Mijn nummer 1 top 2000 The Load out/Jackson Browne

 

Nee niet een nummer van Joe Jackson maar van Jackson Browne. Begin jaren tachtig was the Load out/Stay van deze zanger/songschrijver altijd het eindnummer van The Bogaloobar in de lange Leidsedwarsstraat. Ik kwam hier vaak met Gert Groot en Rob Zonjee (beiden helaas overleden). Kan mij zelf herinneren dat we om kwart voor twee s'nachts even naar deze bar gingen voor een biertje om het einde van de avond mee te maken met jawel Jackson Browne. Waar het hier in dit nummer omgaat zijn een paar dingen: De opbouw van het nummer, de passie voor de muziek en liveoptreden, de passie voor het publiek, het respect voor de roadies, het verhaal van een muziekband op tournee door de USA. De band gaan muzikaal op zijn knieexc3xabn voor haar publiek prachtig!

Edward Neering

Koude douche voor de Harmonie bioscoop Pathxc3xa9 Alkmaar

Harmonie Alkmaar 4 
Het in nog maar kort geleden dat de Harmonie Bioscoop in Alkmaar overging als Minerva Bioscoop naar het Pathxc3xa9concern. Zou toch verbeteringen moeten opleveren zou je zomaar zeggen. Afgelopen maandagavond was ik met de jongens naar Harry Potter om 21.00.  De omgeving van de bioscoop bij de ingang was spekglad (Geen ijzel oid maar opgevroren dikke vastgereden sneeuw). Bezoekers kwamen ten val en zelf hadden we moeite om overeind te blijven. Opmerkelijk want de winkelstraat achter de hoofdingang  (Zeg maar de winkestraat waar de gevel van de foto in staat) was kurkdroop en volledig sneeuwvrij gemaakt. Dus ik zeg er wat van tegen de kassiere en deze begint direct over "dat de gemeente Alkmaar niets doet". Ik zeg weer op mijn beurt dat de gemeente hier niets mee te maken heeft en dat de bioscoop zelf moet zorgen dat er een goed bereikbare bioscoop is en dat het personeel dus zelf hiervoor moet zorgen vanuit een klantvriendelijk persepectief. De kassiere keek mij hierop ietwat glazig aan. Ik neem de moeite vervolgens om dit te melden via de website van Pathxc3xa9 Harmonie Alkmaar. Ik krijg een reactie terug van Ad van Eekelen (functie onbekend): "Er wordt door de bioscoopmedewerkers regelmatig aan de gladheid bij de entree gewerkt". Niet dank voor uw reactie oid. Niet "we hebben dit direct opgepakt en de entree veilig gemaakt en zullen er voor zorgen dat …… enz" . Een koude douche dus voor de Harmonie Pathxc3xa9 in Alkmaar en nu maar hopen dat de heer van Eekelen eens rustig in de spiegel gaat kijken en zichzelf feedback geeft. Zelf hunker ik weer naar de kleine knusse Corsobioscoop in Castricum waar service en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat.

Edward Neering / Heiloo

 

Overheid verliest zaak Spijkers

Ik zie dit als een voorbeeld van het afbrokkelend gezag van de overheid. 17 jaar je ongelijk niet willen toegeven terwijl er op alle verjaardagen van Nederland al een keer over is gesproken. Petje af voor Spijkers en zijn advocaat… Eerlijk duurt het langst!

Edward Neering

Spijkers wint zaak tegen Staat

Spijkers 

Door Boudewijn Warbroek xe2x80xa2 27.12.10 xe2x80xa2 6 reacties

De minister van Defensie is de hoofdschuldige aan het ontslag van klokkenluider Fred Spijkers in 1993. Ook staat vast dat er een directe relatie ligt tussen het arbeidsconflict rondom Spijkers, en diens optreden na het verongelukken van munitie-expert Rob Ovaa.
Herzieningsprocedure
Tot deze conclusies komt de Centrale Raad van Beroep in een door Fred Spijkers aangespannen herzieningsprocedure. De Centrale Raad oordeelt dat een uit 1997 stammend arrest van de Raad op de twee bovengenoemde punten moet worden herzien.

Onenigheid superieuren
Fred Spijkers kreeg in 1984 na het verongelukken van Rob Ovaa de opdracht om aan diens weduwe te vertellen dat haar man door eigen onvoorzichtigheid om het leven was gekomen. In werkelijkheid waren er al jarenlang problemen met het type mijn dat Ovaa het leven had gekost. Spijkers weigerde daarom om Ovaa te schuld te geven, en dit leidde tot onenigheid met zijn superieuren.

Arbeidsconflict
Toen de Centrale Raad van Beroep zich in 1997 boog over het ontslag van Spijkers, luidde de conclusie dat er geen enkele relatie lag tussen de zaak-Ovaa en het ontstane arbeidsconflict. De Centrale Raad van Beroep vindt bij nader inzien dat dit onjuist is, zo blijkt uit de op de dag voor Kerstmis gepubliceerde beslissing op het herzieningsverzoek.

Wezenlijke rol
De Centrale Raad oordeelt nu dat xe2x80x98verzoekers bemoeienis met de afwikkeling van het ongeval van de heer Ovaa bij het ontslag een wezenlijke rol heeft gespeeldxe2x80x99 en dat daarin xe2x80x98de bron was gelegen van het nadien ontstane arbeidsconflictxe2x80x99.

Onderscheiding
De Raad baseert zich hierbij op diverse door Spijkersxe2x80x99 advocaat Geert-Jan Knoops ingebrachte stukken, als ook op een toespraak van toenmalig staatssecretaris Cees van der Knaap bij de uitreiking van een koninklijke onderscheiding aan de klokkenluider in 2003. Van der Knaap zei toen onder meer dat de wijze waarop Spijkers is opgetreden in de zaak-Ovaa hem xe2x80x98zijn baan en inkomen heeft gekostxe2x80x99.

Doorbraak
Ook op een tweede punt is voor Spijkers sprake van een doorbraak. In 1997 oordeelde de Centrale Raad dat het arbeidsconflict xe2x80x98in belangrijke matexe2x80x99 was veroorzaakt door xe2x80x98de houding en opstelling van Spijkers, die zich heeft vastgebeten in het conflict en niet in staat is gebleken om in overleg met de minister tot een oplossing te komenxe2x80x99.

Hoofdschuldige
Op basis van alles wat er inmiddels bekend is, wijst de Centrale Raad in een herziene overweging nu de minister aan als de hoofdschuldige, die xe2x80x98een overwegend aandeelxe2x80x99 heeft gehad in de verstoorde arbeidsrelatie.

Rehabilitatie
Spijkersxe2x80x99 advocaat Geert-Jan Knoops zegt in een reactie dat xe2x80x98zonder meerxe2x80x99 sprake is van xe2x80x98een rehabilitatiexe2x80x99 van Spijkers. xe2x80x98Een dwaling is hierbij rechtgezet.xe2x80x99 Knoops spreekt van xe2x80x98een belangrijke uitspraakxe2x80x99, ook voor xe2x80x98personen die in de toekomst onverhoopt in een positie komen als die waarin de heer Spijkers kwam te verkeren toen hij persona non grata werd binnen Defensie omdat hij zijn geweten liet sprekenxe2x80x99.

Gek verklaren
Op een van de ingebrachte punten is het Spijkers niet gelukt om zijn gelijk te halen. Volgens de Centrale Raad valt niet vast te stellen dat Defensie er op uit is geweest om de klokkenluider gek te laten verklaren.

Beraden
Knoops wil zich niet uitlaten over de vraag of Spijkers zich hierbij neerlegt. xe2x80x98Wat de precieze gevolgen moeten zijn van deze uitspraak voor de heer Spijkers persoonlijk, daarover zullen wij ons de komende tijd gaan beraden. Op dit moment kunnen wij hierover geen uitspraken doen.xe2x80x99

Lees hier de hele uitspraak

Lange termijn weersverwachting Halve Marathon van Egmond 2011

Saucony Progrid