Stellingmaand geopend!

Plasterk kwam niet, Gedeputeerde Kruisinga wel. Zij opende de stellingmaand 2007. Met een zeer opvallend muzikaal optreden en mannen in uniformen uit de twee wereldoorlogen werd de stellingmaand officieel geopend. Blijkt in het muzikale gezelschap de partner van mijn ex te zitten. Nee niet de degens gepakt maar een goed biletaraal gesprek.

http://www.stellingmaand.nl/

Plasterk

Morgen wordt op Fort Edam door Minister Ronald Plasterk op Fort Edam de Stellingmaand geopend. Herstelling zal aanwezig zijn als project die de Forten van dit UNESCO werelderfgoedmonument opknapt door jongeren werkervaring op te laten doen. Voorts zullen de vrouwen van HorecaHerstelling de catering verzorgen. De Forten zijn komende maand in ruime mate te bezichtigen. Voor activiteiten, openingstijden en toegangsprijzen kun je kijken op  www.stellingvanamsterdam.nl  (de hele maand september is de stellingmaand en zijn veel forten voor publiek toegangkelijk. Plasterk opent de stellingmaand in zijn rol van minister van cultuur. Wellicht meld ik morgen hoe het geweest is!!

Leuk voor in het weekend en er is een hoop te zien en te leren op de forten van de Stelling van Amsterdam. Voor Herstelling zie www.herstelling.nl

Laborant

Houten_klaas_aug_2007_1Gisteren, met zijn allen, een laatste groet gebracht aan mijn broer Theo. het was een indrukwekkende gebeurtenis. Daarna, toch altijd weer dubbel, veel familie gezien die al weer een tijdje niet in het vizier lag. ‘S avonds met een aantal broers gegeten in Badhoevedorp in restaurant "Houten Klaas" tegenover de oude apotheek, er is nu een adviesbureau in gevestigd, waar mijn vader zijn carriere afsloot als laborant, na > 40 jaar banketbakker/bakkerschap! De verhalen van vroeger rolden weer over tafel en er zitten iedere keer weer nieuwe bij. Zie foto.

Uitmarkt Exit!

Gisteren op pad geweest. Met de Fiets op de trein om mijn mobiliteit te optimaliseren. Gestart bij de Dag van de Venen in Abcoude. Leuk om te zien hoe fort Abcoude benut werd als expositieruimte voor vele kunstenaars en hoe een bonte stoet van kramen uitstekend past langs de facade van dit eerste gebouwde fort van de Stelling van Amsterdam.

Vervolgens op weg naar de Uitmarkt in Amsterdam. Eerst langs het Gein gefietst richting Zuidoost. Blijft toch raar dat je langs Amsterdam Zuidoost fietst maar je je in de provincie Utrecht bevindt, van die dingen. Prachtige fietstocht overigens. Met de metro naar het Amstel en vervolgens verder gefietst naar de Meerhuizenstraat 21 alwaar ik in 1983,84 en 85 heb gewoond bij de 81 jarige ome Willem op driehoog achter. Het meerhuizenplein was omgetoverd met nieuwe apartementen geheel in stijl van de Amsterdamse School. Mooi en knap gedaan door de verantwoordelijk Architect.

Vervolgens een biertje willen halen in mijn oude stamkroeg van vroeger Carels 1 > wat blijkt een dichtgetimmerd cafe dus verderop in de Frans Halsstraat mijn dorst gelaafd bij Quinto (een zinsspeling op "Carels 5" maar dit voor de kenner). Eindelijk naar de uitmarkt maar daar kan ik kort over zijn > het was drie keer niets dus gauw rechtsomkeert. Ik pleit voor een splinternieuw concept voor de opening van het thearterseizoen. Exit Uitmarkt dus!