Dutch mountains!

Dtd 2 Edward 
Heerlijk hardgelopen tegen het invallen van de avond rond Heiloo. Eerst het Maalwater met zonneklep tegen de felondergaande zon, en dat tegen het vriespunt. Vervolgens de Zeeweg op met op de achtergrond de dutch mountains, de egmondse duinen. Langzaam vertrok de zon achter de optrekkende sterke mist en de witte keniaan verdween in het grijze niets! 😉

Edward Neering

VVV gaat bij AZ over de knie! 6-1 voor AZ!

 Sigthorson

Sigthxc3xb3rsson haalt uit tegen kansloos VVV

29 januari 2011

Bron: AZ.nl

ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond flink uitgehaald tegen VVV-Venlo: 6-1. Kolbeinn Sigthxc3xb3rsson was met vijf treffers de grote man bij de Alkmaarders. Zijn landgenoot Johann Berg Gudmundsson maakte het overige AZ-doelpunt. Door deze ruime zege staat AZ weer vijfde in de Eredivisie.

Alsof het de geleden schade tegen NEC en Heracles Almelo zo snel mogelijk wilde vergeten, begon AZ fel aan het duel met de Limburgers. Nadat Sigthxc3xb3rsson in de vierde minuut net naast schoot, profiteerde hij even later dankbaar van geklungel van Ferry de Regt. De AZ-spits pikte de bal op en speelde doelman Kevin Begois genadeloos door zijn benen: 1-0.

 

AZ domineerde het spel en liet de bezoekers de middenlijn niet passeren. De tweede treffer was dan ook een logisch uitvloeisel van het veldoverwicht. Ragnar Klavan speelde diep op Martens, die de bal met een geplaatste volley op het hoofd van Sigthxc3xb3rsson legde: 2-0.

 

Hattrick
Ook het derde AZ-doelpunt was een tango tussen de architecten van de 2-0. De op xe2x80x98tienxe2x80x99 spelende Martens gaf na 25 minuten voor op Sigthxc3xb3rsson, die deze bal een goed vervolg gaf: 3-0. Daarmee is Sigthxc3xb3rsson de eerste IJslander die een hattrick maakt in de Eredivisie. VVV, dat via spits Ruud Boymans al twee keer op doel schoot, verzachtte de pijn door er voor rust 3-1 van te maken.

 

IJsland-avond
In het tweede bedrijf ging AZ onverdroten verder. Stijn Schaars gaf een steekpass op Martens, die wederom oog had voor Sigthxc3xb3rsson: 4-1. Om de IJsland-avond compleet te maken, schoot Gudmundsson op fraaie wijze het vijfde AZ-doelpunt achter de VVV-sluitpost. Dirk Marcellis gaf voor waarna de vleugelspits vanuit de lucht uithaalde: 5-1.
  
Kees Kist
Twintig minuten voor tijd was het niet Martens maar Hxc3xa9ctor Moreno die aan de basis van het laatste doelpunt stond. De Mexicaan bediende Sigthxc3xb3rsson, die geen moeite had er 6-1 van te maken. Daarmee evenaart hij de prestatie van legende Kees Kist, die op 30 januari 1977 vijf keer scoorde. Saillant detail: Ook toen was VVV de  tegenstander. Dat duel in Alkmaar eindigde in 6-0.

 

Eredivisie
Dankzij deze zege, en de nederlaag van Roda JC tegen Vitesse (5-2), heeft AZ de vijfde plaats weer in handen. Zaterdag wacht het uitduel met Excelsior. Daarna speelt AZ achtereenvolgens tegen PSV (thuis), sc Heerenveen (uit), FC Twente (thuis) en Ajax (uit).

 

Verbeek: xe2x80x98Blij verrastxe2x80x99
xe2x80x9cIn de aanloop naar deze wedstrijd werd ik blij verrast door een discussie tussen de jongens onderlingxe2x80x9d, zei Verbeek tijdens de persconferentie. xe2x80x9cZe kwamen naar me toe en zeiden: xe2x80x98We denken dat het ook zo kan met de opstelling.xe2x80x99 Ik heb daarom de opstelling op de wedstrijddag veranderd. De spelers hebben dat vervolgens terugbetaald met een klinkende overwinning. Eindelijk zijn we beloond voor ons goede spel. Ik denk dat iedereen heeft genoten.xe2x80x9d

Aymen manager van de toekomst (deel 2)

DSCF1424 

Foto: Aymen in gesprek met Ton Tielenburg (manager van de Formulierenbrigade Amsterdam).

Al eerder maakte ik op deze blog melding van "Aymen manager van de de toekomst!" . Aymen Ben Asall (14) is leerling op het Calvijn College in Amsterdam Slotervaart. Ik ben tijdelijk zijn coach voor het vak beroepsorientatie. Aymen wil graag manager worden in de toekomst en dus zijn we vorige week woensdag en vandaag op jacht gegaan naar managers. Managers in allerlei soorten en maten. Vorige week interviewde Aymen de directeur van AGA Adviesgroep Amsterdam op het stadhuis, Trienke Damstra. (zie foto beneden) en vandaag waren wij op bezoek bij de Dienst Werk en Inkomen op het Praktijkcentrum DWI in Amsterdam Zuidoost. Aymen interviewde de teammanager Ton Tielenburg van de  formulierenbrigade in Amsterdam. Romeo de teammanager van alle post en logistiek van DWI en hij interviewde Aletta Bodisco teammanager bedrijfsbureau Werk en Uitvoering en last but not least Marleen Blom, teammanager administratieve re-integratietrajecten bij DWI/Praktijkcentrum. Kernvragen waren natuurlijk. Wat doet u als manager?, wat voor soorten managers zijn er?, wat zijn de leuke en niet leuke kanten van een manager?, en welke eigenschappen moet een manager hebben? Vragen waar verschillende antwoorden opkwamen maar die verklappen we uiteraard niet want die gaat Aymen over een paar weken presenteren in een mooie powerppointpresentatie!! Mooi meegenomen is dat Aymen een grote Ajaún is en dat Ton Tielenburg de voorzitter is van de supportersvereniging van Ajax. Op zijn vergadertafel stond een vaas met een bal erop met alle handtekeningen van alle Ajaxspelers. Zelf ben ik natuurlijk een AZ-supporter maar voor Aymen heb ik de Ajaxbal toch op de gevoelige plaat gezet!!

Edward Neering

Op foto onder: Aymen intervieuwt Trienke Damstra, de directeur a.i. van AGA Adviesgroep Amsterdam.

260120086317 
DSCF1431 
Foto boven: De bal op de vergadertafel van Ton Tielenburg met de handtekeningen van alle Ajaxspelers!