Neeringendag 2008

Neeringendag_31_mei_2008_041_2 Het is vandaag 31 mei. Stel dat onze moeder, Dora Neering-Prins,nog had geleefd dan was zij vandaag 94 jaar geworden. Op deze speciale dag werd dit jaar weer de jaarlijkse Neeringendag georganiseerd. Nou ja jaarlijks is een beetje overdreven maar het evenement keert met enige regelmaat terug. Vandaag werd de stamboom gepresenteerd door Marja Neering. Als je alle broers en zusters, kleinkinderen en achterkleinkinderen bij elkaar optelt dan komen er al rechtstreeks van vader Cor Neering 100 afstammelingen.  Ook was de jongste Neering aanwezig, Isis Neeering. (zie foto hieronder) De dag werd afgesloten met een BBQ. Op de foto zijn Andrxc3xa9 Neering en Charl Neering aan het braden geslagen. Het was allemaal uitstekend verzorgd. Alle organisatoren en bereiders van gerechten uiteraard namens allen via de weblog bedankt. Het was overigens wel opvallend dat er veel "Hekkingbewegingen" bij een aantal van de Neeringen te bespeuren waren. Ton Neering en Frank Neering komen wel erg veel voor op de foto’s die ik vanmiddag heb gemaakt. Neeringendag_31_mei_2008_037

SAO-delegatie op dak Fort Nigtevegt

Sao_delegatie_paramaribo_in_adam__3 De hele week was het SAO management bij ons op bezoek. Maandag uiteraard de kennismaking en cursus op praktijkcentrum. Dinsdag vervolgcursus over het programma van Herstelling en bezoek aan Fort Abcoude en Nigtevegt (zie foto) en des middags cursus over management bij Herstelling door Bas Lutteken ondersteunt door Willem van den Oever. Woensdag de hele dag op de Zeehoeve met tussendoor kennismaking met wethouder Freek Ossel op het stadhuis. Donderdag te gast bij de Dienst Werk & Inkomen en de uitslag van de Birkmantest. En vandaag de hele dag ontvangen op het Zuiderzeemuseum. S’avonds diverse etentjes kortom een overvol programma in het kader van managementontwikkeling en kennisuitwisseling. Een prima week georganiseerd door Gerard Lutteken en Abert van der Lugt.

foto: vlnr: Bernadette Emanuels-Braaf, Gerard Lutteken, Edward Neering, Errol Pinas (directeur SAO), Eric Feller (directeur ministerie ATM), Joyce Lapar, Dirk Vliet en Albert van der Lugt.

Edward Neering

SAO-management Paramaribo op bezoek

Sao_delegatie_paramaribo_in_adam_05

Vandaag is de cursusweek begonnen voor onze surinaamse collega’s van het SAO uit Paramaribo. Gisteren zijn zij ingevlogen en zijn direct op een notarisboot gestapt richting Ouderkerk aan de Amstel. Wim Schreuders, algemeen directeur DWI, was hun gastheer. De overgang qua weer is groot. Is het hier nu 15 graden > in Suriname is het 35 graden! Enigszins bibberend stonden onze gasten op metrostation Holendrecht hedenorgen. Komende week krijgt het SAO management cursussen projectmanagement, werkplaatsmanagement, communicatietraining en de bekende managementtool "de Birkmantest". Kortom de week staat in het teken van managementontwikkeling. Vrijdag wordt de week afgesloten met een exursie naar het Zuiderzeemuseum. In het avondprogramma door de hele week zijn ontmoetingen ingepland met de directie van DWI, DMO en Stadsherstel. Ook zullen de delegatieleden morgen aanwezig zijn bij de afscheidsreceptie van Coen van de Louw die overgaat naar Wigo4it ICT.

Op bovenste foto: De SAO-delegatie op bezoek in ons praktijkcentrum. Hier zijn zij aanwezig bij de afdeling installatietechniek en krijgen een toelichting van een docent.

Op de onderste foto zijn in de ruimte van de "natte bouw" bij docent Arie.

Foto’s: Edward Neering

Sao_delegatie_paramaribo_in_adam__2

10 km 14e kombij Badhoevedorp < 57 minuten

Kombijloop_badhoeveodorp_mei_2008_0

Kombijloop_badhoeveodorp_mei_2008_2

Zoals reeds eerder aangekondigd vandaag de 10 km van Badhoevedorp gelopen. Tijd: binnen de 57 minuten. De tussentijd op de 5 km was reeds een verbetering van het record (Vestloop 5 km) in 28 min en 15 seconden. Kees Schelling liep de kombij loop in 43 minuten en 30 seconden en Jan Ruiter rond de 46 minuten. Bo Bogaard van Bofit BS fungeerde vandaag als haas en coach tegelijk. Op de foto: bovenste: volle actie. Op tweede foto: links Bo Boogaard. Paul Neering was er natuurlijk wel maar kon door achillespeesblessure niet lopen. Op de onderste foto; Kees Schelling in actie.De overige supporterschare uiteraard allemaal bedankt! Volgende week lopen we allemaal achter de solex van Middas Dekkers aan tijdens de letterenloop in Haarlem?bloemendaal. Start en finish op de IJsbaan van Haarlem. Kijk voor meer info op www.hardloopkalender.nl . Die week daarop lopen we de KIkarun voor kankerpatienten, ook 10 km.

klik op onderstaande link voor de uitslagen:

http://atletiek.kombijsport.nl/verslagen/-14e-kombij-novotelloop-kombijsport-op-zondag-25-mei-2008-/404/34/

Hoorde pas later, en zie het nu in de uitslagen, dat Jan Willem Voorham en Vincent Haaker meeliepen, oude maatjes van me. Jammer dat ik ze niet heb ontmoet! Kees Schelling staat vermeld als Kees Schilling!

Foto’s: Tineke Grootveld

Kombijloop_badhoeveodorp_mei_2008_3

AZ haalt Lens terug naar Alkmaar!

Az_lens

ALKMAAR- Jeremain Lens keert komend seizoen terug bij AZ. De twintigjarige aanvaller wordt teruggehaald van NEC waaraan hij afgelopen jaar werd uitgeleend. Lens speelde afgelopen seizoen in totaal 39 wedstrijden voor NEC waarin hij zestien keer scoorde. Lens is sinds het seizoen 2005/2006 in dienst van AZ heeft nog een contract tot media 2011.

De Amsterdammer was xc3xa9xc3xa9n van de drijvende krachten van de Nijmeegse formatie die zich recentelijk via de play-offs wist te plaatsen voor de UEFA Cup.

In het shirt van de Alkmaarders speelde hij zestien wedstrijden waarin hij nog geen doel wist te treffen.

Jong Oranje
Jong Oranje-coach Foppe de Haan heeft Lens opgeroepen voor het EK-kwalificatieduel met Zwitserland, dat vrijdag 23 mei in Tilburg wordt gespeeld. Lens vervangt de zieke PSV’er Ismail Aissati.

Bron: officiele AZ-site www.az.nl

Afscheidsetentje

Herstelling_portret_edward42edit   Gisteren met alle teammanagers van Werk & Uitvoering en Werkbedrijf Herstelling gegeten in het restuarant Kunstfort te Vijfhuizen. Voortreffelijk eten in een perfecte ambiance. Was erg gezellig vonden we allemaal en vreselijk gelachen. Voor u als lezer zeker de moeite waard om er een keer te gaan eten, echt top!

www.fortrestaurant.nl

Van de teammanagers kreeg ik bijgaande foto, maar dan in zwart/wit en uitvergroot ingelijst een mooie strakke pas-partout cadeau. Erg mooi, mijn dank daarvoor is zeer groot. De mooie foto is gemaakt door Alexander Senger van Sengercommunicatie die ook voor de ingelijste zwart/wit foto heeft gezorgd. Een klassefoto!

Foto: Alexander Senger

Dorothy van Duivenvoorde

Horeca_herstelling_007_3 Dorothy is xc3xa9xc3xa9n van de werkmeesters van Herstelling. Ze is een rots in de branding in het hele kantinegebeuren samen met Jamina el Kayouchi. Daarnaast heeft Dorothy uiteraard vorige week furore gemaakt door het werkmeesterskoor van Herstelling te dirigeren met het nummer Amsterdam van Jacques Brel tijdens mijn afscheidsreceptie. Ze heeft zich hiemee onsterfelijk gemaakt. Voor de fotograaf wilde ze uiteraard wel even poseren.

foto: Edward Neering