Joe Jackson in Groningen

Oog Even een bekentenis. Ik ben mijn hele leven nog nooit in de stad Groningen geweest!! Daar gaat dit weekend verandering in komen. Samen met Abel ga ik vrijdag naar Groningen naar de Oosterpoort naar de Gershwin van de rock, Joe Jackson. We blijven slapen dus we kunnen ook een avondje stappen rond de Martinitoren en de volgende dag naar dat mooie nieuwe museum waar de naam ervan mij ontschoten is. We gaan met de Q-liner van Alkmaar naar Leeuwarden en vervolgens met de boemel van Leeuwarden naar Groningen. Zo zie je maar weer dan Nederland nog geheimen heeft voor een grijze man van 52 jaar.

Joe Jackson treedt op met Graham Mabe en Dave Houghton en het zal ongetwijfeld weer van hoge kwaliteit zijn. Ben benieuwd of hij nog nieuwe arrangementen heeft van bestaande nummers en eventuele nieuwe nummers.

Als er nog tips zijn voor Groningen dan graag de tip bij de reacties op deze blog.

Edward Neering

Gestart met nieuwe opdracht bij DMB

Diamantbeurs Inmiddels ben ik half september gestart bj de Dienst Milieu en Bouwtoezicht (DMB) in de Diamantbeurs aan de Weesperstraat in Amsterdam. Prachtig pand trouwens met aan de zijkant de Nieuwe Achtergracht. Ik doe een HRM-opdracht bij DMB bij de afdeling Milieutoezicht. Ben begonnen met meelopen met milieuinspecteurs. Een vak apart dat milieutoezicht dat heb ik al snel door. Vorige week op pad om een ROC te controleren een winterevenement en o.a. supermarkt in de Pijp. Vanmorgen een nieuw kantoorpand  in Buitenveldert bezocht en, ook al is het nieuw,  ze krijgen toch een brief van DMB om een aantal zaken op orde te brengen.  Ik doe deze opdracht naast de opdracht als projectleider die ik doe voor de Dienst Wonen Zorg en Samenleven waar ik al eerder over heb bericht op deze blog. Het werkleven is lekker afwisselend en dynamisch bij AGA Adviesgroep Amsterdam. Iedere dag loop ik van het Centraal Station naar de Jodenbreestraat of over de Amstel naar de Diamantbeurs aan de Weesperzijde. Wat is he toch een voorrecht om in het mooie Amsterdam te werken. Iedere ochtend wordt dit wederom keer of keer bevesigd door de mooie parel  aan de Amstel zelf.

Edward Neering

Gelato Sandro Bianco

190920106153 Sander Toering met Zuster en zijn ijskar "Gelato Sandro Bianco"

De Dam tot Damloop is niet alleen hardlopen. Het begint natuurlijk al op de Prins Hendrikkade in Amsterdam waar veel publiek is. Vervolgens de aanmoedigingen en het eerste muiziekbandje als je de IJtunnel in gaat. In de IJtunnel ook een dweilorkest en in Amsterdam-Noord is het simpelweg Carnaval in de kroegen,  vloeit het bier rijkelijk en staan kinderen klaar met hun vlakke handen voor en high five, In Zaandam op de dam is het niet anders het enige verschil  is dan dat de hardlopende loper er  bijna is en dat geeft een ander loopgevoel. Daarna steevast naar het Businessdorp nadat de chip is ingeleverd en de kleding is opgehaald.

En dan zijn er natuurlijk de jaarlijks terugkerende commercielen zoals bijvoorbeeld "Gelato Sandro Bianco". Ijs na afloop van de D2D of tijdens het kijken, ja dan moet het weer wel een beetje meezitten. Sander Toering is de trotse eigenaar van Gelato Sandro Bianco en is al een paar jaar vaste gast in Zaandam tijdens de D2D-loop. Toevallig gespot door ondergetekende met zijn vader en zus en natuurlijk direct vastgeled voor deze weblog, waarvan acte!

Edward Neering

190920106148
Met collega's na de D2D in het buisnessdorp bij de Gemeente Amsterdam

Analyse tussentijden Dam tot Damloop

Dtd10-Edward 4

Sartnummer17715
NaamEdward Neering
Werkgever: Gemeente Amsterdam Bestuursdienst
5 km26:56
10 km55:55
15 km1:26:33
Netto tijd1:33:16
Snelheid10,353 km/uur
Afstand10 Engelse Mijl businessloop recreatie individueel
Plaats10149e Bussinessloop

Kijk als je 10149e wordt in de businessloop dan is een realistische doelstelling volgend jaar om bij de eerste 10.000 te lopen. Uitgaande van 26,56 seconden bij de 5 km en dit gewoon kunnen volhouden tussen de 5e km en de eindstreep zou ik kunnen uitkomen op een tijd van 1.28.00. Dus ik heb 5 minuten "verval"gehad de laatste 11 kilometer. Realistisch is dus volgend jaar om onder de 1.30.00 uur  te lopen en daarme kom ik ook bij de eerste 10.000! Heel SMART allemaal dus :-) Hoe dan ook om echt onder de 1.30 te lopen zal nog een hele hijs zijn. Heb mij overigens wel ingeschreven voor de halve marathon van Amsterdam op 17 oktober met de start in het Olympisch Stadion.

Edward Neering
 

Alleen maar nette mensen- Robert Vuijsje

Alleen maar nette mensen Bij de AKO kocht ik dit boek voor het nodige leesvoer tussen 072 en 020 en andersom. "ontluisterend, genadeloos en tegelijk zeer geestig" en winnaar van de vlaamse literatuurprijs "De Gouden Uil" staat op de kaft. Laat ik positief beginnen. Op zich een leuk boek als je een zoektocht van een joodse jongen uit Amsterdam Zuid die op een marokkaan lijkt (allochtoon uiterlijk dus)  naar dikke intelligente negerinnen leuk vindt. In deze zoektocht belandt hij in de Surinaamse en Antiliaanse cultuur met omgangsvormen in de Bijlmer. Ook gaat hij de dikke intelligente negerin zoeken in Memphis. Deze blijkt niet te bestaan. Alle "sexscores" zijn soms te herleiden naar gewone prostitutie maar dan op een subtielere manier.  Uiteindelijk geeft zijn jeugdvriendin Naomi met wie hij uiteindelijk verder wil hem de bons en hij wordt uitgekakt door zijn eigen vrienden. Het gaat van mattie tot Bakra en van Sheridaketting. switch-hitter tot bounty!

Een leuk boek voor in de trein. Maar Een Gouden UIl? Ontluisterend?, Genadeloos? Zeer geestig? Nee eerlijk gezegd allemaal niet. Sterker nog als een dergelijk boek een literatuurpijs wint dan lijdt dit beoordelingswereldje aan een flinke inflatie.

Edward Neering