Afscheid Job Cohen

Lodewijk_asscher_en_job_cohen Vandaag afscheid van Job Cohen als burgervader van Amsterdam. Veel lovende woorden van de vijf sprekers die hem toespraken en een gouden plak! Op de afscheidsreceptie veel bekende gezichten en veel netwerk ontmoet en gesproken.

Voorspelling na een scherpe observatie mijnerzijds: Volgens mij gaat het toch nog goedkomen tussen PvdA/D66/GL.

Mark my words!

Edward Neering

In memorium Gert Groot 1957- 2010

Smoes_jongerencentrum Werd zaterdag door Fred Warries op de hoogte gesteld van het overlijden van Gert Groot uit Badhoevedorp. Verbijsterend nieuws dit weekend. Als bestuurslid van Open jongerencentrum SmoeS in Amsterdam Sloten veel met hem samengewerkt en zo werden we in de eind jaren zeventig en begin jaren tachtig vrienden.

Het kwartet Gert Groot/ Rob Zonjee (ook overleden )/ Ad Staal en Edward Neering werden door het oude bestuur van jongerencentrumSmoes  beticht van de "vetrossing" van SmoeS.Het was 1978. Smoes had destijds een studentikoos links imago met veel maatschappijkritische info- avonden. Veel inhoud maar niet veel publiek. Financieel kon het allemaal wel wat steviger en de programmering zou toch veel meer jongeren moeten trekken zeker gezien de potentie aan jongeren in Amsterdam West, Sloten en Badhoevedorp. We besloten als spiksplinternieuw bestuur het over een ander boeg te gooien met een brede programmering. Gert Groot regelde  de programma’s  en deed dat snel >> voorbeeld: op maandag 29 september 1978 contracteerde hij de punkgroep "The Blitzz" voor SmoeS. Op woensdag 1 oktober hingen er gelikte posters (gemaakt door Kees Klaver en gedrukt door de drukkerij de Adelaar) op de penhuisjes in B"dorp geplakt door Gert en ogt. We werden ook nog opgepakt door de politie wegens illegaal plakken. Ook bij boekhandel Jaspers en de plaatselijke bibliotheek ontbraken de SmoeSposters niet. Zaterdagavond 4 oktober was een bomvol SmoeS getuige van de 1e punkband in dit gedenkwaardige jongerencentrum aan de Nieuwe Akerweg 14 in Amsterdam Sloten. Aan het eind van de avond betaalde Gert de band uit na het geslaagde optreden uit een werledomzet aan de SmoeSbar. Hij betaalde een bedrag van 450 nederlandse gulden zeg maar 220 euro!! De periode 1978 tot 1982 is de meest succesvolle periode van het jongerencentrum geweest mede dankzij de inzet van Gert Groot.

later volgeden in de kanteling van SmoeS (andere insteek voor vertrossing) Herman Brood, de Dijk (eerst Stampei) Sjef van Oekel, Doe Maar, Magier Mantra, Bullet, Langa Langa, DRS P,  the son of Tarzan, Barend Servet, Brainbox, De Jan van de Grond groep,The Drastics (van Rob Mooij), Filter, Blueskit en Suitcase, buikdanseres Fatima >> allemaal acts die door Gert Groot zijn gecontracteerd en waarvoor SmoeS graag de publiciteit voor verzorgde. Steevast belde Gert mij op donderdagmiddag en opende telefonisch "Heb je de Badhoeve/Slotense Courant gezien? Hij ontstak in extase als  er naast de tekst er ook een foto was geplaatst! Een toptijd!

Gert krijgt hierbij een ereplaats in de historie van SmoeS.

Edward Neering

NB: Ging veel met hem de stad in met zijn groene Opel, slippen op de dijk en een biertje in de Boogaloo in de lange Leidsedwarsstraat met als vaste afsluiter van Jackson Browne "The Load on" met aansluitend "Stay" live van het album "Running on empty" (staat in top 100 van de top 2000)

http://www.youtube.com/watch?v=jtuvXrTz8DY

Zandvoort Circuit run 2010

Zandvoort_edward_neering_1

De Zandvoort Circuit Run afgelopen zondag gelopen in 1.14.56 met vier kilometer over rul zand (hoog water op zijn hoogst!) en een forse tegenwind (kracht 6/7). Wel een leuke loop zo over circuit, strand en dorp en finish op circuit en aankomen als een Formule 1 weliswaar iets langzamer dan de bolides van de Formule 1, maar toch!

Carly de Vries van AV TRIAS eindigde in 1. 10 uur en 55 seconden. Een toptijd omdat ze normaal gesproken even snel als ik loopt. Ellen Jorna eindigde in 1.15.32, Sjaak Kaandorp in 59:49 en Olof Glorie eindigde in de formidabele tijd van 58.42!

Wel daarna flink ziek geworden en geen idee waarvan. Was goed gekleed dus geen kou oid.

Maakpunten

Meer_china_twee

De punten van de politiek

Leg de breekpunten bloot. Dat is de vlag die de journalist van vandaag doorgaans meekrijgt van zijn hoofdredactie. Krant , Radio of TV maakt in deze even  niet uit. Hoorde net de nieuwe tegenvariant van breekpunten > xe2x80x9cmaakpuntenxe2x80x9d maar voor je weet zit je in het gesprek weer op de xe2x80x9cbreekxe2x80x9d.  Over een andere boeg dus > het vertrouwde xe2x80x9cspeerpuntenxe2x80x9d wordt gelanceerd. Alles is onderhandelbaar is de veilige weg om je punt te maken maar is voor de luistraar en kijker niet stevig genoeg nog even los van signaleringspunten.. Het punt van draaien ligt hier  natuurlijk  op de loer.  Met draaien scoor je verliespunten. xe2x80x9cGeen puntxe2x80x9d bij onze partij klinkt retorisch beter in het kader van "vertrouwen" en is sneller dan alle xe2x80x9cpunten in kommaxe2x80x99s" die ook werl als draaipunten kunnen worden uitgelegd.  Oppositiepunten en coalitiepunten, financixc3xable en economiche punten, winstpunten en niet te vergeten het omslagpunt of breakevenpoint. Kort samengevat: Het blijkt toch vaak moeilijk te zijn om uiteindelijk toch je punt te maken. Daarmee heb ik toch weer een punt! Of heb ik alle punten nog niet op een rijtje?

Edward Neering