Vuurwerk

Vuurwerk_2008_002 Het is weer zo laat. Zoonlief heeft weer toegeslagen met het kopen van vuurwerk. Jaarlijks maar weer hopen dat alles goed gaat. Nu ben ik niet zo bang voor de oudjaarsnacht want het wordt windstil dus alles kan gecontroleerd omhoog en met siervuurwerk kan bij rustig weer niet zoveel gebeuren (afkloppen!!) Maar dat ze overdag het dorp ingaan en zielloos rotjes gaan gooien met complete "heksenkringen" baart mij ieder jaar weer zorgen. Ik dacht eerlijk gezegd dat ie er wel overheen zou zijn met 17 jaar > dat zielloos rotjes rondgooien > totaal verkeerd ingeschat dus.

Voorbereiding en Winterkampioen

Bosloop_avc_007 Gisteren met broer Paul een deel van het parcours gelopen van de halve marathon van Egmond. Sowieso een hele mooie wandeling om te maken (14 km). Parkeer bij Egmond Binnen op de spiksplinternieuwe parkeerplaats. Loop naar de zee over drie pittige hellingen (2 km) en ga over het strand naar Castricum aan Zee en vevolgens achter het restaurant direct weer de duinen in en vervolgens kom je weer op het fietspad en loop je richting Egmond-Binnen. Bij Anno Nu neem je een heerlijke soep met een tosti van Finnenbrood met kaas en ham. Je dag kan niet meer kapot. Over de 14 km liepen we 1.30 uur dus een rustige duurloop als voorrbereiding van de grote dag  van de halve marathon van Egmond op 11 januari.

klik voor info Halve Marathon van Egmond op >> http://www.egmondhalvemarathon.nl/

S’middags met zoon Abel naar AZ- NEC. Boeiende tactische wedstrijd met in de 2e helft een Moussa Dembele (ingevallen laatste 20 min) waarvoor je naar het stadion komt. Geweldige voetballer die constante dreiging heeft. In de 3e helft in de brasserie "De Alkmaarderhout"was het helemaal Belgie wat de klok sloeg. Het hele dorp (onder Sas van Gent) van Maarten Martens was komen kijken naar de  nummer 11 van AZ.  Martens is een mooie voetballer met een fluwelen techniek en dus voor ons als publiek een lust om naar te kijken. Met een 1-0 overwinning en dus het winterkampioenschap naar huis voor een heerlijk kop snert en de top 2000 als aangenaam muzikaal behang.