Blogstress

Ruim 750.000 landgenoten zijn ooit een weblog begonnen. Maar niets treuriger dan een weblog dat niet wordt bijgehouden. En dat gebeurt, want xc3xa9xc3xa9n op drie bloggers houdt het binnen drie maanden voor gezien. Een blogger die doorgaat, MOET schrijven, ook zonder inspiratie, iedere dag >> Blogstress ligt op de loer!  Bron: De Pers/Gratis treinkrant

Klik hier voor artikel

http://www.depers.nl/opmerkelijk/66698/Nieuwste-webtrend-blogstress.html

Pinkpop

Vandaag is het pinkpopfestival in Landgraaf. Zelf Iggy Pop komt nog opdraven om een zogenaamde brede programmering neer te zetten. Volg Pinkpop al jaren op TV. Kom steeds weer tot de conclusie dat er veel van hetzelfde is door de jaren heen. Ben in 1979 (Elvis Costello, Rush, Average Whiteband, Dire Straits, The Police enz) en in 1980 (U2, Joe Jackson, The Jam, Peter Tosh enz). Bijna allemaal namen waar je nog steeds van hoort. Dit alles in het sportpark van Geleen. In 1989 in Landgraaf geweest (Elvis Costello, Red Hot Chillipeppers, Joe Cocker, Sinead O’conner, de Dijk enz) Ook hier weer namen die je nog steeds hoort en kan zien spelen. De bands van de laatste jaren zie ik vaak eenmalig en daarna niet meer. het wordt dus tijd voor een heuse New Wave periode!

Forza AZ!

Het was een fantastisch seizoen!

Voor alle duidelijk/ onderstaand bericht is van ANP:
Buitenspel of niet? Dat was zondag de vraag bij de eerste goal van Ajacied Johnny Heitinga in de finale van de Champions League-play-offs tegen AZ. Klaas-Jan Huntelaar gaf na afloop tegen het ANP het verlossende woord: "Ik verlengde de bal met de punt van mijn schoen", zei de spits. "John Heitinga stond dus buitenspel."

Op het moment dat Kenneth Perez de vrije trap nam, stond Heitinga nog geen buitenspel, maar toen Huntelaar de bal verlengde wel. Met de goal brak Ajax in de 55ste minuut de ban en de Amsterdammers liepen daarna uit naar 3-0 en een plek in de voorronde van de Champions League.

Reageer

Red mij niet

Maarten van Roozendaal
"Red mij niet"

Leg een steen onder je kussen
Brand voor mijn part een kaars
Slacht een lam
Maar red mij niet

Zet een rare muts op
Duw briefjes in een muur
Voorspel de toekomst
Maar red mij niet

Laat je baard staan
Ach man, laat je baard staan
Red mij niet

Trek een jurk aan
Ach man, trek een mooie lange jurk aan
Maar red mij niet

Restaureer je kerk
Stuur je kinderen ten oorlog
Lees handen tot je blind bent
Maar red mij niet

Slik vitamienen tegen kanker
Was je handen in vuur
Versier je voorhoofd met een stip
Maar red mij niet

Jouw hemel
is voor mij de hel
Een hemel met jou
Is de hel voor mij

Richt je billen naar het westen
Zeg dagenlang hetzelfde woord
Laat je bevrijden door een UFO
Maar red mij niet

Loop met fakkels door de straten
Zeg dat het lukt als je maar wil
Ga op je kniexc3xabn tot ze blauw zien
Maar red mij niet

Laat mij in mijn zeven sloten
Laat mij de draad volslagen kwijt
Aan gezelligheid ten onder
Richting eindeloze tijd

Uit volle borst op weg naar nergens
Zonder reden zonder doel
Met m’n zeden en m’n zonden
En mijn angstig voorgevoel
Laat mij mijn kont tegen de krib
Laat mij dit goddeloze lied
Hef jij je handen maar ten hemel
Maar red mij niet


De Uitverkorene/ Jan van de Grond Groep

Voor wie een goede film wil zien. Op TV laatst de telefilm de Uitverkorenen gezien. Een beetje het susses en de teloorgangverhaal van de gebroeders Baan (softwarebedrijf) wonende op de "bible belt"van nedeland. Een geweldige film met schitternde hoofdrollen van Pierre Bokma en Kees Prins.

http://www.filmfocus.nl/films/19659-De-uitverkorene.html (klik op deze link voor plotinfo)

Gisteren las ik in de krant dat de film in de prijzen is gevallen. De regisseur blijkt Frank Ketelaar te zijn. Wie is Frank Ketelaar nu weer? Als oud-bezoeker van Open Jongerencentrum SmoeS in Amsterdam-Sloten denk ik direct aan Frank Ketelaar als leadzanger van de Jan van de Grond Groep. Een nederlandstalige band die in begin jaren tachtig in het kleine clubcircuit optrad. Ze hebben 1 LP gemaakt en stonden met het nummer "Jukebox"op het popdocument "Uitholling Overdwars"

Ze hebben diverse maken in Smoes opgetreden met professor Eno op de zingende zaag en Frank Ketelaar schitterde met nummers als "zomer in mijn zolder", belazerd, jukebox en asfaltbloem.

Jukebox verscheen op dus op Uitholling overdwars

You tube link Jukebox >> http://www.youtube.com/watch?v=AwARv78xrUA

Voor Pampus gaan!

Voor pampus gaan is een bekende uitdrukking. Pas nog op Pampus geweest met de veerdienst van Conexxion in Muiden (ligt achter het Muiderslot). Pampus is een fort van de Stelling van Amstedam. en moest Amsterdam beschermen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Er is een Horeca-uitbater dus je kunt er drinken en eten. Je kunt het Fort bezichtigen echter het wordt nu opgeknapt door een commerciele aannemer dus nu is er geen rust. Het is wel een leuk uitje om zelf "voor Pampus" te gaan.

Ghana op bezoek.

In mei bezocht een delegatie uit Ghana de Herstelling. Ghana was xc3xa9xc3xa9n van de landen waaruit de slavenhandel naar Suriname werd georganiseerd via de West Indische Compagnie (WIC). Het Fort Amsterdam in Ghana is hier een stille getuige van. Fort Amsterdam zal met advies en methodiek van Hertstelling de komende jaren worden opgeknapt. Dit culturele erfgoed is het waard om in ere hersteld te worden. Namens de Gemeente Amsterdam

Zie voor verdere info (nieuwsbrief op de Herstellingsite) over het bezoek van de Ghanadelegatie aan Amsterdam/Herstellig op onderstaande link:

www.herstelling.nl  Klik op algmeen dan op Nieuws en zie nieuwsbrief

Edward Neering