Gezinssplitsing op zwarte zondag

Desert 

Gezinssplitsing

Dit weekend is ons huis is een druk verkeerspunt.  Zeg maar Dimanche noir in huize Neering als tegenhanger van de files op de zwarte zaterdag in Frankrijk. Vandaag gaan Abel en Nadia met de ouders van laatstgenoemde naar Vietnam en Thailand.  Morgen komen drie generaties samen in ons huis. Oma en de dochter met kleinzoon van Tineke komen. Om ruimte te maken gaan Roy en ik naar Parijs.  Nee we gaan niet in de flle staan we geven even gas met de Thalys en zijn morgen in drie en half uur op Gard du Nord.

Abel heeft zijn tropenprikken in den kont zitten en gaat voor het eerst met geleende rugzak de hort op buiten Europa. Het is weer eens wat anders dan zoxe2x80x99n bachenaalvakantie in Bulgarije of Spanje. Goed voor hem om met eigen ogen elders te zien dat de welvaart hier (hoezo Crisis!!) niet vanzelfsprekend is.  Op half vijf stort het vliegtuig zijn verbrande kerosine over meine heimat Badhoevedorp om snel, via Kopenhagen,  richting Azixc3xab te vertrekken. Eigenlijk niet van te voren te bedenken als ik terugdenk aan de jaren zeventig en sxe2x80x99ochtends de krant opensloeg en weer over de vietnamoorlog las > dat je eigen zoon daar nu op vakantie gaat!!

Zelf dus met Roy naar Parijs. Het is twintig jaar geleden dat ik er ben geweest met een drinkenbroeder. Leuk om alle touristtraps weer af te lopen en ben benieuwd wat er allemaal veranderd is. Vier weken vrij dus, dat ook nog. Wat een weelde, wat een luxe!!

Edward Neering

joe jackson plays Jumpin Jive – Jazz

Joe jackson 6 In deze zomertijd van het North Sea Jazz Festival >> Jumpin Jive van Joe Jackson. Jackson maakte na Look Sharp, I'm the man en Beat Crazy nog xc3xa9xc3xa9n EPtje met the harder they come van JImmy Cliff. Heel verassend kwm hij daarna met een volledig Jazz-album > Jumpin Jive in 1981. Van dit album is het volgende hummer uit zijn liveoptreden tijdens de Night and Day tour uit 1982. Prachtige tour, prachtige songs en deze versie van Jumpin Jive!!

http://www.youtube.com/watch?v=eGcJfSXLg-g

Edward Neering