuten. Nog vertrouwen in Louis van Gaal? Jazeker. Adagium is: Pom, Pom, Pom deze crises komt ook wel weer om!" Kortom uiteindelijk komt het goed!

Soap Alves transfer naar AZ

ZEIST – Afonso Alves heeft bij de KNVB een spoedarbitragezaak aangespannen tegen AZ. De voetbalbond maakte maandag bekend dat Pim de Vos, advocaat van Alves, een verzoek daartoe heeft ingediend.

Alves ondertekende op 23 december een contract bij AZ. Daarop ontbreekt echter de handtekening van de heer Ribeiro, de Braziliaanse advocaat van Alves.

Het contract van Alves met AZ is daarom, volgens De Vos, niet rechtsgeldig.

FIFA-regels

"Het belangrijkste is dat een contract altijd moet worden ondertekend door de speler zelf xc3xa9n een zaakwaarnemer met licentie of een advocaat. Dat zijn officixc3xable FIFA-regels, die zijn ingesteld om spelers tegen zichzelf in bescherming te nemen."

"In deze zaak is dat niet gebeurd en dat wordt steeds vergeten. AZ heeft onderhandeld met zaakwaarnemers zonder licentie."

Engels

"Alves heeft het concept-contract ondertekend en daarna alle drie de versies meegenomen voor Ribeiro, die op dat moment in Brazilixc3xab verbleef", zegt De Vos verder.

"Alves deed dat bewust, omdat de teksten in het Engels geformuleerd waren. Die taal beheerst Alves niet."

Ribiero

"Hij wilde het Ribeiro laten bestuderen. Dat heeft hij gedaan. Op 10 januari hebben Alves en Ribeiro besloten om er vanaf te zien. Een concept-contract wordt in dit geval pas een contract als ook de handtekening van Ribeiro erop staat."

AZ

AZ bevestigde woensdag dat alleen Alves zelf het contract had ondertekend. De Alkmaarders hadden op hun beurt een spoedarbitragezaak aangevraagd tegen SC Heerenveen.

De Friezen weigerden het overschrijvingsformulier van Alves voor de KNVB te ondertekenen, omdat Alves de clubleiding had laten weten niet naar AZ overgeschreven te willen worden.

Arbitragecommissie

Voorzitter Vermeulen van de arbitragecommissie kwam woensdag, tijdens de behandeling van de zaak in Zeist, in zijn voorlopige oordeel tot de conclusie dat Alves momenteel twee rechtsgeldige contracten heeft: een bij Heerenveen en een bij AZ. Woensdag volgt de uitspraak.

Overleg

De Vos voerde maandag in Amsterdam uitgebreid overleg met Alves en Ribeiro. "We hebben besloten om deze zaak aan te spannen, omdat Alves in de arbitragezaak tussen Heerenveen en AZ geen partij is."

"Ik heb vertrouwen in een goede afloop. In het verleden zijn er vaker van dit soort zaken geweest."

Middlesbrough

Alves wil zelf graag naar Middlesbrough. De aanvaller kreeg vorige week van Gareth Southgate al een rondleiding door het stadion van de Engelse voetbalclub. De trainer zei maandag dat hij weigert de hoop op de komst van Alves op te geven.

Southgate gaat ervan uit dat AZ en SC Heerenveen maandag of dinsdag in onderling overleg tot een akkoord komen in de zaak rond de Braziliaanse international. Ook De Vos liet doorschemeren dat er maandag gesprekken zijn.

Doorbraak

"We doen ons best om mee te helpen een doorbraak te forceren, maar dat is niet eenvoudig", aldus Southgate.

"We overwegen iemand van Middlesbrough in het overleg te betrekken. Voorlopig moeten we de zaak van afstand bekijken en zien wat er gebeurt."

Verkoop

Omdat Alves heeft aangegeven niet naar AZ te willen, hoopt Southgate erop dat AZ bij een akkoord met Heerenveen of winst van de ‘eerste’ arbitragezaak Alves doorverkoopt aan Middlesbrough.

Album Rain Joe Jackson

Raincover Voila, de nieuwe cover van de nieuwe CD van Joe Jackson. volgens veel recensenten het beste album sedert Night and Day uit 1982. Volgende week komt ie uit!

NEW ALBUM AND TOUR

The new Joe Jackson album, RAIN, will be released by Ryko on January 29, 2008.

Recorded in Berlin and mií in New York, the album features ten new songs, all of which Joe has performed on his last two tours. As on those tours, the band consists of just Joe on piano and vocals with the rhythm section of the original Joe Jackson Band: Graham Maby on bass and vocals and Dave Houghton on drums and vocals.

Starting in late February, the trio will be embarking on a 4-5 month tour, which will start and finish in Europe. In between, the tour will take in North America, Australia, and several places Joe has never played, including Israel, South Africa, and Eastern Europe. Check this page for the latest confirmed dates.

Pre-order RAIN now

Tour Dates

Pakken en Piercings

Boek Pakken & Piercings is inspirerende atlas voor iedereen die met jongeren werkt

‘O jee, nu ben ik wxc3xa9xc3xa9r zwanger’: beeldvorming jongeren en werkgevers over elkaar leidt vaak tot misverstanden

Pakken & PiercingsErger je je wel eens aan je baas? En andersom: wat vindt je baas van jou? Welke arbeidsmarktperspectieven hebben jongeren? In welke sectoren is volgens hen veel werk en wat vinden jongeren belangrijk als ze gaan werken? Waarom gaat het met veel jongeren goed, maar met een aantal ook flink mis?

Bovenstaande en andere vragen worden beantwoord in het boek Pakken & Piercings dat Hans de Boer, voorzitter van de Taskforce Jeugdwerkloosheid, 25 juni presenteerde tijdens het slotevent van de Taskforce Jeugdwerkloosheid.

Pakken & Piercings is een inspirerende atlas voor iedereen die met jongeren werkt. Aan de hand van onderzoek dat speciaal voor het boek werd verricht, cijfermateriaal en best practices schetst het boek de beelden die jongeren over leren en werken hebben en de beelden die werkgevers hebben van jongeren. Het boek laat zien hoe heel veel goedwillende mensen prachtige oplossingen hebben bedacht voor problemen, maar ook dat het in andere gevallen helemaal misgaat.

Miscommunicatie

Uit onderzoek dat voor Pakken & Piercings is uitgevoerd blijkt dat bijna de helft van de jongeren zich wel eens ergert aan de baas (46 procent). Werkgevers ergeren zich nog veel vaker (65 procent) aan de jongeren. Ruim de helft van de werkgevers (55 procent) zegt wel eens jongeren te hebben ontslagen vanwege gedrag. Gebrek aan inzet en een slechte werkhouding zijn de belangrijkste redenen. Een meerderheid van de gexc3xafnterviewde jongeren geeft echter aan nooit commentaar van de baas te krijgen. xe2x80x9cDaar zit xe2x80x98m nou net de essentie van het boekxe2x80x9d, zegt De Boer. xe2x80x9cOp sommige punten is er een behoorlijke miscommunicatie.xe2x80x9d

Beroeps- en studiekeuze

Minder dan de helft van de jongeren vindt de hoeveelheid beroepskeuzevoorlichting tijdens de opleiding voldoende. Ruim eenderde vindt de beroepskeuzevoorlichting gewoon tekortschieten. Werkende jongeren vinden in grote meerderheid (81 procent) dat de school meer zou mogen sturen bij beroeps- en studiekeuze naar beroepen waarin wel werk te vinden is. Jongeren blijken de werkgelegenheid in veel sectoren niet goed in te schatten. De zakelijke sector zien ze vrijwel over het hoofd, terwijl ze het aantal banen in de gezondheids- en welzijnszorg, de bouw en de horeca overschatten. De sfeer op het werk en leuke collegaxe2x80x99s vinden jongeren erg belangrijk bij de keuze voor een baan. Ook moet het werk zinvol zijn.

Discipline

De meerderheid van de werkgevers (66 procent) merkt op dat jongeren flink moeten wennen aan werken. De grootste moeite hebben jongeren volgens hen met op tijd komen en een correcte omgang met collegaxe2x80x99s. Vooral de werkduur valt jongeren tegen. xe2x80x9cJe kunt niet even spijbelenxe2x80x9d, zoals een jongere opmerkte. In het boek ook een artikel over het re-integratietraject van Stichting Herstelling.

Uiterlijkheden (piercings, petje), correct taalgebruik en ziekmelding noemen werkgevers opvallend weinig als struikelblokken. Hoewel ondernemers vinden dat er veel schort aan de discipline van jongeren, wil 85 procent van de gexc3xafnterviewde ondernemers ze toch graag hebben.

Beeld

Van de jongeren vindt 80 procent dat zij een goed beeld hadden van het werk dat ze zouden gaan doen bij hun werkgever. Die werkgever denkt daar anders over. Ruim 40 procent vindt dat jongeren geen realistisch beeld hebben. Bijna de helft van de werkgevers vindt dat jongeren niet voldoende hebben meegekregen in hun opleiding. Of zoals een werkgever tijdens het onderzoek verzuchtte: ‘De inhoud is nog van 1985 en de praktijk van 2007.’

Kansen

Toch is De Boer optimistisch over de toekomst van de jongeren: xe2x80x9cProblemen die jongeren ervaren op weg naar volwassenheid zijn van alle tijden. Met verreweg de meesten van hen komt het goed, al was het maar omdat ze een keer verkering krijgen en huisje-boompje-beestje dan steeds verleidelijker wordt.xe2x80x9d Hij maakt zich vooral druk om de jongeren zonder diploma: xe2x80x9cDie zijn kansloos als de economie weer in een dip komt. Werkgevers worden steeds veeleisender. Maar door de vergrijzing en de hoogconjunctuur zie ik voor hen xe2x80″ met de nodige begeleiding xe2x80″ ook kansen.xe2x80x9d

Vier adviezen

De Boer hoopt dat de ervaringen van de Taskforce op lokaal en regionaal niveau worden voortgezet: xe2x80x9cHet wemelt van de initiatiefrijke en creatieve mensen die zich met hart en ziel inzetten voor de jongeren.xe2x80x9d Hij geeft het kabinet vier adviezen voor structurele aanpak van de jeugdwerkloosheid:

  • werk regionaal
  • kijk naar voorbeeldtrajecten a La Stichting Herstelling uit Amsterdam
  • zorg voor een effectiever beroepsonderwijs
  • geef risicoleerlingen op het vmbo extra aandacht
  • zorg voor een betere beroeps- en studiekeuze

Pakken & Piercings in de boekhandel en kost 19,95 euro

Edward Neering