Zuidasrun

Zuidasrun DAO

Vroeg uit de veren op deze prachtige zondagochtend op 25 mei 2014. De eerste tweets over de Zuidasrun zie ik voorbijgaan op mijn I phone.  Consultants pochen met advocaten en notarissen en er wordt een warming up aangekondigd.  Zouden ze rekenen op een stelletje ambtenaren uit de Weesperstraat? Zal toch wel?! Ik besluit mijn allereerste Dam tot Damshirt aan te doen met drie grote Andreaskruizen op de borst, dus retro langs het WTC met Amsterdam op mijn hart!

Gelukkig direct een goede stoelgang vroeg in de ochtend. Goed poepen voor de loop is essentieel voor een ontspannen dag en om tijdens de zuidasrun niet voor verrassingen komen te staan. Wordt nooit over gepraat maar elke hardloper worstelt met dit mogelijke probleem. Wat mij overkomen is vorig jaar in Berlijn tijdens de halve marathon 2013 is samengevat in de songtekst  over dit loopevenement op de AZG CD :

 “Diaree, bloed zweet en tranen,

 Alexanderplatz, dolend door lange lanen.”

Wens ik uiteraard niemand toe, en zeker mijzelf niet nog een keer. Anna Korteweg heeft de bezielende leiding vandaag en we hebben een startnummerdate om 13.15 uur bij de gaderobe bij de ITO toren waar ik de andere DAO collega’s zal ontmoeten. DAO, DAO… DAO, wat is dat ook alweer!!?  Met een hoop tamtam in 2011/2012 ontstaan op initiatie van Henk de Jong en zoekend naar de meerwaarde van drie kleine spartelende onderdelen van de gemeente Amsterdam en nu worden we alweer opgeheven om in een nieuw spartelbad van RVE’s terecht te komen. De enige echte meerwaarde van DAO is op zo’n zonovergoten dag als vandaag tijdens de zuidasrun als je dezelfde nummerserie draagt en daarna met zijn allen de prestatie nog even nabespreekt en wel of niet samen nog wat drinkt.  “Oh, jij werkt dus bij 0&S!?”, Jij bij AGA, zo zo!

In de opstelling van businesstenten is ook sportmassage026 present. Nooit van gehoord maar ik kan mij gratis laten masseren. Voordat ik het besef geef ik aan dat mijn kuiten aan de beurt zijn deze keer. De masseur grijpt zijn kans en bij de eerste aanraking voel ik al dat het mis is. Bijna elke greep doet pijn. Zeker een triggerpoint denk ik nog. Maar ook de gewone massagegrepen zijn ongewoon hardhandig. Moet ie mij hebben? Ik kreun en steun wat en vraag of het wat zachter kan maar de harde housemuziek doet mijn ach en wee verstommen. Ben blij als ik weer op beide benen sta met pijnlijke kuiten, dat dan weer wel!

De Housemuziek staat dus te dreunen en de warming up is begonnen. Een soort black eyed peas moment maar dan op de cocaineboulevard in de schaduw van de ABN AMRO toren. Toch leuk, iedereen hupt, bukt, staat weer op, danst en  sprint op de plek zelf………en dan de  countdown en weg is de meute voor de 4 Engelse mijlen door het Beatrixpark en het Martin LutherKing Park.  Aan de meet weer een medaille erbij. Precies dezelfde als die van een paar jaar geleden maar toen had ik 10 EM achter de kiezen.  Samengevat:  je loopt 6 EM minder en je krijgt dezelfde beloning. Nu begrijp ik waarom ik mij met zoveel vreugde op de korte afstanden specialiseer en nooit meer een echte lange afstand loop. Iedereen druppelt binnen, Marjanne Harinck, Sharon van Dam, Merel Groeneveld en Christine van Dijk.  Allemaal een toptijd op de zuidas, DAO vlamt voor de laatste keer

 

Het nummer met “Diaree, bloed, zweet en tranen enz”

Goodbyeloop groot succes!

Goodbye Mark

 

Foto: Mark Slaman

Mark Slaman gaat volgende week in Afrika een ultraloop doen van 89 kilometer (Hij liever dan ik 😉 ) . Veel getraind en vandaag dan de afsluiting en een heuse Goodbyeloop georganiseerd vanuit de Meerhuizenstraat, de straat waar ik zelf woonde van 1983 tot 1985. Hieronder zijn verslag.

Edward Neering

Good bye trainingsloop 
 
Zondagochtend 25 mei was de laatste lange training op weg naar Zuid Afrika. Een mooie gelegenheid om samen te lopen met degenen met wie ik mijn loop- en schrijfervaringen heb gedeeld. Onder aanwezigen de harde kern van Tom Wellerloop; met voorop natuurlijk organisator Paul en Jan, Auke, Cees en Kees. Verder collegae Raoul en Remko (in training voor de Roparun). Uit mijn oud-volleybalteam Hans en Ed, wiens Marathon van Amstedam en onze gezamelijke training uiteindelijke tot mijn Comrades avontuur hebben geleid.
 
Het parcours dwars door Amsterdam en toch verkeersluw en rustig. Langs de Amstel via het Amstel Hotel, Carre over de Magere Brug. Dan via de Utrechtse Straat naar Paradiso door het Vondelpark, rond het Stadion en via het Hilton, Appololaan, Museum Plein en de Albert Cuijp terug naar de Amstel.  In het Vondelpark opgeschrikt door een stevige hond met lelijke kwijlbek die dwars door de groep liep en mij uitgerekend mij tegen de grond werkte. Volgens Ed waren mijn volleybalvaltechnieken nog prima, de ackel van de hond had op een rugbyveld niet misstaan. Uiteindelijk belandde ik bovenop op de hond en dat heeft mogelijk mijn Comrades nog gered. Kleine schaafwonden op hand en knieen en beurse bovenbeenspier. 
 
Dank aan iedereen voor de gemoedelijke loop, de goede wensen en het aangename gezelschap. Woensdag op het vliegtuig en dan zondag de BIG race van 89 kilometer. Samen met 15000 anderen aan de start. Voor wie wil volgen. Mijn tussentijden kun je zien op mijn publieke pagina op facebook, je kunt viawww.comrades.com mij volgen (startnummer 10313 of 10315 (ik heb twee  verschillende nummers doorgekregen). De wedstrijd en ook mijn finish is via internet in livestream te volgen www.sabc.co.za ofwww.youtube/sabc .  Ik verwacht mijn finish tussen 16.30 en 17.30.

 Mark Slaman
Goodbye groep
De deelnemers van de Goodbyeloop met oa Paul Neering, Auke Zwerver, Jan Ruijter Kees Klaver en Kees Scheling

Goodbye boek

Mark heeft ook een boek uitgegeven “Stilstaan bij hardlopen”, Het is te koop bij Scheltema boekhandel op het Koningsplein. Zie de foto: Het boek staat prominent in de etalage.

Back on Track!

Zuidoost Schets

 

Doe momenteel in opdracht in één van de  stadsdelen tot september als tijdelijk Programmamanager Participatie en Werk. Zeg maar even “Back on Track!” Erg leuk om weer even terug te zijn in het domein van Werk, Participatie en Inkomen. Blijkt dan toch maar weer dat ik ooit niet voor niets met passie en ambitie voor dit domein heb gekozen. Feitelijk is er heel veel veranderd maar in wezen eigenlijk weer niets. Alle regelingen heten nu anders maar het speelveld is hetzelfde met andere mensen aan de touwtjes. En met de reorganisatie in Amsterdam gaat er ook weer veel veranderen en daarnaast komt er de nieuwe Participatiewet en nog veel meer. Ga een werkprogramma maken samen met collega’s voor 2014 en 2015 en de samenwerking stroomlijnen. Had vrijdagmiddag afspraak met Ad Heeman (zie foto hieronder)  van het Werkgeverservicepunt bij Herstelling Plaza in de Stopera. Er staat veel te doen!

Zuidoost Herstelling Plaza

 

Bogaard in Witteveen in Tjarda Alkmaar

Bo Bogaard CD

Een mooie avond in Alkmaar. Een goed gevuld muziekcentrum Tjarda is in afwachting van het optreden van Bogaard en Witteveen. Een combinatie die de naar verzamelnaam BoWi of WiBo hunkert, maar dat terzijde. Het optreden staat in het teken van de lancering van de CD “The last call”.

Eerder, in 2011,  bracht Bo Bogaard solo de CD “Mind your Step” uit. Ook maakte hij dit jaar oa met Meindert Winkelman de bescheiden hit “Voor een joet zit je goed”, een Nederlandstalig nummer voor Artsen zonder Grenzen als goed doel. “The last call” is eigenlijk een logisch gevolg op “Mind your step”.

Het optreden begint enigszins nerveus met het instrumentale nummer Brainwash en wordt vervolgd met het prachtige Nederlandstalige nummer “7”, een nummer over verlangen. Even later volgt het nummer Irish Cafe met Witteveen op een slepende gitaar. Het publiek wordt enthousiast en geeft de muzikanten een brassa! Het tweede gedeelte van het concert is wat meer uptempo. Maar het hoogtepunt is natuurlijk het mooie City Lover, een nummer over liefde in Berlijn. En tenslotte, met complete clip, volgt de titelsong “The last call” als afsluiting van het concert. Een nummer over de gevolgen van pesten, een helaas zeer actueel onderwerp. Na de toegift is er geen houden meer aan! Tjarda is overtuigd en alle bezoekers krijgen de nieuwe CD “The last call”. Een boeiende muzikale reis moet het geweest zijn met dit mooie optreden als muzikaal orgasme.

De eerste CD werd enthousiast in ontvangst genomen door Arjen Box die de productie van de CD heeft gedaan.

Edward Neering

Gezien: 17 mei 2014

Waar: Muziekcentrum Tjarda Alkmaar

Bogaard the last call