Badhoevedorp A9

"Ich bin ein Badhoevedorper" zeg ik dikwijls als men vraagt waar ik vandaan kom. Ik ben geboren in Badhoevedorp. En ik ben er trots op.  Ik zag onlangs, kaartje, dat de snelweg A9 eindelijk wordt omgelegd. Ik heb de snelweg nog zien aanleggen en kan me de sloot herinneren die het eerst was.

Misschien nu reden om terug te verhuzien, wie weet?

Greg Lemond

Vandaag weer begonnen met werken. Samengevat, hoop gebeurd, hoop te doen. Zag vanavond Greg Lemond op de TV over de kwestie Rasmussen. Grote verontwaardiging van Lemond over dopinggebruik in het HELE peleton van de afgelopen 15 jaar. Op de vraag of hijzelf ooit doping had gebruikt antwoordde hij> Nooit! Ik zeg > Hij liegt!

Contador versus Theo de Rooij

Contador wint de Tour op 24 seconden van Evans. Het vertrek van Rasmussen heeft het minder spannend gemaakt. Contador is natuurlijk de 2e man na Rasmussen. We zouden alle Tourwinnaars die gelogen hebben 1000 euro moeten geven, u bent in xc3xa9xc3xa9n keer failliet. Rasmussen moest dus vertrekken maar waarom. Niet omdat hij gelogen had maar het is meer waarschijnlijk  dat Theo de Rooij van de Tourorganisatie, na vertrek Rasmussen, de garantie heeft gehad dat de Rabobank volgend jaar alsnog mag meedoen in de nieuwe Touropzet.  Tourkenners. Hebben reeds gemeld de Raboploeg de afgelopen weken buiten deze besprekingen is gehouden. De Rooij stond op een zijspoor. Door gehoor te geven aan de druk van de Franse tourorganisatie ASO heeft hij de commerciele belangen van de Raboploeg veiliggesteld. Het geel wordt duur betaald, zo blijkt maar weer eens. Daarom wint Contador nu de tour de France 2007.

Boogerd

Eerlijk gezegd ben ik nooit een fan van Michael Boogerd geweest. In feite heeft hij in 10 jaar wielrennen slechts 4 belangrijke overwinningen geboekt. 1 De etappe TdF naar Aix les Bains. (Bleef uit handen van een sprintend peleton) 2. De etappe naar la Plagne (hele dag vooruit in de bergen) en 3. xc3xa9xc3xa9n maal de Amstel gold race nadat hij 20 km in het wiel had gezeten bij Lance Armstrong, een gestolen overwinning dusJ (Armstrong zei na de finish "You pay ne back") 4. Hij heeft twee maal de Brabantse Pijl gewonnen, twee semiklassiekers tellen we als xc3xa9xc3xa9n. Jazeker hij heeft als superknecht heel goed gepresteerd dit jaar maar een topper is het nooit geweest. Toen hij vandaag met 3 medevluchters om de etappe ging strijden wist ik al dat het ook dit keer weer verkeerd zou aflopen. Hij kon niet bluffen, was weer supernerveus en smeet met zijn krachten door diverse gaten dicht te rijden In die zin is het toch een loser, een symphatieke loser, dat wel!

In alle klassiekers had hij het steeds weer net niet in tegenstelling tot bijvoorbeeld Erik Dekker die op onnavolgbare wijze Parijs Tours won.

Iedereen Doping

Gisteravond zag de oud-renner (2 jaar geleden gestopt ivm blessures) Jans Koerts bij Mart Smeets. Hij verklaarde zelf ook doping te hebben gebruikt. Tevens verklaarde hij "het gangbare" aan doping te hebben gebruikt. Doe je niet mee met doping dan doe je niet mee in de competitie. Alle ploegleiders (de Rooij/Dekker/Breukink) en analisten (Dijkstra/ Ducrot) hebben vroeger in het wielermetier gebruikt. De Hypocritie viert dus hoogtij want bij alle andere ploegen is exact dezelfde situatie. Kortom een vicieuze cirkel. Maar wat is volgens Koerts nu gangbaar? Een gemiste kans van Smeets om dit te vragen, of vroeg Smeets dit bewust niet omdat hij beter weet??

http://www.nos.nl/nosstudiosport/artikelen/2007/7/26/26071040koertsgeeftdopinggebruiktoe.html

Gratis ticket (3)

Gisteravond de avondetappe van de TDF gezien. Had ik net geschreven op deze blog over Moreni en een gratis ticket uitgedeeld > blijkt Rasmussen te hebben gelogen en ook exit te gaan. Gratis ticket naar huis dus ook maar. De Rabobank gaat van start voor hen nu een aantal rustdagen. De publiciteit rondom de Rabobank doet alle publiciteit rondom overname ABN/AMRO vervagen.