Medisch verantwoord naar Berlijn!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De organisatie in Nederland is op alles voorbereid. Medisch hebben we een aantal voorzorgsmaatregelen genomen.
Op maandag 4 maart j.l hebben de zondaglopers van het A’damse Bos; Paul Neering, Kees Klaver en Jan Ruijter met succes een BLS/AED HULPVERLENER cursus van de Europeese Reanimatieraad gevolgd. Op indrukwekkende wijze is het cetificaat behaald bij Medi-Select bedrijfshulpverlening te Haarlem.
Vol trots laten de cursisten op de foto ( Auke Zwever speel even voor stand in voor de afwezige Paul Neering) op het wereldberoemde koffie/gesprek bankje in het Amsterdamse bos hun certificaat zien.
Met een gerust hart (!!!!) kunnen deelnemers van o.a. de duin en kruidbergloop, de lopers van Madrid en volgende week in Berlijn  rekenen op de dekundigheid van de hulpverleners. een eerste stap naar safty first voor trimmers is door deze mannen gezet. Waarvan akte.

Christa Neering ziet Sarah!

Christa Neering 50 jaar

Foto: Marianne Neering

In hartje Mokum is Christa Neering toegetreden tot het land der wijzen!. Ze is 50 jaar geworden en dat werd gevierd met een spetterend feest in Café Tante Roosje. Leuk om alle kinderen en kleinkinderen van Theo en Nel weer te zien. Iedereen straalde, zoals op beide foto’s is te zien.

Marianne Neering en Nel

Berlijn komende week!

Berlijn muur

We gaan naar Berlijn met veel mensen. Tineke en ik gaan donderdag met de trein. De een weer met het vliegtuig en de ander met de auto. Er moet natuurlijk ook gegeten worden > een leuke blog kun je vinden door deze link te klikken >> http://berlijn-blog.nl/eten-en-drinken/restaurants/. Het weer gaat ook goed, de voorspelling is de de temparatuur oploopt naar 9 graden op donderdag en 11 graden op zondag en droog! Kijk op de 14 dagen voorspelling op >>> http://www.weeronline.nl/Europa/Duitsland/Berlijn/4101095.

Halve Marathon Berlijn 7 april 2013

http://www.berliner-halbmarathon.de/  (link naar de halve marathonsite)

en er is natuurlijk van alles te doen in Berlijn. Op de volgende link is een site waar je diverse activiteiten kunt zien http://www.viatorcom.nl/nl/7381/Berlijn/d488-ttd?pref=02&aid=gnl49. Ook tijdens het hardlopen zelf kun van alles nog eens in vogelvluct zien. (zie kaartje met de route)

Berlijn hardlopers

En natuurlijk organiseren we de bonte avond na de halve marathon. Ik zal op zoek gaan naar een aanbevolen locatie voor wat grotere groepen.

Braadworst met zuurkool

Typisch Berlijns gerecht: Braadworst met zuurkool!!

ali-messaoud(az)(2)

Ali Messaoud is weer fit en hoopt nog altijd op  speelminuten in het eerste elftal van AZ. De aanvallend ingestelde Amsterdammer  heeft een aflopend contract bij de club waar Gertjan Verbeek aan de leiding  staat en is vooralsnog niet geïnteresseerd in een contractverlenging. Messaoud  staat in de belangstelling van verschillende clubs uit binnen- en buitenland,  maar focust zich voorlopig op AZ en wil Verbeek overtuigen van zijn  kwaliteiten.
“Meerdere clubs hebben interesse getoond en de  eerste gesprekken zijn gevoerd. Ik heb echter nog nergens mijn handtekening  gezet en zal na dit seizoen mijn opties rustig bekijken”, vertelde Messaoud aan SoccerNews. De Nederlander van Marokkaanse afkomst wil graag in de  Eredivisie blijven. “Het buitenland is voor mij denk ik te vroeg. Ik ben nog  niet klaar in de Eredivisie, ik wil eerst laten zien wat ik kan.”
Messaoud maakte deze maand zijn rentree op het voetbalveld nadat hij twee  maanden gedwongen vanaf de zijlijn moest toekijken. Na een invalbeurt tegen de  reserves van FC Den Bosch speelde hij tegen de reserves van Fortuna Sittard weer  negentig minuten en wist hij twee keer te scoren. “Daaraan kun je zien dat ik  toe ben aan het hoogste niveau. Ik ben dit seizoen lang geblesseerd geweest en  ben nog steeds de topscorer van AZ B. Ik kan en ik wil op een hoger niveau  spelen en daarom heb ik niet bijgetekend.”
“Bij een club in de Eredivisie  waar ik het vertrouwen krijg, kan ik zeker van waarde zijn”, aldus Messaoud die  in de gaten gehouden wordt door de Marokkaanse voetbalbond. “Sinds Pim Verbeek  werkzaam is bij de bond (als technisch directeur, red.) gaat het contact met  stappen vooruit. Ik wil graag successen boeken met het nationale elftal, maar  dat gaat niet lukken zolang ik niet kan laten zien wat ik kan.”

 

 

Double Dutch!

AGA Groepsfoto

In het kader van een slagvaardige overheid die op strategische wijze zijn legitimatie kan echt kan borgen in het ondernemerschap van zijn medewerkers, kan een integrale benadering in samenhang niet alleen effectief, maar ook daadkrachtig verbinden binnen de gebiedsgerichte maatschappelijke opgave. Differentiatie kan bovendien focus aanbrengen en een doorkijk geven, op basis waarvan we goed en verantwoord kunnen doorpakken. Vandaar mijn zwaarwegend advies om de vertaling te maken en slagkrachtig te innoveren

Radioprogramma “Amsterdam in Beweging!”

edward Neering hr

Op 16 november 2012 had ik een uur lang een eigen Radio Programma op Amsterdam FM. Op mijn oude blog kon ik geen directe link aanbieden. Dat kan nu wel. “Amsterdam in Beweging!” is in handen en wordt gepresenteerd door Edward Neering en de muziek is van Joe Jackson. Klik op http://www.salto.nl/streamplayer/stadsfm_ondemand.asp?y=12&m=11&d=16&t=1000&s=206

Interview met Anika Hagg van VU Vooruit (Studentenproject, studenten krijgen gratis woonruimte en doen daarvoor maatschappelijke taken voor de wijk , zoals bijvoorbeeld Huiswerkbegeleiding), Project Eigen Werk (Interview met Frans Heessels) en Nico Kemper wordt geinterviewd ihkv het project Herstelling waar ik jarenlang directeur ben geweest.

Joe Jackson