Gazprom wil AZ kopen

Az_wint_jc_schaal_018

‘Gazprom wil AZ kopen’

AZ mogelijk opgekocht door het Russische gAZprom. De letters zitten er al  in en het kan natuurlijk geen toeval zijn dat AZ vanavond op de gasbel van Slochteren tegen FC Groningen speelt!. Zie verder onderstaand bericht van nu.nl gehaald.

Edward Neering

Uitgegeven: 31 oktober 2009 07:25
Laatst gewijzigd: 31 oktober 2009 07:30

AMSTERDAM – Het Russische aardgasbedrijf Gazprom is serieus gexc3xafnteresseerd in een overname van AZ.

Het staatsbedrijf wil een grote rol gaan spelen op de Europese markt en ziet de club uit Alkmaar als ideaal uithangbord.

De Russen willen naast de aandelen van de club ook het stadion overnemen en de nieuwe shirtsponsor worden, schrijft De Telegraaf.

Schalke 04

De grootste onderneming van Rusland pompte eerder al veel geld in Zenit Sint Petersburg en is momenteel als shirtsponsor verbonden aan Schalke 04. De Duitse club strijkt maar liefst 25 miljoen euro op voor vijf jaar.

AZ is voor het grootste aardgasbedrijf ter wereld een relatief goedkope manier om zich op Champions League-niveau te laten zien.

Dirk Scheringa pompte zo’n honderd miljoen euro in de club, maar een dergelijke bedrag zal AZ nu niet opbrengen.

Toestemming

Voor een eventuele overname is toestemming nodig van de raad van commissarissen en van de KNVB.

Met een overname door het staatsbedrijf zou AZ feitelijk in handen van de Russische staat komen

Prachtig Westerpark

Herfst_2009_oa_stadsdeel_westerpark Vandaag gestart bij stadsdeel Westerpark. Ik had hier een afspraak met een beleidsmedewerkster jeugd voor mijn opdracht in Bos en Lommer. Ooit was ik personeelsconsulent bij Maatwerk Amsterdam in 1992 en 1993. Ik werkte namens Maatwerk in het stadsdeel Westerpark en bestierde 100 banenpoolers die bij diverse organisaties werkten. Bij Surinaamse zelforganisaties zoals Prefoeroe, Natty Culture, Paloeloe Rockers, Wie Egie Sanie en Oeng na Oeng. Maar ook de anarchisten van de ex-kraakbeweging zoals Zaal 100, Gereedschapsuitleen de Blauwe Duim, filmhuis Cavia,het Staatsarchief, Res Publica enz. En natuurlijk allebuurthuizen en scholen waar concierges, onderwijsassisten enz werkten. Tenslotte de Buurtwerkplaatsen, het JOC en diverse theatergezelschappen.  Een heel leuke tijd, de stadsdelen waren er net en pionierden> over al mijn belevenissen toen zou ik een heel boek kunnen schrijven. Over gekonkel met de stadsdeelpolitiek, over de "huiskamerfunctie" bij zelforganisaties, over het beschuldigd worden van het zijn van BVD-infiltrant, over de drang van scoren van kwantiteit versus kwaliteit enz.

Het westergasfabriekterrein was een puinhoop en het echte park lag er treurvol bij, zeker op bewolkte regenachtige dagen. De kinderboerderij was nog in aanbouw.

Vandaag was ik er na jaren weer (zie foto’s). Het is prachtig geworden en zeker nu in de mooie herfstkleuren > kortom > Prachtig Westerpark.

Edward Neering

Herfst_2009_oa_stadsdeel_westerpa_2

Foto: Edward Neering/ Kinderboerderij Westerpark

(op de achtegrond > de schoorsteen van de afvalcentrale)

Ruud Munier ook in de Dam tot Damloop

Ruud_munier Ik had hem over het hoofd gezien. Door zijn zonnebril had ik hem op 21 september niet op de foto herkend. Als een ware bluesbrother is hij over het parcours geslopen tussen Amsterdam en Zaandam. Zijn grote slag heeft hij geslagen vanaf het begin, in een dip gezeten tussen km 7,5 tot 14 km en zich vervolgens herpakt! In een keurige 1.34,50 eindigde hij. Hierbij alsnog gerehabilliteerd Ruud!

Startnummer 12006
Naam Ruud Munier
Woonplaats Gemeente Amsterdam – BDA
Afstand 10 Engelse Mijl businessloop recreatie individueel
Categorie 9316e BussR
Totaal plaats 10400e van 17696 finishers
Snelheid 10,182 km/uur
Netto tijd 1:34:50
Netto tussentijden (verschil)
2,5 km 14:03
5 km 27:46 (27:46)
7,5 km 41:49
10 km 57:33 (29:47)
12,5 km 1:13:10
15 km 1:28:34 (31:01)
Uw relatieve finishpositie in het totale