Met Elma Neering naar “Mokums Blond”

Mokums blond

Afgelopen vrijdag avond met Elma op stap geweest op de Amsterdamse Zeedijk. Allereerst, wat is dat toch een topstraat geworden! Twintig jaar geleden moest je hier toch echt niet lopen zonder gerold te worden door junkies. Nee nu is het anders, een bruisende straat in de verbinding tussen het Centraal Station en de NIeuwmarkt.

Wij dus op stap, allereerst de aftrap gehaald “in de aap gelogeerd”. Direct aan de kop van de Zeedijk vanaf CS en daar naar Zeedijk 24 waar circusrestaurant “Cassablanca”is gevestigd. Erg leuk als je een keer wat anders wilt dan een gewoon “restaurantavondje”. Nee, dit een een avond met een heus optreden in een theaterzaaltje. Speciaal de vrijdagavonden zijn erg leuk want dan treedt Lady Charity of Mokums Blond op. Elma en ik vonden het prachtig en hebben de tanden fors bloot gelachen.

Elma verlichte bril 2

__________________________________

Tonny en Conny (Mokums Blond)

Vanaf december 2009 doen de dames van Lady Charity het wat rustiger aan. In de Casablanca op de Zeedijk delen zij hun optimisme dan alleen nog maar op de vrijdagavond van de oneven weken. Op de overige vrijdagen valt er overigens nog genoeg te genieten: Tonny en Conny (oftewel Mokums Blond), twee Amsterdamse moeders met een gouden hart, begeleiden dan hun talentvolle kinderen, Danny & Daniëlle, op hun jaarlijkse fanclubdag. Een warm bad voor wie van Jordanese gezelligheid en de betere meezingers houdt.

 

Agenda (bij Casablanca Variété Amsterdam)

Mokums Blond – vrijdagavond, even weken

Lady Charity – vrijdagavond, oneven weken

_________________________________________

 

Sinterklaas en zijn Pieten

Zwarte piet en de honden

Zwarte Piet

Referendum zwarte piet op Faceboek heeft duidelijk laten zien dat de zeurpiet verliest van kindervriend zwarte Piet. Ik vind het veel belangrijker dat het thema “Slavernij” een gewone objectieve plaats krijgt in de nationale geschiedenis, genoeg reden voor Nederlanders om zich met terugwerkende kracht diep te schamen, net zoals de politionele acties en Sebrenica. Daar zou surinaams nederland blij mee moeten zijn en laat zwarte piet nou gewoon de kindervriend zijn en ja het mag af en toe ook een bonte piet zijn. Het bewijs ligt nu alweer op het Malieveld in Den Haag waar echte rascisten met PVV achtergrond de zwarte pieten  discusssie gebruiken om hun haat jegens niet Nederlanders kenbaar te maken.

Erg leuke bijdrage van Dominee Gremdaat. Klik op …….http://www.youtube.com/watch?v=S2LqZAoDKWs&feature=share

Zelf ben ik een week in Paramaribo geweest in november 2007. Ben toen enorm geschrokken van de discriminatie onder de surinamers. Gewoon in een taxi zitten kon niet. De hindoestanen geven af op de creolen, de creolen op de bosnegers en allemaal geven ze af op de chinezen. Dus eerst hand in eigen boezem zou ik zo zeggen!

 

 

Zwarte Piet grafsteen

En wat de VN betreft zie cartoon onder, dat zegt genoeg!

Zwarte piet en de VN

 

Sinterklaas 2013…… Tsja!

En het Amsterdams gezever over het witte paard is met onderstaande foto ook opgelost.

Sinterklaas Zebra

….. en het resultaat van een maand onderhandelen

Zwarte Pieten de polderpiet

en tenslottte spreek de rechtbank op 7 november 2013 uit dat het feest gewoon kan doorgaan…….

Zwarte Pieten foto

De dood of de Gladiolen- Freek de Jonge

Wielrennen WK

Ik ben nooit een fan van Michael Boogerd geweest. Ik ben totaal niet verbaasd over zijn bekentenis van dopinggebruik want ik heb al 30 jaar de aanname dat de top 30 van het een klassement van welke grote wedstrijd dan ook doping gebrukt. Ook nu dus! Alleen weten we blijkbaar de nieuwe trends niet, een goede journalistieke vraag die er altijd moet zijn. Wat zijn de nieuwe producten? Wat zit er in de pindakaas die op de bruine boterham wordt gesmeerd. Hoe dan ook de wielersport zal mij blijven boeien, met of zonder doping. Vind wel dat dit nieuwe realisme moet worden uitgestraald door journalisten op TV. Dus Exit Smeets en zeker Ducrot die een enorm pak boter op zijn hoofd heeft.  “het nieuwe wielrennen bestaat niet”, dat is mijn stelling. Succes met de verdere discussie.

Ooit bracht ik met Kees Schelling het wielerblad “Druppel” uit in 1986 en 1987. Als dit blad nog zou bestaan dan zou de muzikale Druppelaward worden uitgereikt aan Freek de Jonge voor zijn lied “De dood of de gladiolen” > Klik op de link > prachtig! > http://www.youtube.com/watch?v=pMSbonkVEb0

Edward Neering