Eervolle 72e plek 15km Amsterdamse Ambtenarenloop 2009

Ambtenarenloop Gisterenavond dus de eerste Amsterdamse Ambtenarenloop in het 75 jarige Amsterdamse bos. Al zeg ik het zelf een > een bijzondere ervaring. Ook de eerste keer dat ik met mijn huidige AGA Adviesgroep Amsterdam collega’s meedeed aan een hardloop/sportevenement, samen uiteraard als voorbereiding op de komende Dam tot  Damloop op 19 en 20 september. 

Op de hardloopset aangekomen bleek er een voor een lowprofile start en finish gekozen te zijn. Geen gepimpt gedoe. Het  start en finishdoek bolde door de aantrekkende wind met een dreigende bui boven het hoofd. Om 19.00 uur zou de start zijn maar de warming up moest nog beginnen. De warming up bleek een soort ochtendgymnastiek van Maxx te zijn waar ik zelf al te veel piekte (analyse achteraf). Om 19.10 ging de meute dan echt van start na nog eerst even massaal geschuild te hebben voor een hevig stortbuitje. Het was dus maar goed dat het PAROOL niet met een fotograaf van de partij was > ik zag het al voor me op pagina 3  maandag met grote foto > > "A’damse Ambtenaren schuwen start door buitje". Het eerste rondje verliep naar wens op een cruisesnelheid van 10 km per uur. Ik hoorde aanmoedigingen van toeschouwers bij de de start/finisch waar we na 3,75 km langs kwamen. Ik liep samen op met Marja Keizer van Stadsregio, zelfde tempo en op maat voor elkaar gemaakt. Het weer was onstuimiger geworden, een stevige wind met af en toe een onweerklap en dan weer wel dan weer geen regen. De Vliegtuigen gierden om de 2 minuten over ons heen richting Schiphol  en ongewild kwam het nummer van Frans Halsema en Jenny Areaan "Buitenveldert" in me op.  We passeerden Madelon Burgerhoudt en Arjan van der Vembde van AGA waarop Madelon nog zei "We komen je nog wel tegen hoor" terwijl ik natuurlijk dacht dat mijn hielen hen definitief gedag zwaaiden. Tweede rondje ook prima en nog steeds op 10 km per uur (kan ik zien aan de tijd van Jessica Sturz die de 7,5 km in 44 minuten had afgelegd en die ons vlak voor hun finish  inhaalde).Ambtenarenloop

De 1e klap kwam op bij het passeren van de 7,5 km. Marja Keizer negeerde het drinken dat klaarstond en sociaal als ik ben pakte ik twee flesjes > 1 voor haar en 1 voor mij. Ik was nu 15 meter achter haar en riep dat ik water voor haar had. Ze schudde Nee en ik gooide haar flesje weg en dronk de mijne op. Inmiddels het gat 20 meter en ik merkte dat ik het niet zo 123 "dicht" kon lopen. Een klap onweer bezeglde de splitsing figuurlijk, een loopmaatje die geen maatje bleek te zijn. Geen mededogen van de vrouw met wie ik twee rondjes een siamese tweeling was en langzaam maar zeker verdween ze uit het oog. Ook Arjan van der Vembde en Madeleon Burgerhoudt waren inmiddels gepasseerd met  als statement van Arjan "Edward ben je er klaar voor, we passeren je NU". Erg traumatiserend voor een 51 jarige man die zijn veel jongere collega als een gazelle voorbij ziet glijden met deze begeleidende schokkende prikkelende tekst. De spieren werden stram, de moraal zwabberde en het tempo ging omlaag. Op de derde klim op de heuvel kwam ineens Carmen Croon van AGA langzij en passeerde stilzwijgend, waar komt die vandaan!!!?. Mijn lijf wordt langzaam een bewusteloze pudding en overweegt om uit te stappen bij het ingaan van het 4e rondje. Bij de 3e ronding zie ik Marjane Harinck, de laatste AGA collega die nog achter mij loopt, ze zwaait en loopt zo’n 80 meter achter me. En ja hoor ook zij passeert mij even later. Samen lopen we nog even een hevige stortbui in met alweer wat gebulder van het weer op de achtergrond.  Bij de 4e heuvelklim verdwijnt ook zij uit mijn zicht. Op de laatse 200 m passeer ik nog Paul Hoornweg van DMO > toch nog een mager succesje > Ik finish in 1 uur 34 en 18 seconden, te langzaam als het vergelijkt met de Dam tot Dam loop van vorig jaar (1 uur 37 47) . De laatste 2 rondjes het ik 4 minuten langzamer gelopen dan de eerste 2 rondjes.  Bij de finish verwacht je natuurlijk een uitzinnige menigte die je de laatste 200 meter laten vliegen maar niets van dat alles. De finish is een troosteloze plek geworden zonder mensen met een decor van invallende duisternis.  De hekken werden al weggehaald, de broodjes waren op, de prijsuitreieking had reeds plaatsgevonen (geen prijs voor rode lataarndragers??) en in mijn knuist werd nog wel een medaille van het 75 jarige Amsterdamse Bos gedrukt. Als ik mij heb aangekleed in de starttent en opsta wordt ook de laatste bank waar ik op zat ingeklapt. Het is al donker als ik op min OV-fiets richting Centraal Station ga dwars door de menigte van de net gestarte Amsterdamse Uitmarkt.  Moraal van de dag: "Beter nu door het ijs zakken dan straks bij de D2D". Mijn vrouw maakt nu uiteindelijk weer alles goed als ze de medaille ziet die thuis op tafel ligt  "Alweer een gouden plak" ………….. En ik denk "niet gek voor een 72e plek op de 15 km mannen"!!

Edward Neering

Hulde aan Hennie Loos(zie foto) van AGA Adviesgroep Amsterdam, Zij pakte de eerste plaats op de 7,5 km. (zie uitslagen hieronder)

Hennie_loos_1e_prijs_2

Uitslagen Ambtenarenloop: Klik op  http://www.uitslagen.nl/uitslag?id=2009082800117

link naar website: >> http://www.amsterdamsebos.nl/ambtenarenloop

Foto onder: Marquetteloop 2009

Opbrengst KWF

In totaal zijn er voor het evenement 298 aanmeldingen geweest. Dat betekent dat er een bedrag van xe2x82xac 1490,- aan KWF Kankerbestrijding wordt geschonken

AZ en de Champions League

Az_wint_jc_schaal_018

AZ loot Arsenal, Olympiakos en Standard Luik

ALKMAAR- AZ is in de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Arsenal, Olympiakos en Standard Luik. Dat werd donderdagavond bekend tijdens de loting in Monaco. Het complete speelschema volgt later op AZ.nl.

xe2x80x9cWe hoeven niet ontevreden te zijn over deze lotingxe2x80x9d, reageert aanvoerder Stijn Schaars op AZ TV. xe2x80x9cArsenal is een grote naam, maar het is niet ongunstig. Het is namelijk een ploeg die wil voetballen. Daardoor krijg je ook de mogelijkheid om zelf te voetballen. En met Olympiakos en Standard Luik mag je tevreden zijn, want er zaten in pot 3 en 4 nog sterkere tegenstanders.xe2x80x9d

Groep H
Arsenal
AZ
Olympiakos
Standard Luik

Speeldata
De speeldata zijn: 15/16 september, 29/30 september, 20/21 oktober, 3/4 november, 24/25 november en 8/9 december.

Bekijk ook de overige groepen:

Groep A 
Bayern Mxc3xbcnchen (Dui) 
Juventus (Ita) 
Girondins Bordeaux (Fra) 
Maccabi Haifa (Isr)

Groep B 
Manchester United (Eng) 
CSKA Moskou (Rus) 
Besiktas (Tur) 
VfL Wolfsburg (Dui)

Groep C   
AC Milan (Ita) 
Real Madrid (Spa) 
Olympique Marseille (Fra)
FC Zxc3xbcrich (Zwi)

Groep D 
Chelsea (Eng) 
FC Porto (Por) 
Atlxc3xa9tico Madrid (Spa) 
APOEL Nicosia (Cyp)

Groep E   
Liverpool (Eng)   
Olympique Lyon (Fra)   
Fiorentina (Ita)   
Debreceni VSC (Hon)

Groep F   
Barcelona (Spa) 
Internazionale (Ita) 
Dinamo Kiev (Oek) 
Rubin Kazan (Rus)

Groep G
Sevilla (Spa) 
Glasgow Rangers (Sch)   
VfB Stuttgart (Dui) 
Unirea Urziceni (Roe)

Bron: AZ.nl

Netwerkweer

Pampus_2008_de_opening_065 Gisteren een begrafenis van de moeder van een goede vriend en een afscheidsreceptie van de directeur DWI gehad. Het was een drukte van jewelste in het CCC aan de Weesperstraat. Veel te lange speeches waren een grote hobbel die genomen moest worden, bijna anderhalve uur! Anyway het hele netwerk van Werk & Inkomen, de bestuursdienst Amsterdam enz was aanwezig. Het was dus weer goed netwerkweer daar op de 5e van de Weesperstraat. Van Wim Schreuders kunnen we nu achteraf zeggen dat jij rust heeft gebracht aan het front van de sociale dienst Amsterdam. Met zijn nieuwe Dienst Werk & Inkomen heeft hij de eerste bres geslagen tussen onrust en stabiliteit. Hij heeft gezorgd voor stabiliteit en het Parool het zwijgen opgelegd. Met meer dan 5 jaar directeurschap is hij de langst zittende directeur van de sociale dienst van Amsterdam. Ja dat is een knappe prestatie!.

Coen van de Louw, Christien Bronda en Bea Visser-Rose krijgen dus een nieuwe Algemeen directeur. Er is nog veel te verbeteen in het domein van de sociale zekerheid van Amsterdam! We zullen zien wat het nieuwe directieteam gaat presteren.

Edward Neering

Eric ten Hulsen nieuwe directeur Dienst Werk en Inkomen A’dam. 

bron: Amsterdam.nl
Eric ten Hulsen wordt de Algemeen Directeur van de Dienst Werk en Inkomen (DWI) in Amsterdam. Hij begint op 1 september 2009 en volgt daarmee Wim Schreuders op.

Eric ten Hulsen werkt sinds 1998 bij de gemeente Amsterdam. De afgelopen twee jaar was hij directeur van het Calvijn met Junior College (VMBO) in Slotervaart. Daarvoor was hij directeur Concern Organisatie bij de gemeente. Op 1 september 2009 zal hij Wim Schreuders opvolgen als Algemeen Directeur bij de Dienst Werk en Inkomen.

Na zijn studie Sociale Psychologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam begon Ten Hulsen zijn loopbaan bij de Rijksbelastingdienst. Na verschillende functies bij de Rijksbelastingdienst te hebben vervuld maakte hij in 1998 de overstap naar de gemeente Amsterdam. Eerst als adjunct-directeur en een jaar later als directeur Concern Personeel en Organisatie en vanaf 2005 Concern Organisatie van de Bestuursdienst van de gemeente Amsterdam.

Wethouder Freek Ossel (Werk en Inkomen): xe2x80x9cDe Dienst Werk en Inkomen staat voor een belangrijke opgave gezien de economische recessie. Daar is een sterk directieteam voor nodig. Ik heb er vertrouwen in dat Eric ten Hulsen hierbij een toegevoegde waarde is.xe2x80x9d

Wisselwerk Amsterdam in een nieuw jasje!

Eigenlijk spreken we van Wiisselwerk 2.0.Speech_mmm_opening_edward_320080517 Wisselwerk Amsterdam is een Amsterdams project wat ik in 1997 heb opgezet in opdracht van Stadhuis Amsterdam en de locale vakbonden (SOOA) en wat tot en met 2001 heeft gedraaid. Margot van Pruissen heeft het Wisselwerkproject als projectleider afgemaakt van 1999 tot 2001. Met de laagconjunctuur en de toenemende jeugdwerkloosheid en de vraag naar (Ambtelijk) Personeel dat maatschappelijke taken kan verrichten (zie leerlingcoaches Calvijncollege) is een dergelijke formule weer superactueel.
1) Het werkt als volgt: Ambtenaren  ( van A’damse diensten + stadsdelen) krijgen uren toegekend om maatschappelijke taken te verrrichten voor de stad Amsterdam (Maatschappelijk Verlof >> M-verlof). Kan ook Huiswerkbegeleiding VMBO, leerlingbegeleiding. Gezinscoaches, straatcoaches maar ook jobcoaches enz enz zijn (Domein Onderwijs/ Lodewijk Asscher). Dus als 4 ambtenaren 8 uur per week maatschappelijke taken verrichten komt er 32 uur vrij. Met maatschappelijke taken komen ambtenaren met "hun poten in de modder" te staan in onze mooie stad Amsterdam.
2) Op de uren die vrijkomen worden jongeren die werkloos (ook WAJONG’ers) zijn of dreigen te worden op een tijdelijke  ambtelijke aanstelling aangesteld.( Tijdelijke Aanstelling voor Onbepaalde Tijd >> de TOT) Het tweede effect is dus dat het als werkgelegenheidsinstrument werkt ihkv jeugdwerkloosheid. Het creeert echte banen ipv gesubsidieerde banen. (Domein Freek Ossel/werkgelegenheid)
3) Tevens is deze herverdeling van Arbeid een personeelsinstrument. Het zet ambtenaren in beweging (mobiliteit) en het bindt extra jongeren aan de gemeente als werkgever. (Domein Marijke Vos/ Amsterdam als werkgever Vos als wethouder personeel). Op het moment dat de economie aantrekt, de vergrijzing doorzet kunnen deze jongeren doorstromen op een vaste aanstelling. Je kunt het ook uitstekend inzetten als personeelsinstrument bij leeftijdsbewust personeelsbeleid >> straks als ambtenaren tot hun 65e/67e moeten werken. Ook de doelstelling van de gemeente Amsterdam om 5% arbeidsgehandicapten per 1-1-2011 te hebben kan met dit instrument worden bediend.
4) Financiering: Immers salariskosten van deze jongerenbanen moeten wel worden betaald uit een potjes want het maatschappelijk verlof  voor de ambtenaren is met behoud van bezoldiging.  Financiering via de Loonkostensubsidies DWI/Vacatureservice Amsterdam en resterend deel via LOGA-accoord Gemeente Amsterdam <>  Vakbonden.
5) Het mes snijdt dus aan drie of zelfs nog meerdere kanten. Het zit op 3 politieke domeinen en de gemeenteraadverkiezingen staan voor de deur. De Amsterdamse Politiek kan hier mooie sier mee worden gemaakt. Wisselwerk Amsterdam als lichtend landelijk voorbeeld!!
6) Dineke Hoorn ten Boer, heeft dit destijds vanuit het stadhuis (CP&O) met de vakbonden geregeld. Vanuit de vakbonden was Meindert van den Berg de stuwende kracht. Het feit dat het project in 2001 niet meer werd voorgezet had te maken dat er een periode van hoogconjunctuur was aangebroken en het argument van extra werkgelegenheidsproject verviel. bovendien waren de LKS subsidies laag (2800 euro) en dus werd het project te duur. Opbrengsten zijn natuurlijk 1) minder uitkeringen, 2)in de zwaardere beroepen zoals reinigers/straatmakers 10% minder ziekteverzuim,3) minder instroom van ambtenaren in de WIA (Vooral bij ouderen). 4)Daarnaast komt er automatisch mobiliteit onder het personeel en 5)last but not least Ambtenaren die met bijvoorbeeld met beleid bezig zijn komen nu eens "met hun poten in de modder" te staan en dat is altijd goed want dat leidt tot beter beleid afgestemd op de werkelijkheid.
Augustus 2009,
Edward Neering.
Links:
<> Kamervragen Wisselwerk >> http://parlis.nl/kvr11468
<> Opbrengsten project Wisselwerk Amsterdam in ABVA KABO blad Aaneen >>  http://sites.abvakabofnv.nl/uploads/aga/aae-05-2001-09-001.pdf