Scherprechters

Letterenlloop_nummer_1_2

Scherprechters

De oude Kwakermont, de muur van Geraardsbergen

Natuurlijk vergeleken met zo’n Izoard

Aubisque of Tourmalet, noem al die reuzen maar

Zijn zij niet meer dan ouderwets bestrate dwergen

En toch Vlaanderens Heuvels ogen deze dagen

Weer supersteil als het vermoeide peleton

Op wilskracht en een laatste slok uit de bidon,

Zich stoempend naar de modderige top laat jagen.

Daar doemt er weer xc3xa9xc3xa9n op, publiek, de weg versmalt

de sterksten vechten zich aan kop……….wie stilvalt valt.

Jan Boerstoel

Goddelijk lichaam

Jarenlang heb ik gesport en gechilled bij Fittness First Alkmaar. Was daar te onpersoonlijk en te monotoon derhalve gestopt. Vandaag bij de dokter geweest ivm melanoomonderzoek familie. Even mijn bloeddruk laten checken > te hoog. Minder zout, meer bewegen, minder drinken kortom vanvaond naar de plaatselijke fitness-school gegaan, Dorssport geheten. Ik ben steevast van plan weer te gaan werken aan mijn goddelijk lichaam. De dam tot dam loop wacht op mij en wellicht de halve marathon van Amsterdam. Hoorde gisteren dat Kees Schelling inmiddels een voedseldeskundige heeft ingehuurd om een rondje te kunnen lopen. Het moet niet gekker worden. De man die mij in de jaren tachtig heeft verguisd omdat ik destijds reeds inzag dat voeding en presaties onlosmakelijk met elkaar in vervand stonden. Zou het de leeftijd zijn?

AZ

Gisteren met Abel naar AZ tegen Sparta geweest. Geweldige goal (Goal van het jaar?) van Averladze! Verder makkelijke overwinning. Zo zie je maar weer hoe raar het loopt in de voetballerij, immers deze wedstijd was een stuk minder dan de wedstrijden tegen NEC of Roda JC > AZ speelde deze wedstrijden veel beter met meer pressie en meer kansen maar beiden wedstrijden eindigden in een gelijk spel. Geen enkele keer hoorde ik gisteravond Jules Deelder roepen "" Sparta naar vooorreee" Volgende week PSV uit en twee weken later Ajax thuis. Het wordt weer fijn langs de lijn en de competitie wordt weer spannend dankzij dat Alkmaarse clubje gesponsord door DSB-Dirk.

Denkfouten

De overheid wil slagvaardiger, marktgerichter, efficienter, klantvriendelijker zijn. Desondanks is, ondanks alle ambities het aantal ambtenaren de afgelopen jaren fors toegenomen. Onlangs verscheen het rapport "lof der Eenvoud (zie overigens ook de naam van deze weblog!!)" geschreven door de Raad van Economische Adviseurs (REA). Moraal van hun betoog dat managementtheorieen uit het bedrijfsleven blind gekopieerd zijn naar de overheidsdiensten bij Rijk, Provincie en gemeenten. Daarnaast wint de drang (bij wisselingen van de macht na welke verkiezing dan ook) om te vernieuwen het van het goed uitvoeren, optimaliseren van reeds ingzet beleid. Marktwerking is zo’n isue. In Amsterdam zien we nu een rood college tewijl gemeentelijke diensten de afgelopen jaren marktwerking hebben geintroduceerd en omarmd. Het is een kwestie van tijd om de verandering te kunnen signaleren. Volgens het REA is niet elk overheidsfalen te bestrijden met managementtheorieen uit het bedrijfsleven. De resulataten van bureacratiexc3xa9n zijn aan grenzen gebonden. De verheffing van procesmanagement, managementroulatie, en prestatiecontracten zijn soms desatreus geweest. Kortom, voor geinteresseerden, goed om dit rapport op te vragen dan wel het artikel te lezen  in de NRC van woensdag 24 jan. 2007 in de katern Economie "Denkfouten blokkeren hervorming overheid" Op dit artkel is dit item van deze blog gebasseerd. Oveigens beluit het artikel met een zin naar mijn hart "Tot slot, aldus de REA, dienen eenvoud en balans doorslaggevend te zijn" Ik wil wederom naar naar de titel van deze weblog verwijzen.

Mergellandroute

Kombijloop_badhoeveodorp_mei_2008_0

Hij ademt mest en vroege bloesem

De herinnering aan zijn vader

zette hem weer op de racefiets

Maar op de eerste heuvels al

begint hij alcohol te zweten

nicotine wordt losgeweekt

De boeren schrikken van zijn longen

Hoe mooi

dit zonnig zuiders landschap

waarin hij lijden mag.

Miel Vanstreels

Gepubliceerd in de wielerblad Druppel Mei 1987   Schelling/Neering

blondjes

Ik was gisteren de keuken aan het opruimen en Abel keek naar een programma van BNN. Het programma werd gepresenteerd door Paul de Leeuw en er was een panel van bekende nederlandse blonde vrouwen (de vrouw van Borsato, Georgina Verbaan, die blondine van spuiten en slikken , die van Boer zoekt voruw en nog 6 andere "chicks". Zo’n domboprogramma heb ik de laatse jaren niet gezien, onbegrijpelijk dat de Leeuw hier zich voor laat inhuren.

Fort Abcoude

Fort Abcoude is het oudste Fort van de Stelling van Amsterdam. het is nog een bakstenen Fort de rest van de Forten van de Stelling van Amsterdam zijn van beton gemaakt. Waarom? Het bakstenen fort van Abcoude was direct al te zwak met de komst van de byzantgranaat. Beton biedt wel voldoende bescherming. Fort Abcoude is het eerste Fort waar Herstelling aan het werk ging. Momenteel werken er taakgestraften in een samenwerkingsverband Jellinek/Herstelling/Reclassering.

Haast

Het was weer een rare week. Maandag een rondleiding over de Stelling van Amsterdam met een collega die over de alle publieksbales ging, met de nadruk op GING! Eigenlijk dus voor niets gedaan. Even wachten wie weer de nieuwe wordt. Dinsdag de crematie van Frans, in feite mijn schoonvader maar zeker de opa van Abel. S’miidags geweest op de Bataviawerf en gepsroken met de werkmeester en de leiding aldaar. Herstelling werkt daar aan het onderhoud van de Batavia Zelf. Woesdag geregeld dat Herstelling gaat helpen bij het opruimen van bet groen nav de storm van vorige week. Woensdag een nieuwe teammanager aangenomen. Ook werd er woesdag verhuist, het hoofdkantoor van Herstelling is opgeheven in Muiden en we zitten nu op de Laaderhoogtweg in Amsterdam Zuidoost. En zo gaat het maar door! We bewaken de haastgrens!