AZ herrezen?

AZ- Groningen bus

ALKMAAR – Na een troosteloze eerste seizoenshelft lijkt AZ op de goede weg. Alsof er een wonder is geschied lijkt de Alkmaarse ploeg na de winterstop herrezen. Waar het sinds 16 september thuis niet meer wist te winnen (laatste 5 duels zelfs maar 1 goal gemaakt), werd ´titelkandidaat´ Vitesse in een swingende 2e helft overklast.

Vorige week boekte AZ in het altijd lastige uit-duel in Venlo eveneens een eenvoudig lijkende zege. Zijn het de overtuigende zeges en het daarmee opgedane vertouwen of heeft de ommekeer een andere oorzaak? Hoe dan ook: AZ is, zoals het hoort, weer terug te vinden in het linkerrijtje.
In Den Bosch bereikte men voor de tweede maal in successie de halve finale van de beker. Nog een zege is AZ verwijderd van een bekerfinale in De Kuip en nog twee is de ploeg verwijderd van Europees voetbal.
Verder heeft de club, in mijn ogen, goede aankopen gedaan. Willie Overtoom (26) was bij Heracles al jaren zeer succesvol en gewild. Een goede keus van zijn oud-trainer om hem terug te halen naar de kaasstad (waar hij al de jeugdopleiding doorliep). Het is een speler die op meerdere posities en direct inzetbaar is.
De Ijslandse jeugdinternational Aron Jóhannsson (22) lijkt te zijn gehaald voor de toekomst (en als stand-in voor Altidore). Hij verlaat Denemarken als topscoorder van de Deense Superliga (veertien treffers).
De aangetrokken linksback Jonas Heymans (19) behoort tot de selectie van Jong België. Hij zal dit seizoen nog mogen wennen en na de zomer moet hij een serieuze optie zijn voor de Alkmaarse verdediging.
De bittere smaak van de eerste seizoenshelft lijkt te zijn weggespoeld nu de zon weer schijnt in Alkmaar. Nu zien of de ploeg de weg om hoog door kan zetten tegen het kwakkelende en in verval geraakte FC Groningen…

AZ juichen

 

Jos Neering excelleert tijdens studie!

Jos masteropdracht TU DelftJos masteropdracht TU Delft zoom

Jos Neering, zoon van André en Marja Neering studeert voor architect aan de Technische Universiteit in Delft. De foto’s laten een de afronding zien van een opdracht ihkv zijn masterstudie. Leuke ervan is dat het een duurzaamheidsproject is rond de Platanenweg, juist waar ooit Wil en Kees Neering in eerste flat rechts onderin, woonden. Allerlei functies komen hier samen in deze nieuwe wijk. Voor deze opdracht scoorde ons familielid hoger dan een 9!

Muzikaal zou de presentatie moeten worden ondersteund door het nummer van de Dijk, Als het golft, dan golft het goed……enz!

De Neeringreunie vindt definitief plaats op zondag 2 juni 2013!

Neeringfoto 1956 met hele Ruud

De Neeringreunie zal plaatsvinden op zondag 2 juni 2013 in de Speeltuin in Badhoevedorp. 31 mei 2013 is de 100e geboortedag van Dora (Dirkje) Neering- Prins. Een mooie Cliffhanger dus voor deze nieuwe Neeringreunie. Ook de Neeringen van de tak van Oom Anton en tante Stien zullen aanwezig zijn en wellicht komen er ook kleinkinderen van de broer van Opa Neering, oud Oom Gerard Neering (tandarts, PSP, Zwanenburg). De organisatie ligt in de vertrouwde handen van André Neering, Rob Neering (Penningmeester) en Edward (Witte Keniaan) Neering. Ton Neering heeft gesolliciteerd en wacht nog op uitslag. Er vinden nog onderhandelingen plaats over zijn mogelijke rol.

Over de bijdrage en andere details volgt later bericht op deze weblog.

Foto: Uit het archief van Wil en Kees Neering: We zien van v.l.n.r.: Nel Neering, Piet van der A, Frans Neering (peuter), Wil Neering-Massing,  Kees Neering, Jopie Neering, Theo Neering, Nel Neering- Pouw, Ton Neering, Vader Cor Neering, Moeder, Do Neering- Prins, Paul Neering (de baby op de arm bij Dora Neering), Rob Neering, André Neering op schoot bij vader Neering, Ruud Neering, Elma Neering en Carla Neering. Deze foto is uit oktober 1956. Edward Neering staat er niet op want is als rode lantaarndrager geboren in juli 1958.

Heel het land blij!

Amsterdam by night Magere brug

Een blog over werknemers vervroegd te laten uit treden en als wederkerigheid zorgtaken te laten verrichten. Op de ruimte die zij maken kunnen jongeren (ook 50+ mijnheer Krol!) worden geplaatst.

Heel het land blij!

Mijn ouders zijn allebei dood. Mijn vader overleed toen ik 19 jaar was en mijn moeder stierf in mijn 29e levensjaar. Zelf ben ik nu 54 jaar.  Het komt bij mij op gezien de discussie over de te nemen maatregelen in ons land om de zorgkosten drastisch omlaag te brengen. Zojuist was er een heel uur lang discussie over dit onderwerp tijdens het politieke programma “Kamerbreed” met de voorzitters van de vier jongerenorganisaties van de Pvda, VVD, SP  en CDA. Aanleiding is het deze week  op de politieke agenda zetten van het onderwerp “kinderen moeten hun ouders weer verzorgen in plaats van dat de samenleving dit regelt”.

Alleen de moeder (81 jaar)  van mijn vrouw leeft nog, in het vakjargon: Mijn schoonmoeder. Bij de gedachte dat ik mijn eigen ouders had moeten verzorgen merk ik dat ik vrij mild gestemd ben echter het idee dat ik mijn schoonmoeder moet wassen en iedere avond al hakend/breiend aantref is dan toch weer een ander verhaal. Hoe dan ook het doet  mij ook aan een nieuwe win/winsituatie denken.

Even weg bij de zorg, ik kom er zo weer op terug. We gaan naar het huidige concern Amsterdam dat druk bezig is met het programma “één stad, één opgave”. De feiten: •Er worden 1500 ambtenaren      boventallig ivm bezuinigingen, fusies, ontdubbelen van taken, afschaffen      bestuurlijke laag stadsdelen enz; •De vergrijzing (vandaar      dat ik toch maar even mijn leeftijd bij aanvang noemde ;-) ) is begonnen.      Tussen nu en 2020 zullen zeker 5000 ambtenaren bij de gemeente Amsterdam      vertrekken. Regionaal/Landelijk eenzelfde trend; •Het is dus zaak dat de gemeente jongeren op een slimme manier jongeren aan zich weet te binden om te zorgen dat een afgeslankt gemeentelijk concern, dat gewoon goed haar kernactiviteiten kan uitvoeren, slagvaardig en kwalitatief kan functioneren; •De mooie regelingen in het sociaal plan zijn voorbij, zoals er met 57 ½ jaar uitgaan enz. Oudere ambtenaren moeten door tot hun 65e en straks meer, uiteindelijk 67; •Naast 1500 boventalligen is er een oplopende (jeugd) werkloosheid en er is een vacaturestop binnen de gemeente Amsterdam. Er is dus al een tijdje geen ruimte meer voor instroom van vers jong bloed.

Ik pleit er dus voor om binnen het concern hier creatief mee om te gaan. Als gemeente > ga met de vakbonden praten en zorg ervoor dat aan alle ambtenaren die nu tussen de 60 en 65 zijn er met hun 62e uit kunnen (zeg maar de oude 57 ½ regeling). Echter, nieuw aan deze regeling wordt de wederkerigheid, als je als 62 plusser van deze regeling gebruik wilt maken dan ben je verplicht om 12 uur per week aan zorgtaken te verrichten. Dan kan binnen je familie zijn, bij zorgorganisaties enz dan wel dat je jouw deskundigheid als coach overdraagt aan jongere ingestroomde/doorgestroomde collega’s.  Een combinatie kan ook. De ruimte die hierdoor ontstaat wordt opgevuld door jongere ambtenaren (en dat zijn ook 50 plussers, dit even voor de heer Krol) die nu uit de boot te dreigen vallen. De oudere ambtenaar blij, de familie blij, de gemeente Amsterdam blij, DWI blij, WZS blij, werklozen blij, de vakbonden blij, Wethouders blij, er is weer perspectief, goed werkgeverschap, een impuls aan nieuw bloed binnen de gemeente, sociaal gezicht, financiering vanuit Amsterdamse/landelijke arbeidsvoorwaardengelden en het UWV en…., minder werklozen in de stad, samenvattend: iedereen blij. En wat in Amsterdam kan, kan ook in andere gemeenten, in de regio en landelijk. We noemen het Wisselwerk II. Heel het land blij!

Edward Neering