Inger Neering snelt naar supertijd op 8km!

Het gaat maar door, Inger Neering (helemaal links op de foto met donkerrose jack) , vrouw van Frank Neering en schoondochter van Rob en Marijke Neering heeft op zondag 21 oktober deelgenomen aan de 8 km afstand bij de Marathon van Amsterdam. Ze is nog niet zo lang in training en nu al bijna een gemiddelde snelheid van 10 km per uur. Namens de makers van deze blog….. Chapeau!

Naam Inger Neering
Woonplaats Purmerend
Afstand 8 kilometer
Snelheid 9,555 km/uur
Netto tijd 50:14

Jordy Neering snelt ongetraind naar 1.54,14

Terwijl zijn ooms zich helemaal in het zweet trainen en vechten tegen de kilo’s heeft Jordy Neering, Zoon van Frans en Jolanda Neering, een geweldige 1.54,14 gelopen. De alles ongetraind en met een sterke basis in de eerste 15 km. De laaste 6 km moeten een hel geweest zijn gezien het verval naar meer dan 6.30 minuut per kilometer, wellicht hier later meer over. Zijn ooms zijn natuurlijk stinkend jaloers maar zijn blij met weer zo’n natuurtalent in de familie!

Naam Jordy Neering
Woonplaats Hoofddorp

Netto tijd 1:54:14
Netto tussentijden (verschil)
5 kilometer 23:54
10 kilometer 48:34
15 kilometer 1:15:24

7 mei 1989 Halve Marathon in 1.44,59

Haast ongelofelijk maar wel waar! Op 7 mei 1989 liepen wij met een grote groep de halve marathon van Amsterdam. Ik was 31 jaar, rookte als een ketter (zie op foto sigaret in de mond) liep slechts met broer Paul Neering (rechts op de foto) 2 keer 10km per week als training in het Amsterdamse bos en liep de niet meer te evenaren tijd van 1.44,59> Paul liep 1.41 en Kees Schelling liep ergens in de 1.38. De foto is genomen door Roald Nootenboom voor cafe Schiller op het Rembrandsplein in Amsterdam. In die tijd startte de halve marathon op de dam en eindigde daar ook.

Doelstelling HVMA niet gehaald!

Ik was zo goed op weg (10 km in 54 minuten) maar na meer dan 13 km bij een drinkpost met sponsjes verzwikte ik mijn linkerenkel en was genoodzaakt om vlak daarna stukken te lopen. Wilde eigenlijk uitstappen maar uiteindelijk toch doorgelopen en eindigde in 2.03.26. De doelstelling van onder de twee uur dus niet gehaald maar weet nu zeker dat het gewoon kan. Wel veel steun gehad van de techniek, mijn km tussentijden van mijn nieuwe Garmin. (blijven koersen om kilometertijden van rond de 5.25 min/sec) Kees Schelling was de snelste van de groep met een mooie tijd van 1.41 en Paul Neering stelde teleur in 1.49. Jan Kuijper kwam door in een mooie 1.51 en Kees Klaver in een degelijke 2.02.

Foto is genomen s’avonds in hotel in Zweden waar ik na de halve marathon van Amsterdam naar toe was gegaan. Tegenwoordig moet je ook overal bewijs voor aanleveren 🙂 !!

17 maart 2013 Halve marathon van Barcelona

Het is al weer een half jaar geleden dat we op bezoek waren bij Henk Bruning en Angela Theunissen in Madrid. Op 1 april 2012 liepen we met een grote groep de halve marathon van Madrid (medio maraton de Madrid). een fantastische ervaring in een verassende stad. De perikelen op de terugreis (staking franse verkeersleiders) waren minder maar al met al een onvergetelijke ervaring. De events gaan maar door, op 21 oktober (volgende week zondag) is er de halve marathon van Amsterdam waar oa Paul Neering, Kees Schelling en ondergetekende van start zullen gaan. Rond een uur of half vier een borrel in cafe van Zanten aan de Amstelveenseweg. Op Zondag 4 november is om 9.00 uur in de ochtend de start van de Tom Wellerloop bij Duin en Kruidberg (Santpoort Noord). Organisator Paul Neering heeft een andere route voor ogen en dat geeft weer een extra dimensie aan de enige loop in Nederland waar je zelf de weg moet vinden! Op 24 november is er de Westrandwegrun. Of een halve marathon of 10 km wedtrijd of fun. Kijk op hun site www.westrandwegrun.nl. Daarna nog de Kopperloop van Sportzaak Oosterbaan en vervolgens de Midwinterduinloop in Egmond binnen als voorbereiding van de halve marathon van Egmond (ik doe de kwart marathon)………………maarrrrrrrrrrr wat zag mijn oog laatst bij “het rondje Bergen”, Op 17 maart 2013 wordt de halve marathon van Barcelona gelopen, wellicht weer een unieke kans om internationaal toe te slaan en via Easyjet hoeven de reiskosten niet hoog te zijn. Geef maar even aan wie er interesse hebben. Daarnaast zorgen we voor een economische impuls voor onze Spaanse buren. Wie wil?

“Rondje Bergen” erg zwaar!

Vandaag heb ik samen met Bo Bogaard het “rondje Bergen” gelopen. Erg zwaar parcours (deels verlegd vanwege de regen). Duintje op, duintje af maar dan wel in een schitterende omgeving en een heerlijk herfstzonnetje. Prachtig loopweer in een topomgeving. Bo kwam als eerste over de finish in een nog nader te duiden tijd. Hij was blijkbaar bekend bij de organisator want al zijn tijden van de diverse lopen van de afgelopen maanden werden in een sneltreinvaart opgenoemd, waaronder de weerbastige 8 EM van Purmerend. …..of zal hij voor deze gratis reclame voor Bofit toch hebben betaald?