“Wisselwerk biedt crisisperspectief!” vandaag in het Parool !

Edward oog

Donderdag donderdag 25 juli,  is  het artikel van mij  over Wisselwerk 2.0 in het Parool verschenen in de rubriek “het laatste woord” Klik op onderstaande link als je het artikel (volledige tekst) wilt lezen. Het is ook te vinden (zie rechterkolom bij catergorieën) onder politiek.

Wisselwerk Parool 25 juli 2013 001

Wisselwerk 2.0. 20130719

 

 

AZ en de Johan Cruijffschaal.

AZ bedankt publiek

 

De meest prestigieuze prijs van Nederland is het niet, de Johan Cruijff Schaal. Maar AZ wil hem dolgraag winnen, zaterdag tegen landskampioen Ajax. “Het is een stukje prestige”, zegt Kew Jaliens, die de prijs in 2009 met AZ won. “Zeker tegen Ajax.”

 

Eerlijk zeggen: wie weet nog precies hoe de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal vorig jaar ging? Of in 2011? Het zijn meestal wedstrijden die heel snel vergeten worden, zeker omdat ze niet bepaald representatief blijken te zijn voor de verhoudingen dat seizoen. De laatste keer dat de winnaar van de Johan Cruijff Schaal later dat seizoen ook landskampioen werd, was dertien jaar geleden. In de jaren daarna ging de ‘echte’ hoofdprijs altijd naar een andere ploeg. Vorig jaar won PSV, het denderde met 4-2 over Ajax heen. Iedereen tipte de ploeg uit Eindhoven na dit duel als titelfavoriet nummer één, maar een week later verloor het zijn eerste competitiewedstrijd met 3-2 van RKC Waalwijk. En aan het eind van het seizoen was niet PSV, maar Ajax kampioen van Nederland.

 

In 2009 won AZ, voor de eerste en tot dusver enige keer in de historie, de traditionele opening van het seizoen. “Tegen SC Heerenveen”, herinnert Kew Jaliens zich nog. De Alkmaarders wonnen overtuigend met 5-1. “Voor ons was dat mooi. We waren dat seizoen er voor kampioen geworden en dit was een mooie manier om toch weer een prijs te pakken. Bovendien was Ronald Koeman net aangesteld als nieuwe trainer. Voor hem was het ook een goede binnenkomer.”

Hoewel AZ na de winst op SC Heerenveen een teleurstellend seizoen meemaakte, koestert Jaliens de overwinning. “De Johan Cruijff Schaal is niet de belangrijkste prijs, maar blijft toch een prijs. Het is een stukje prestige. Als je daar op het veld staat, wil je winnen. Je baalt toch als je zo dicht bij een prijs bent en verliest. Misschien niet op dat moment, maar zeker later. Zo veel kansen om een prijs bij te schrijven op je cv krijg je namelijk misschien niet en hetzelfde geldt voor de club AZ. Je wilt alles meepakken en kan toch de geschiedenisboeken van de club ingaan. Ik vind het bijvoorbeeld leuk dat ik nu nog steeds gelinkt word aan de overwinning van 2009.”

 

Komende zaterdag krijgt AZ de kans om het aantal Johan Cruijff Schalen in de prijzenkast te verdubbelen. Als regerend bekerwinnaar staat de ploeg in de ArenA tegenover landskampioen en streekgenoot Ajax. “Het leeft wel, ja”, zegt Jaliens. “Zeker omdat het tegen Ajax is. Dat geeft toch iets extra’s. AZ heeft natuurlijk een rotseizoen achter de rug, deze wedstrijd is voor ons de kans om de bevestiging te krijgen dat we op de goede weg zijn. Natuurlijk zitten we nog middenin de voorbereiding, maar je leeft anders naar de Johan Cruijff Schaal toe dan naar een willekeurige oefenwedstrijd. Iedereen is gretig, het zou hartstikke mooi zijn als we deze prijs kunnen pakken.”

Dat Jaliens in de ‘we-vorm’ over AZ praat, is niet zo gek. De verdediger (34) zit zonder club en traint, net zoals voormalig teamgenoten Simon Cziommer en Denny Landzaat, mee in Alkmaar. “Voor mij was het belangrijk om mijn conditie op peil te houden. En met Gertjan Verbeek als trainer hier, zit dat wel goed”, lacht de tienvoudig Oranje-international. “Ik ben blij dat ik hier terecht kan, maar denk dat het ook voor de club goed is. Ik praat veel met de andere spelers, ken de club en lig goed in de groep. Ik kan met mijn ervaring iets betekenen voor de jongere jongens, denk ik.”

Hoe lang Jaliens nog in Alkmaar blijft, weet hij niet. “Een contract bij AZ is nu nog niet ter sprake gekomen”, benadrukt hij. “Zelf zou ik er zeker open voor staan, maar het hangt van AZ af. Als de club verder met me wil, zullen zij met iets moeten komen.”

Wandeling van Weesp naar Fort Uitermeer (10 Km)

weesp Uitermeer met uitspanning

Vandaag een wandeling gemaakt met oud collegadirecteur Albert van der Lugt van Weesp naar Fort Uitermeer. Fort Uitermeer (op de foto) was toen een groot bos waar de ruïne van Uitermeer in stond. Alles was verwilderd en op het eerste oog was Fort Uitermeer definitief verloren. Todat Herstelling Amsterdam het oppakte met subsidie van de provincie Noord Holland en van Maatwerk Amsterdam. Het Fort werd steen voor steen afgebikt, de sluizen naar de Vecht werden gerestaureerd, het groen werd verwijderd en langzaam kwam het Fort Uitermeer stralend uit de schaduw van het bos. Nu is er een horecalocatie (zie foto) bijgekomen en een mooie steiger aan de Vecht en je kunt er dus een drankje drinken en wat eten bij een fantastisch uitzicht over de bochtige Vecht. Zeker de moeite waard om een keer te doen met een wandeling vanuit Weesp. Jammer dat de uitvoerders van de Horecalocatie hebben gekozen voor een soort keet met uibouw. Deze toplocatie verdient meer en dit pleit voor een volwaardige horecalocatie wat meeademt met haar fortomgeving.

Weesp Fort Uitermeer

Foto: Fort Uitermeer

Ook DWI Amsterdam Herstelling is hier nu nog aktief. Een beetje verscholen achter de horecauitspanning is de startfase van het project gevestigd. Dus langdurig werklozen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt starten hier met een terugkeer naar die arbeidsmarkt onder leiding van vakkunidge werkmeesters, vaak afkomstig uit de bouwwereld en die van het groen. De foto hieronder is een beetje symbolisch de kruizen van DWI Gemeete Amsterdam staan fier overeind en het logo van de stichting is haast niet meer zichtbaar.

Weesp Uitermeer en Herstelling

Foto: de voorkant van het plofhuis Uitermeer, de werklocatie van DWI Herstelling Amsterdam.

Via de proviciale weg aan de andere kant weer terug naar Weesp, een prachtige route wat je uiteindelijk brengt tot de vesting van de stad Weesp. De vesting is omringd door houten huizen. Waarom allemaal van hout?  omdat in tijd van oorlog deze huizen als eerste plat moesten ivm het schootsveld van de kanonnen. Weesp is sowieso een plaatje van een stad, zeg maar een pareltje aan de Vecht.

Weesp Molens Albert

Foto: Albert bij de molens van Weesp

Ook altijd weer leuk en informatief om met Albert een wandeling te maken en de zaken des levens te bespreken. De ontwikkelingen op de Antillen, bij DWI en natuurlijk de laatste nieuwsfeiten rondom de stichting Herstelling. De vorige directeur blijkt de laan uit gestuurd te zijn en in feite heeft DWI Amsterdam alle taken van het Herstellingproject onder haar vleugels.

Foto’s en tekst Edward Neeirng

A place in the rain – Joe Jackson

Joe JacksonHet is ook nooit goed. Eerst al het klagen over het voorjaar met als hoogtepunt de slogan “Elk voorjaar heeft zijn Najaar” van JC, nu is het weer te warm en wordt het te droog. Voor hen die snakken naar een regenbuitje het geweldige nummer van JJ “A place in the rain” http://www.youtube.com/watch?v=SVUlhvs4aKI

Tekst “Place in the rain”

 

Turn off the TV and turn off the light
Turn off the street lamps as well
Turn off the billboards that scream through the night
And dream the policemen to Hell
Close all the windows and close all the doors
Close all the shutters and blinds
Close down the churches and pray to the whores
Lay down and then close your eyes
It’s amazing what comes into view
As we’re finally breaking the chains
When the temperature rises We’ll go to our place in the rain
Take down the pictures and take out the trash
Take up the tattered old rugs
Take up the mattress and count all the cash
And laugh with the last of the drugs
Burn all the papers and burn all the wood
Burn what we can’t understand
Run up a flag for the old neighbourhood
Sit back and then take my hand
It’s amazing what lovers can do
With just a kiss and a glass of champagne
When the rivers run dry, we can go to our place in the rain
Pay off the piper and pay all the bills
Pay for the getaway car
Blow out the candles and head for the hills
Pray that we make it that far
Run from the poison
and run from the flames
Run from the maddening crowd
Laugh at the whispers of who’ll take the blame
And sing all the sinners out loud
It’s amazing what crazy can do
When every good citizen’s sane
When heaven’s a desert,  we’ll go to our place in the rain
It’s amazing what comes into view
When you just connect your heart back to your brain
When heaven’s a desert
We’ll go to our place in the rain

 

Radioprogramma “Amsterdam in beweging”

Suriname 2007 Edward geeft radiointerview Radio 10

Luister naar het radioprogramma “Amsterdam in beweging”

Presentatie: Edward Neering

Muziek: Joe Jackson

Klik op de link: http://www.salto.nl/streamplayer/stadsfm_ondemand.asp?y=12&m=11&d=16&t=1000&s=187

Foto: Radiointerview in 2007 in Paramaribo, wel wat kilootjes zwaarder maar wel toepasselijk bij de link.