AZ-Roda JC

Voor de eerste keer bedankte mijn zoon Abel voor AZ. Afsteken van vuurwerk is deze dag belangrijker dan voetbal. Dus een vriendje van hem met mij mee meer naar het DSB-stadion. AZ kwam twee keer terug van een achterstand maar verspeelde wederom twee punten. Wel een goede wedstrijd met een mooie tweede helft. Ja>  zo worden we nooit kampioen. Gogme en mazzel ontbreekt nog bij AZ, als dat komt dan is het een europese topploeg. Een kwestie van geduld en dus tijd. AZ gaat prijzen pakken, dat staat voor mij als een paal boven water. U allen, nog even geduld aub….

Edward Neering

Dam tot Dam loop

Al 3 jaar lang kom ik in de uitslagen voor van de Dam tot Damloop. een geweldig evenement wat ieder jaar in september wordt georganiseerd. Het is een 16 kilometerloop tussen A’dam en Zaandam. In 2003 liep ik mee in een tijd van 1.42.01. In 2004 kon ik niet ivm blessure. In 2005 heb ik de wedstrijdchip op de schoen van mijn broer laten monteren. Immmers managen is het organiseren van de juiste deskundigheden, zeker als je die deskundigheid zelf niet hebt (had conditie van 0komma0. Er kwam een tijd in de boeken van 1.26.rond. Dit jaar zou ik meedoen echter blessureleed weerhield mij. Tot mijn verrassing stond mijn naam toch in de boeken en nog wel een nieuw record!!! van 1.24. Veel later kwam ik erachter dat een collega mijn nummer had gelregen + chip maar wel onder mijn naam. Komend jaar ligt mijn uitdaging dus om ondder de 1.24 te komen. Als je 24 omdraait kom ik overigens weer uit op 1.42!!  Toeval bestaat niet.

Saddam

Kon vannacht slecht slapen. Paar keer het bed uitgeweest en CNN gekeken. Was Saddam nu wel of niet gexc3xabxecuteerd? Stond vanmorgen laat op en  jawel> Sadam is dood. Doet me denken aan aan bijna 16 jaar geleden. Het is beging januari 1991 en kan wederom niet slapen. Ik kijk CNN en de eerste bombardementen op Bagdad vonden plaats. Een onwerkelijk, met grote tussenpozen, televisiespektakel, eigenlijk de eerste echte media-oorlog. De golfoorlog was een feit. Die nacht de liefde met mijn parnter bedreven en jawel >negen maanden later werd mijn zoon Abel geboren. De doodstraf is barbaars, een oorlog is barbaars en niet meer te winnen. Saddam was barbaars. Mijn zoon in nu 15 en heeft veel te winnen. Nu maar afwachten wat voor moois er deze nacht weer is ingezet.

AZ

Dsb_stadion

AZ is de club van mijn zoon en mijzelf. Woon sinds 7 jaar boven het noordzeekanaal en omgeturnd van Feynoorder naar AZ ‘er. Inmiddels hebben we beiden een seizoenkaart. Onluisterend was het verlies van AZ tegen Twente gisteren > 27-12-2006. Afgelopen zondag kwam NEC slechts 2 maal bij het doel van AZ thuis. Mijn zoon is geradicalieerd op AZ. Beter op een voetbalclub dan op wat anders denk ik dan maar. Langzamerhand voel ik de radicalisering in mijzelf ook opkomen. Merkte dat het verlies gisteren mij bijna evenveel deed als toen ik dertien was en Feyenoord verloor bij het luisteren naar "langs de Lijn" . De geschienis herhaalt zich

Vuurwerk

Vandaag is het zover. Mijn zoon (15) kan het bestelde vuurwerk gaan ophalen en Pa moet mee anders krijgt hij het spul niet mee. Ook dit jaar natuurlijk weer veel te veel geld hieraan uitgegeven.  Schaam me dat ik wederom voor de druk ben bezweken. Eerlijk gezegd vind ik vuurwerk fantastich mooi maar maak me altijd zorgen dat mijn jongen zielloos met knallers gaat rondlopen en dat hem in zijn stoerheid wat overkomt (vingers eraf, gehoorschade, brandwonden). Eigenlijk zijn het dus de zorgen over een worsecase-scenario. Nog even en ik stap op de fiets naar Limmen en kom als een muilezel terug. Dan begint het uiststallen van het vuurwerk op zijn kamer en dan maar kijken en wachten………….

Top 2000

Top 2000 Verhalenwedstrijd

De top 2000 woedt in al hevigheid op Radio 2

Hierbij mijn top 10 aller tijden

1. One more time –     Joe Jackson

2. Angie –                   Rolling Stones

3. Woman-                 Jamens Brouwn

4. Hart & Ziel-            Trxc3xb6ckener Kecks

5. The load on/Stay-   Jackson Browne

6. Devi gate drive –      Suzi Quatro

7. Wish you were here- Pink Floydd

8. Papa-                       Stef Bos

9. The way like I do-      Melissa Etheridge

10.Shout –                     Trammps

James Brown

De eerste LP die ik kocht nadat ik mijn eerste stereo-installantie had was "Sexmachine"van James Brown. Het eerste echte popconcert wat ik in de Jaap Edenhal bezocht was James Browen op 12 januari 1976. Kortom ik ben ooit begonnen als echte soulkicker en was gek van de muziek van JB. Ik trok mijn broers mijn slaapkamer is om te luisteren naar "I’s a man, man’s world"of "Woman". Ze werden gek van me want zelf hielden ze van Genesis, Yes, Pink Floydd enz. Soul en funk werd destijds door ze veracht. Later in de jaren tachtig en negentig hobbelden ze op de dansvloer bij menig feestje op de funk van James Brown > het was toch zo gek nog niet!! Later heb ik de situatie nog eens in analyse genomen  en heb geconcludeerd dat de meeste van mijn  broers (ik heb er acht) muzikaal geen basis hebben meegekregen, want de basis van alle muziek is de funk van James Brown, vandaag overleden aan een longontsteking in een kil ziekenhuis in the States.

Edward Neering