Sara Mo Neering wint prijs Hotelmanager van het jaar!!!

THCB prachtig

Foto’s: Site van Teachign Hotel Chateau Bethlehem

Na een felle strijd in het Teaching Hotel Chateau Bethlehem heeft Sara Mo Neering, dochter van Paul en Irene Neering,  de 1e prijs gewonnen als Hotelmanager van het jaar. De prijsvraag “So you can be a hotelmanger” was een onderdeel om het teaching hotel te promoten. Zie hier het youtubefilmpje van de kandidaten http://www.youtube.com/watch?v=N_GHTnp9ruQ&feature=share&list=PLLVUwcjW88s738okZFasbWtxp15ys-8Dj Immers het Teaching Hotel ( onderdeel van de Hogere Hotelschool) mag niet openlijk reclame maken vanwege concurentieoverwegingen. De studenten moesten diverse opdrachten uit voeren en konden uiteindeljk via een kwartfinale, een halve finale naar een finale doordringen. Onze Sara Mo kwam natuurlijk met glans in de finale en ja hoor, één van de finaleopdrachten was om zoveel mogelijk likes te krijgen op oa Facebook. Nu behoort het bewerken van de sociale media tot één van de kernactiviteiten van de Familie Neering dus dat zat wel goed! Twee dagen geleden kwam dan het verlossende woord en won Sara Mo welverdiend de 1e prijs en werd daarmee Hotelmanager van het jaar van Teaching Hotel Chateau Bethlehem in Maastricht.

Goedkoop logeren in Teaching Hotel Chateau Maastricht.

Vanaf €60,= per nacht kun je logeren in dit geweldige hotel waar alles wordt geregeld, gekookt en klaargemaakt door studenten aan de Hotelschool. En dat alles in een prachtige omgeving. Kortom top! …. en wellicht kom je Sara Mo nog tegen. Voor reserveringen klik op onderstaande link

:http://www.hotelschoolmaastricht.nl/teaching-hotel-maastricht/teaching-hotel-maastricht-tarieven-amp-arrangementen/hotel-maastricht-tarieven-hotelkamers

 

THCB schuin

Van top 2000 naar niche!

Amsterdam by night Magere brug

Foto: Roy Neering (Zaandam)

Al jaren orgnaiseren wij binnen de vriendenkring, in wisselende samenstellingen,  de zogenaamde “top 5”. Ooit begonnen in de jaren tachtig met de “top 10” wat bijna ten onder ging aan zijn eigen succes. De bedoeling is dat je je beste muzieknummers in je eigen beste top 5 zet, je spreekt een  datum en locatie af, je zorgt voor drank en hapjes en je hebt een topavond. Om 20.00 uur starten deelnemers op toerbeurt met hun nummer op de 5e plaats, vertellen een verhaaltje erbij waarom dit nummer het heeft gebracht tot zijn/haar persoonlijke top 5 en als alle nrs 5 zijn geweest wordt begonnen met de nrs 4, enz. Orgastisch hoogtepunt van de avond zijn natuurlijk de nummers 1 aan het eind van de avond, wat dat betreft is het een top 2000 in het klein maar met veel meer interactie.

Gisteravond was het weer zover. De laatste jaren is de aanleiding “het overkomen” van Ruud Schrama en zijn vrouw Margaret uit Australië. Telkens als zij voet zetten op het europese continent gaat de “top 5 vlag” in top en stelt Frans van der Werff zijn huis als locatie beschikbaar voor dit ongedwongen evenement.

In de jaren tachtig was het dus de persoonlijke top 10 en waren het in feite de lijstjes die nu ingevuld worden voor de Top 2000 op internet. Aangezien je niet steeds weer met hetzelfde lijstje kunt aankomen ontwikkelden de lijstjes zich door de jaren heen. (Archief bij Kees Schelling) Enkelen blijven trouw aan hun roots en bouwen voort op de jaren zestig en zeventig en anderen zijn verzonken in een niche en komen met onbekende namen, bekend bij een klein publiek en te zien op podia zoals bijvoorbeeld het Patronaat in Haarlem. Grote afwezigen dit jaar waren Toon en Fia en Kees en Cynthia. Wel zat er dit jaar een strakke organisatie achter immers de twee Neeringen moesten respectievelijk de bus en de trein halen. Kees Klaver constateerde achteraf terrecht dat dit “snelste top 5” uit de geschiedenis was, waarvan acte!  Onderstaand de oogst van dit jaar, oordeel zelf:

Kees Klaver

1. Jack White                 – It’s a number about salt and biscuits

2.Agnus Stone               – River love

3. Edward Sharpe          -Man on Fire

4.Amos Lee                   -Hello Again

5.Elliot Smiths               -Between the bars

 

Edward Neering

1. Joe Jackson                 – A place in the rain

2. Roxanne                      – The Police (SmoeS 25 jaar CD)

3. Iggy Pop/Joe Jackson  – It don’t mean a thing, if it don’t have that swing

4. Gladys Night & the Pips -Midnight train to Georgia

5. Alex Roeka                  – Kamer 142

 

Paul Neering

1. Wieb Zigtema               – Life for the living

2. John Cale                     – Verses

3. Jack White                   – Blunderbuss

4. Moss                            – Give the love to the one you love

5. Hazmat Modini             – Yesterday Morning

 

Ruud Schrama

1. Yeah Yeah Yeahs       – Sacrilege

2.The National                – I should live in salt

3. Rick Hopkins              – Friend of the shooter

4. Allah-los                     – Busman’s holiday

5.Eamon Mc Grath        – Eternal Adolescence

Hans Bergkamp

1. JR Shore                     – Addie’s song

2. The Crowlers              – Someday

3. Chris Sergeant           – Bonny Labouring day

4. Mikal Cronin               – Shout it out

5. Jake Bugg                   – Two fingers

AZ klaar voor nieuwe seizoen

AZ training 2013 nieuw

Bron: AZ site

Foto: Eli Babalj, Jeffrey Gouweleeuw,Gert Jan Verbeek,  Nemanja Gudelj en Jan Wuytens

AZ heeft dinsdag op het trainingsveld naast het AFAS Stadion de eerste oefensessie van het nieuwe seizoen afgewerkt. Gertjan Verbeek bekeek de training in alle rust, terwijl zijn assistenten de groep onder handen namen.

Om 10:45 uur betrad de selectie het trainingsveld. Vanaf de goed gevulde tribune zagen de toeschouwers meerdere nieuwe gezichten rondlopen. Zo beleefden onder meer Eli Babalj, Jeffrey Gouweleeuw, Nemanja Gudelj en Jan Wuytens hun eerste training als AZ’er. Ook was een oude bekende te zien. De clubloze Kew Jaliens krijgt vanwege zijn grote verdiensten voor de club de kans om in Alkmaar zijn conditie op peil te houden.

Relaxt De eerste training was een uiterst relaxte. Na een uitgebreide warming-up werd de groep in vieren verdeeld. Elke groep kreeg enkele behendigheidsspelletjes voor de kiezen, om zo het balgevoel weer terug te krijgen. Daarna werd een langdurige pass- en trapoefening gedaan. Na ruim een uur vertrok de selectie weer naar binnen.

Marcellis & Martens Rondom het veld liepen de van blessures herstellende Dirk Marcellis en Maarten Martens voortdurend rondjes. “Marcellis en Martens worden woensdag getest, net zoals de rest van de groep”, zei Verbeek na afloop van de training. “Op basis van die tests gaan we verder bepalen in hoeverre zij kunnen aansluiten bij de groep. Bij deze eerste training wilden we geen enkel risico nemen. Ik verwacht dat ze allebei in de loop van de voorbereiding steeds meer kunnen worden belast, met als doel meedoen met het partijspel. De eerste wedstrijden komen ze hoogstwaarschijnlijk nog niet in actie.”

Afwezigen Er waren ook andere afwezigen op de eerste training, waarover Verbeek zei: “Onze intentie is dat internationals Jozy Altidore, Markus Henriksen en Adam Maher maandag weer op club aanwezig zullen zijn. Ruud Boymans en Erik Falkenburg hoeven zich voorlopig niet bij ons te melden. We hebben netjes afgesproken dat zij alle tijd krijgen om een nieuwe werkgever te vinden. Ze hebben niet de focus op AZ, dus dan is het niet goed om hier te trainen.”

Doorselecteren “We hebben verleden jaar gebruikt om door te selecteren”, keek Verbeek desgevraagd terug. “Daardoor was het een wisselvallig seizoen. De selectie was niet in balans. Gelukkig hebben we wel de KNVB beker gewonnen. Incidenteel was het dus best aardig, maar over het algemeen was het teleurstellend. Vorig seizoen informeerden we al naar Jeffrey Gouweleeuw en Nemanja Gudelj, maar die waren toen niet haalbaar. Nu wel. We hebben vorig seizoen niet in paniek allerlei aankopen gedaan. Daardoor hebben we nu iets te besteden. De spelers die we wilden, hebben we alsnog gehaald. Nu moet het in de praktijk nog in elkaar passen.”

Luxepositie Verbeek: “Of ik me met deze selectie in een luxepositie bevind? Nou, vorig seizoen gebeurde er ook halverwege de voorbereiding heel wat op transfergebied. Natuurlijk is het wel zo dat we al geanticipeerd hebben op mogelijke uitgaande transfers. Voor Adam Maher zijn bijvoorbeeld al wat vervangers in huis. Het middenveld en de verdediging zijn versterkt en we hebben met Eli Babalj een sterke spits gehaald. We hebben zeker goede zaken gedaan op het gebied van fysieke kracht, lengte en routine. Deze selectie is wel in balans. We gaan ons weer richten op de top-5.” Bron: AZ.nl

Jordy Neering snelt naar 45,11 tijdens grachtenloop Haarlem

Jordy Neering grachtenloop Haarlem

Foto: Jordy is tweede van links, Philip Schimmer is nummer 724

Jordy Neering (zoon van Frans en Jolanda Neering) was ook van de partij tijdens de grachtenloop in Haarlem. Hij snelde samen met zijn vriend Philip Schimmer naar de finish Jordy in  een tijd van 45 minuten en 11 seconden en Philip in een toch wat teleurstellende tijd van 50,06. Teleurstellend omdat Philip toch flink in training was geweest in tegenstelling tot onze neef!  Zelf eindigde ik in een wat bescheidenere tijd van 56 minuten rond. Erg goed georganiseerd, leuk sfeer en een goede vibe onderweg. Ook Bo Boogaard liep mee met zijn dochter Marina, de tijden zijn 57.57 en 57.58.

Grachtenloop Aktiefoto

Grachtenloop Haarlem Colette foto

De witte keniaan zwaait, let op het mooie startnummer!

Wisselwerk 2.0, voor een crisis met perspectief!

geld euro's

Wisselwerk 2.0., De nieuwe VUT met wederkerigheid.

Geplaatst door 21 juni 2013 door Edward Neering

In de media is ruim aandacht over het nieuwe sociale akkoord tussen werkgevers en vakbonden, de nieuwe werkloosheidscijfers en het banenplan van Asscher. In dit banenplan komt voor het eerst het vervroegd uittreden terug,  zeg maar de VUT 2.0. Onderstaand voorstel is scherper dan het Asscher voorstel en geeft meer rendement, het bevordert de sociale cohesie, het drukt de kosten in de zorg en het onderwijs en geeft ruimte voor coaching van ouderen aan jongeren en tenslotte levert het één op één banen op. In onderstaand voorbeeld neem ik de gemeente Amsterdam als voorbeeld, dit kan uiteraard worden vertaald naar de regio, provincie en landelijk.

Voorbeeld: 62+ met wederkerigheid

Gemeente Amsterdam: De feiten:

  • Er worden tussen nu en twee jaar 1500 ambtenaren boventallig i.v.m. bezuinigingen, fusies, ontdubbelen van taken, afschaffen bestuurlijke laag stadsdelen enzovoort;
  • De vergrijzing is begonnen. Tussen nu en 2020 zullen zeker 5000 ambtenaren van de 15.000 ambtenaren (dus 33%!!!) bij de gemeente Amsterdam vertrekken door vergrijzing en natuurlijk verloop. Regionaal/Landelijk eenzelfde trend;
  • Het is dus zaak dat de gemeente jongeren op een slimme manier jongeren aan zich weet te binden om te zorgen dat een afgeslankt gemeentelijk concern, dat gewoon goed haar kernactiviteiten kan uitvoeren, slagvaardig en kwalitatief kan functioneren;
  • De mooie regelingen in het sociaal plan zijn voorbij, zoals er met 57 ½ jaar uitgaan enz. Oudere ambtenaren moeten door tot hun 65e,66e en uiteindelijk tot 67 jaar;
  • Naast de 1500 boventalligen is er een sterk oplopende (jeugd) werkloosheid en er is een vacaturestop binnen de gemeente Amsterdam. Er is dus al een tijdje geen ruimte meer voor instroom van vers jong nieuw bloed.
  • Electoraal beginnen “de boze 50 plussers” een  belangrijke groep te worden (zie opkomst in peilingen van 50 Plus van Henk Krol). Ook komen er weer verkiezingen aan (gemeenteraad maart 2014)
  • De kosten in de zorg lopen de spuigaten uit (Waarom ik de zorg er bij haal, wordt verderop in dit voorstel duidelijk)

Ik pleit er dus voor om binnen het Amsterdamse concern hier creatief mee om te gaan. Als gemeente Amsterdam > ga met de vakbonden (SOOA, Taskforce flankerend beleid)  praten en zorg ervoor dat aan alle (of bij specifieke onderdelen) ambtenaren die nu tussen de 60 en 65 zijn er met hun 62e uit kunnen (zeg maar de oude 57 ½ regeling). Echter, nieuw aan deze regeling wordt de wederkerigheid, als je als 62 plusser van deze regeling gebruik wilt maken dan ben je verplicht om 12 uur per week, gedurende 40 weken per jaar,  aan zorgtaken, onderwijstaken en/of coachingstaken (oudere op jongere)  te verrichten. Dan kan binnen je familie zijn, bij zorgorganisaties en onderwijsinstellingen dan wel dat je jouw deskundigheid als coach overdraagt aan jongere (bijvoorbeeld vaklieden bouw, straatmakers, ingenieurs, klantmanagers van de DWI enz) ingestroomde/doorgestroomde/zij-ingestroomde collega’s. Een combinatie kan ook. De wissels tussen de vertrekkende oudere en de nieuwe jongere zijn één op één, elke wissel wordt verantwoord, Wisselwerk 2.0.  De ruimte die hierdoor ontstaat wordt opgevuld door jongere ambtenaren (en dat zijn ook 50 plussers) die nu uit de boot te dreigen vallen. De oudere ambtenaar blij, de familie blij, de gemeente Amsterdam blij, Sociale dienst/DWI blij, het UWV blij, De zorginstellingen blij, werklozen blij, de vakbonden blij, de economie blij,  Wethouders blij, en……….er is weer perspectief, goed werkgeverschap, een impuls aan nieuw bloed binnen de gemeente en een sociaal gezicht.

Financiering vanuit de door het rijk (banenplan Asscher) nu vrijgemaakte 600 miljoen, Amsterdamse/landelijke arbeidsvoorwaardengelden en het UWV en…., minder werklozen in de stad. Co financiering stad en een verder onderhandelingsresultaat tussen bonden en werkgevers. Ik denk bijvoorbeeld het inleveren van de 36 urige werkweek , dus terug naar 40 uur op een glijdende schaal. Uitruil tegen de huidige 60+ regeling en overbodige vrije dagen als bijvoorbeeld Goede Vrijdag en 1 en 5 mei.  Immers de vergrijzing komt er aan en dus zal de werkloosheid van tijdelijke aard zijn. Over drie/vier jaar is er een tekort aan arbeidskrachten. Strategisch komt het zowel werkgevers als werknemers uit om dit uit te ruilen En wat in Amsterdam kan, kan ook in andere gemeenten, in de regio en landelijk. We noemen het Wisselwerk 2.0.

De huidige crisis en wordt op deze manier een crisis met perspectief!

Edward Neering

Amsterdam spiegel ingracht

 

De Waag jaren zeventig

De Waag jaren zeventig

Als ik tegenwoordig een biertje drink in Amsterdam dan doe ik dat op de Nieuwmarkt, vaak bij cafe Stevens. De Nieuwmarkt is booming zeker als je het vergelijkt met de jaren tachtig beschouwd. Je kon niet over de Zeedijk lopen zonder “gerold en bedreigd” te worden. Het was een walhalla voor junkies en ander crimineel gespuis. Nu is de Zeedijk en de Nieuwmarkt een toplocatie in Amsterdam en kan het wedijveren met het Leidseplein en het Rembrandtsplein.

Bovenstaande foto is uit de jaren zeventig, eigenlijk zijn alleen de voertuigen gedateerd.

TikkaTaxi van start gegaan!

marcel-franken

Een man en zijn auto

Marcel Franken is een vriend van mij en hij  vertelt over zijn nieuwe onderneming
www.tikkataxi.nl;

Ik rijd al 20 jaar in een Morris Minor uit 1962 om overal English Teas te verzorgen. Britse charme op wielen www.teatraveller.nl

In de jaren ’50 van de vorige eeuw ziet ook de Morris Oxford het levenslicht, de grotere broer van de Minor.

Hindustan Ambassador

In mijn geboortejaar 1957 verhuist de productie van de Oxford van Engeland naar India. Daar doopt Hindustan Motors de auto ‘Ambassador’. Hij wordt het icoon van de Indiase weg en is de trots van elk huishouden dat zich een auto kan veroorloven.

Begin jaren ‘90 komt daar langzaam verandering in als ook andere (buitenlandse)  merken toegelaten worden.

Tot op de dag van vandaag rolt deze nostalgische auto nog steeds nieuw uit de fabriek in West-Bengalen. Tegenwoordig voorzien van een moderne motor en allerlei technische snufjes.

Talloze  regeringsfunctionarissen besturen nog steeds een Ambassador. Maar vooral héél veel taxichauffeurs.

Tikka Taxi

In Londen begint Tobias Moss  in 2000 met vier hippe Ambassadors de taxionderneming ‘Karma Kabs’.

Ik wil al geruime tijd iets doen met de ‘Amby’ en hij brengt me op een idee. ‘Tikka Taxi’ is geboren.

Jack Kerouac schrijft ’On the road’ in 1957. Toeval bestaat niet.

Marcel-franken de auto

Neeringerweg in Tegelen deel 2

Marianne Neering en Neeringerweg 2

Het begint zolangzamerhand een toeristische attractie te worden  de Neeringerweg in Tegelen (Limburg)  Al 21 jaar geleden stond ook André Neering hier met zijn zoon Jos. Welke Neering zal nog meer naar Tegelen afreizen om “de Foto” te maken. Op de foto Marianne Neering (dochter van Theo Neering en Nel Neering- Pouw) . Op de foto hieronder André met Jos Neering in 1991.

Neeringerweg

Neeringerweg 3