AZ-RKC

Vanavond met Abel naar AZ-RKC geweest. Een matige wedstrijd van AZ. Wel 3 punten overigens.  Als is trainer van AZ zou zijn zou ik na de wedstrijd verklaren dat we met "de handrem"hebben gespeeld met het oog op de westrijd as donderdag tegen Werder Bremen. Met het gelijke spel van PSV tegen NAC is de spanning weer helemaal terug. Overigens verwacht ik dat PSV gewoon de eindstreep haalt.

AZ naar Heiloo


AZ opent opleidingscentrum in Heiloo

HEILOO xe2x80″ Na maandenlange speculaties is vanmorgen eindelijk officieel bekend gemaakt waar het toekomstige trainingscomplex van AZ zal worden gevestigd. Gekozen is voor Het Maalwater te Heiloo, op de locatie waar voetbalvereniging HSV haar sportvelden had. Aanstaande zondag worden de plannen gepresenteerd in de voormalige HSV kantine.

Dirk Scheringa, voorzitter van AZ, zocht al geruime tijd in de regio naar een plek voor een nieuwe trainingsaccommodatie, ter vervanging van het bestaande complex op sportpark xe2x80x99t Lood. Alleen Bergen en Heerhugowaard leken nog in de race te zijn, maar vanmorgen heeft de preses verklaard dat men definitief tot een akkoord is gekomen met de gemeente Heiloo.
Volgens een woordvoerder van AZ zijn de plannen in een vergevorderd stadium. Voor het vier verdiepingen tellende megacomplex, dat ook gebruikt zal worden om toekomstig, internationaal, AZ talent op te leiden, wordt 38 miljoen euro uitgetrokken. Daarnaast zal de nieuwe eerste divisie voor vrouwen worden ontwikkeld bij het opleidingscentrum, en zal het centrum worden gebruikt voor diverse sportopleidingen, waaronder de officixc3xable trainers- en scheidsrechterscursussen van de KNVB. Het te ontwikkelen centrum wordt tevens zo ingericht, dat het ook geschikt is als trainingscomplex voor het Nederlands elftal, zodat de kans groot is dat de huidige trainingslocatie in de toekomst van Katwijk naar Heiloo zal worden verplaatst. Naast de gemeente Heiloo is HSV een belangrijke gesprekpartner van AZ, omdat men nauw samenwerkt met de Heilooxc3xabr sportvereniging. Zo zal gezamenlijk gebruik worden gemaakt van parkeerplaatsen, het kunstgrasveld en kleedkamers.

AZ hoopt dat het nieuwe complex over 2,5 jaar in gebruik kan worden genomen en dat over een jaar de eerste paal kan worden geslagen.

Mail dit artikelPrint dit artikelVorige pagina

Eleanor Rigby

Joe_jackson_nihgt_and_day_tekening

Eleanor Rigby

Ah, look at all the lonely people
Ah, look at all the lonely people

Eleanor Rigby picks up the rice in the church where a wedding has been
Lives in a dream
Waits at the window, wearing the face that she keeps in a jar by the door
Who is it for?

All the lonely people
Where do they all come from?
All the lonely people
Where do they all belong?

Father McKenzie writing the words of a sermon that no one will hear
No one comes near.
Look at him working.
Darning his socks in the night when there’s nobody there
What does he care?

All the lonely people
Where do they all come from?
All the lonely people
Where do they all belong?

Eleanor Rigby died in the church and was buried along with her name
Nobody came
Father McKenzie wiping the dirt from his hands as he walks from the grave
No one was saved

All the lonely people
Where do they all come from?
All the lonely people
Where do they all belong?

Back to Summer in the City lyrics

Crematie

"de Dood is een kans om ons met hart & ziel in het leven te storten"

Stephen Levine.

Twee weken geleden was ik weer eens in het crematorium Westgaarde in Amsterdam. Wat mij tijdens zo’n creamtie weer opvalt is de muziek. In dit geval was het klassieke muziek tussen de bewogen speeches door. Al eerder heb ik deze "begrafenisformule"zelf toegepast tijdens ons burgerlijk huwelijk in de slotkapel aan Egmond aan de Hoef, alweer twee jaar geleden. Toen was het motto > Je kunt de muziek bij een samenkomst voor jou en je partner  maar beter zelf horen dan als je dood bent. Immers ik ben niet gelovig dus wat er ook gedraaid en gezegd wordt horen doe ik het niet meer. Dit laatste gegeven dwingt mij ertoe om vooraf al te bepalen welke muziek er gedraaid moet worden. 3 nummers is natuurlijk erg weinig. Ik wil er derhalve voor pleiten om de op de begraafplaats Driehuis de boel voor mij een vol uur te huren. Het kost een paar centen maar dan heb je ook wat. Voorts wil ik dat er 6 nummers worden gedraaid. Het thema zal muzikale leven aan de hand van de muziek van Joe Jackson worden. Hiermee wil ik de toon van kwaliteit en veelzijdigheid als uitroepteken achter mijn leven en tevens de hoop uitspreken dat mijn kinderen dit stokje symbolisch zullen overnemen.

Opening:     On your Radio/ JJ / I’m the Man

2e nummer: Forever after  / JJ /  Album; Night Music

3e nummer: not here/not now / JJ / Album: Body and Soul

4e nummer: Drowning / JJ / Album: Laughter an Lust

5e nummer: One more time / JJ / Look sharp

6e nummer: Slow Song / JJ/ Night and Day

Als mogelijk bonusnummer en als ode aan het betere nederlandstalige lied zou overwogen kunnen worden om "De Trxc3xb6ckener Kecks" te draaien  met het nummer "Hart en Ziel". Immers alles blijven doen met hart & ziel met hang naar de eenvoud is mijn basislevenshouding.(zie ook de titel van deze weblog > "Als het simpel is xc3xa9n het is goed, dan is het dubbel zo goed" was een uitspraak van Joe Jackson in 1980 in muziekkrant OOR.

Als de zaal niet meer te houden is en wederom klinkt het "we want more"and "bis" dan kan ook nog het nummer "tranen" van de Trxc3xb6ckener Kecks als afsluiter uit de muzikale kast worden gehaald. Als de tranen zijn afgedroogd zie ik graag dat iedereen na de koffie (aub zonder cake!!!) overstapt op de drank en het glas zal heffen tijdens een gezellige receptie en zal proosten om mijn herinnering maar vooral zal proosten op mijn geliefde en kinderen en dat het ze goed zal vergaan.

Zeehoeve

Vandaag diagnosecentrum de Zeehoeve van de St. Herstelling bezocht te Diemen. Vanaf het Centraal Station gefiets via de Zeeburgerdijk. over de Nesciofietsbrug (Amsterdam Rijnkanaal) zo het Diemerpark in (langs IJburg) en vervolgens naar de Diemervijfhoek waar het diagnosecentrum ligt.  Prachtig weer!! Gelukkig trekt het aantal deelnemers bij de Zeehoeve weer aan. We verwachten de komende weken volle groepen. Wilt u meer weten over de diagnoses op de Zeehoeve kijk dan op www.herstelling.nl.

Michiel de Ruyter

Vandaag aanwezig geweest bij de opening op de Bataviawerf van het Michiel de Ruyterjaar.   Na het Rembrandtjaar in 2006 is 2007 uitgeroepen tot het Michiel de Ruyterjaar. De Bataviawerf in Leystad viert het 400e geboortejaar van xc3xa9xc3xa9n van de grootste nederlanders aller tijden mee.

Vanmiddag hield Herman Pleij, hoogeleraar aan de Uva van Amsterdam een speech over de helden van Nederland. De Ruyter was een man van eenvoud.  Samengevat komt de speech van Pleij hier op neer:  Nederlanders houden van eenvoudige helden.  Dit is xc3xa9xc3xa9n van de redenen dat Philip Freriks van het NOS journaal zo populair is, immers  door zijn vele fouten liet hij zijn eenvoud blijken met als resultaat een ongekende populariteit van de kijkers.

Alle gekheid op een stokje. Herstelling heeft een intensief samenwerkingsverband met de Bataviawerf. We werken daar met een ploeg  deelnemers aan het onderhoud van de Batavia zelf. Ook gaan we helpen met de bouw aan de 7 Provincien. Daarnaast doen we aan kennisuitwisseling als werkgelegenheidsprojecten en gaan we komend jaar met de Herstellingdeelnemers op exursie bij de vandaag geopende tentoonstelling " Hoe een schoolverlater de zeeheld van Nederland werd".

Edward Neering