The Daltons

Neering kleine kinderen (2)

Op deze foto helemaal links, Carla Neering. de baby blijkt Edward Neeirng te zijn, Elma Neering met bril, Chista Bodengraven (dochter van de melkboer aan de Sloterweg) Paul Neering, op schoot bij Ruud Neeirng, André Neering en Frans Neering helemaal rechts.  Aangezien de vier jongens dezelfde kleren aan hebben is de vergelijking met The Daltons uit Lucky Luke niet ver meer weg.

Bij Nel op de koffie met de elektrische OV fiets

Edward en Nel met elektrische OVfiets

Vandaag een echte Neeringendag gehad. Dagje vrij, eerst naar Carla Neering in Amstelveen waar haar dochter Sandra en haar kinderen Lars en Iris acte de presence gaven met een trotse opa Jan van Scheppingen, leuk hoor! Daarna met de metro/trein naar Haarlem. Van Haarlem met De elektrische OV-fiets over de Akerdijk naar Badhoevedorp langs twee nieuwe fietsbruggen en onder de nieuwe Westrandweg, Tjezis, wat verandert alles snel. . Daar foto’s genomen van de Akerdijk 121 en de Eksterstraat 10 (mijn geboortehuis)  en 12. Vervolgens naar Nel Neering en Piet van der A in de Zwaluwstraat. (zie foto). Als verassing was daar Jeroen Reekers (toekomstig luchtverkeersleider) en Ton Neering (pensionado)  aanwezig. Last but not Least naar de verjaardag van Sara Neering in Haarlem en dus naar Paul Neering en Irene Notenboom. Zo zie je maar weer, met de Neeringreunie in het vizier een vruchtbare promotietour langs de velden.

Akerdijk 121

Akerdijk 121 waar Ruud als laatste Neering is geboren. Hier vlak achter wonen Hans en Pauline in de nieuwbouw van de bloemenbuurt.

Eksterstraat 10

Eksterstraat 10 te Badhoevedorp, waar André, Frans, Paul en Edward geboren zijn. De front van dit huis komt op vele foto’s van de Neeirngen terug. Later verhuisden we naar het huis ernaast, nummer 12 waar Rob Sonder met zijn ouders woonde. Deze verhuisden toen naar de Zwaluwstraat. Op Eksterstraat 10 kwam toen de familie Schrama te wonen met oa Rob Schrama, Tom Schrama, Hans Schrama, Corry Schrama en Marja Schrama.

Eksterstaat extra

Opa en Oma Prins

Oma Neering

Geertruida de Jong (77 jaar  geworden)

Geboren te Enkhuizen op 13 maart 1870

Gestorven op 17 maart 1947

Opa Neering

Dirk Prins (86 jaar geworden)

Geboren te Ilpendam  op 6 augustus 1856

Gestorven 11 januari 1943

Onder al het geweld van de familie Neering zouden wij bijna vergeten dat we ook nog een Moederskant hebben. Dit zijn Opa en Oma Prins, de vader en Moeder van Dora Neering- Prins. Zij zijn getrouwd in Enkhuizen op 4 augustus 1892. Opvallend is dat deze katholieken geen meerdere voornamen hebben. Oma Prins staat in het bevolkingsregister als Geertruida de Jong en opa Prins, als Dirk Prins. Ik heb een kopie van een uittreksel uit het bevolkingsregister van 16 januari 1943. Deze zat in de administratie van Ome Simon.

Huwelijksakte Opa en Oma Neering Prins

 

 

 

 

Opa en Oma Neering (of Overgrootouders)

Opa Neering bidprentje

Het is soms een beetje verwarrend want wat voor mij Opa is voor de ander weer de overgrootvader. Maar goed even de feiten als volgt op een rijtje.

De vader en moeder van Cor Neering (mijn vader dus) waren Theodorus Neering en Petronella van Dijk. Zij waren dus mijn opa en oma die ik nooit heb gekend ook al was oma nog in leven toen ik zelf nog een baby was, Ik werd geboren in 1958 en Oma Neering stierf in juni 1960.

Theodorus Neering is dus Opa Neering of Overgrootvader Neering:  geboren op 8 juni 1882 in Monickendam en overleden op 9 juni 1956 te Amstelveen
Petronella van Neering- van Dijk is dus  Oma Neering of Overgrootmoeder Neering:  geboren op 23 septmber  1881 te Ouder Amstel  en overleden op 4 juni 1960 te Nieuwer Amstel.
Ze zijn getrouwd op 19 augustus 1908 in Amsterdam
Onze vader, Cornels (Cor)  Anthonius Hermanus Neering  werd geboren op 28 mei 1909…… precies 9 maanden later!
Hierna kregen zij nog een zoon, dat was Anton Neering.
Foto: Bidprentje Theodorus Neeirng  (met dank aan Frans Neering/
Bolsward (zoon van Oudoom Gerard (tandarts Zwanenburg en broer van Opa Theodorus Neering)
Ben je gerinteresseerd in de verdere stamboom van de Neeringen klik op http://88.159.165.240/wwwpondes/inddetail%20ENG.php?inum=5868780
Het gaat terug naar rond 1800 tot aan onze bedovergrootvader Jan Neering.

Familie Neering uit begin jaren vijftig

Familie Neering met Ruud als baby

Deze foto moet uit 1951 of 1952 zijn. Ruud is hier de baby en we zien staand boven Kees, Nel, Jopie en Theo. Zittend in het midden Cor Neering en Dora Neering-Prins en op de benedenrij: Elma, Ruud (baby) Carla, Rob en Ton.

André (1953) , Frans (1955) , Paul (1956)  en Edward  (1958) moesten toen nog geboren worden.