Aanslag/Ongeluk Koninginnedag 2009

Foto_aanslag_koniginnedag_2009

APELDOORN – Een zwarte auto is donderdagmorgen ingereden op publiek dat op de Loolaan langs de route stond voor Koninginnedag. Er zouden twee doden zijn. Het gewondenaantal loopt op, er zouden 23 mensen gewond zijn.

De auto reed vanaf de Jachtlaan in de richting van de Zwolseweg ter hoogte van de Loolaan.  De auto is door de afzetting en mensenmassa heen gereden en kwam tegen monument De Naald tot stilstand. Volgens ooggetuigen had de auto het op de bus met de koninklijke familie gemunt.

De automobilist is gewond geraakt. Hij is meegenomen naar het politiebureau. De politie houdt serieus rekening met boze opzet. Een politie heeft de auto op explosieven doorzocht, maar niets gevonden.

Bij het Lukasziekenhuis in Apeldoorn is een bus vol gewonden gearriveerd.

Bron: Lunchnieuws Parool.nl

Ajax – AZ 1-1 en de huldiging en poespas!

Az_huldiging_en_azbier_001

Gisteren een turbulente dag gehad. Om half twaalf vertrokken we richting Alkmaar voor de uitwedstrijd Ajax- AZ > Voor de goede orde > eens maar nooit meer!! Even los van de wedstrijd zelf die Ajax niet wist te winnen ondanks de feiten dat AZ 5 basisspelers miste, Schaars ten onrechte rood kreeg, Didulica uit de wedstrijd werd geschopt, een ten onrechte gegeven penalty en dat de wedstrijd 5 minuten te lang duurde en dit alles aangestuurd door een "blinde slavink".

Ik zat met mijn zoon in het uitvak van de Arena tussen de harde kern van de AZ-supporters. De "jodenliederen" met gesis van gaskamergas vlogen  ons om de oren en dat geeft een heel vervelend gevoel als je daar tussenstaat en dit niet wilt! However na de wedstrijd werden we nog een vol uur dit vak, overspannen met netten en door Ajax "de kooi" genoemd, opgesloten om vervolgens in een trein te belanden die over Hoorn naar Alkmaar moest ivm treinongeluk bij Castricum of Heiloo. Dus om 11.30 uur weg en om 19.00 weer in Alkmaar (voor een wedstijd in Amsterdam) waar de huldiging in de binnenstad op beginnen stond. Ik werd haast verdrukt in de massa in het apart gereserveerde vak voor de supporters die uit Amsterdam kwamen en piepte er dus snel tussenuit naar mijn vrouw en RTV-NH die alles live versloegen. Uitgeput trok in een AZ-biertje open > het is goed toeven voor de buis.

Al met al is 1-1 geen slecht resultaat, zou het voor het eerst dit seizoen niet erg vinden als ze volgende week tegen Twente uit  zouden verliezen, gek Hxc3xa9!!

Edward Neering

Az_huldiging_en_azbier_013

Az_huldiging_en_azbier_007

Az_huldiging_en_azbier_017

Herstelling

Herstellinglogo_op_boord Ik ontving een aantal mails nav het weblogbericht over het bezoek van de zweedse koning aan Herstelling en het feit dat ik er over berichtte op de blog >> Of ik spijt had dat ik bij Herstelling ben weggegaan?

Nee spijt heb ik zeker niet maar ik mis het wel oprecht zo nu en dan > dat is mijn antwoord. Ik ga begin juni met een aantal mensen van de bestuursdienst langs de forten en dus zie ik iedereen dan weer even, erg leuk!!

Edward Neering

Ajax- Az

Az_echt_kampioen_077 Vandaag een aparte dag. We gaan voor het eerst naar uitwedstrijd van AZ. Tegen Ajax notabene, in onze planning dachten we dat dit de eerste wedstrijd zou zijn dat AZ kampioen kon worden. (We hadden geen rekening gehouden met uitoverwinningen op NEC en NAC). Het is anders gelopen maar om nu voor het eerst met de hardekernsupporters van AZ mee te reizen is toch weer een event op zich. Het hoort bij je opvoeding als voetbalsupporter om een grote uitwedstrijd bij te wonen. Ben heel benieuwd wat het gaat worden. Een AZ zonder spanning en een Ajax dat moet zeker gezien het gelijke spel van Twente gisteren. Alle AX supporters staan met kampioenschalen in de hand AZ aan te moedigen en uiteraard een knipoogprovocatie naar de Ajax-aanhang. OM 19.00 uur is in het centrum van Alkmaar bij het Noord Hollandskanaal de officixc3xable huldiging wat hopelijk weer zal uitdraaien op een volksfeest.

Amsterdamarena

Koning bezoekt Herstelling

Bezoek_zweeds_koningspaar_aan_kudel Ook al werk ik niet meer bij Herstelling >> dit is natuurlijk erg bijzonder en vandaar op de weblog. De Zweeds koning bezocht Herstelling >>> zie verder kort persbericht met video.

KUDELSTAART De Zweedse koning Carl Gustav en koningin Silvia bezochten dinsdagmiddag bij hun driedaagse staatsbezoek enkele plaatsen in Noord Holland.

Behalve Amsterdam was dat Fort Kudelstaart, bij Aalsmeer. Het koningspaar kwam speciaal voor het succesvolle jongerenproject Herstelling.

Hierbij doen ontspoorde jongeren werkervaring op door forten van de Stelling van Amsterdam op te knappen. Ongeveer 150 nieuwsgierigen waren dinsdagmiddag bij het bezoek in Kudelstaart aanwezig.

.

22 april 2009 – 9:17