Tandembanenplus win/win/win

Tandembanen plus

Tandembanen Plus!: Win/Win/Win!

Essentie Tandembanplus: 62+ verlaat vrijwillig de arbeidsmarkt met WW tot AOW/Pensioenleeftijd maar doet daar 16 uur per week wat voor terug tot pensioen. Instroom van langdurig werklozen 50+ en jongeren op de tandembanen. Iedere tandem wordt verantwoord voor accountant. … Echte banen door Herverdeling van Arbeid!! Mobiliteit, leeftijdsbewust personeelsbeleid en echt regulier werk.

Door Edward Neering (Op Persoonlijke titel)

20 juni 2015

De regering is op zoek naar een nieuw bestuurlijk perspectief tot aan de nieuwe verkiezingen in 2016. “Banen, banen en banen en economisch herstel” is daarvan een onderdeel. De werkloosheid blijft voorlopig hangen rond de 600.000 Vakbond de Unie verwacht voor 2015 nog een grote ontslagronde voor 100.000 werknemers. De groei zal blijven hangen tussen 1 en 2% de komende jaren. Volstrekt onvoldoende om de huidige omvang van de werkloosheid het hoofd te bieden. Optisch zal het aantal werkzoekenden dalen omdat Nederland gaat aansluiten bij de Europese definitie van werkloosheid (één uur in de week ipv 12 uur van week volgens de huidige Nederlandse definitie)  Aan herverdeling van arbeid is niet meer te ontkomen, hieronder een betoog voor tandembanenplus. 62+ maakt plaats voor 50+ en jongeren en geeft maatschappelijke taakuren terug aan de participatiesamenleving. Deze herverdeling van arbeid kan prima parallel aan het proces van verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. Maatwerk is het devies.

Tandembanen plus

Er wordt momenteel ruim aandacht besteed aan de aanpak (of het ontbreken daarvan) van de (jeugd)werkloosheid. Eigenlijk komt men niet verder dan “langer naar school”,  stages, werkervaringsplaatsen, startersbeurzen. proefplaatsingen en loonkostensubsidies voor werkzoekenden en hoopt men dus  op die snelle  economische opleving. Tegelijkertijd vist men in dezelfde vijver, de vijver aan arrangementen blijft gelijk maar de doelgroepen breiden zich uit. (denk aan de grote inzet om arbeidsgehandicapten (WAJONG)  aan de slag te helpen via de Participatiewet.)  Veel trajecten gaan met behoud van uitkering.

Onderstaand arrangement van Tandembanenplus schept direct nieuwe reguliere banen waarop 50 plussers die lang werkloos zijn en jongeren op in kunnen stromen. Oudere werknemers boven de 62  maken plaats voor hen maar doen wel wat terug voor de maatschappij.

Tandembanenplus

Dit voorstel creëert echte reguliere banen al dan niet in een domino van mobiliteit en biedt een oplossing voor werkgevers die vervroegd afscheid willen nemen van hun senioren, het bevordert de sociale cohesie tussen oud en jong of andere specifieke doelgroepen zoals bijvoorbeeld langdurig werklozen, het faciliteert werkgevers, geeft vertrouwen aan zestigplussers die de arbeidsmarkt willen verlaten en ze geven middels additionele maatschappelijke taken 16 uur per week gedurende 40 weken per jaar terug aan de samenleving, op vrijwillige basis. Het drukt de kosten in de zorg, onderwijs en culturele sector en geeft ruimte voor jobcoaching door ouderen aan jongeren (het gildeprincipe) en/of langdurig werklozen.

Het instrument kan uiteraard ook worden ingezet bij reorganisaties.V Dit plan nu invoeren voor vier jaar met als start een pliot in de regio’s rond de grote steden of alleen bij de overheid zet dus zoden aan de dijk Het zal een behoorlijke boost geven aan het terugdringen van de langdurige (jeugd)werkloosheid en geeft senioren een springplank naar hun pensioen en geeft vertrouwen als het om hun bestedingen gaat. Doe het tijdelijk voor 4 tot 6 jaar want begin jaren twintig heb je je oudere werknemers weer keihard nodig.

Tandembanen plus

 

Tandembanen Plus! :  62+ levert tegenprestatie en jong stroomt in op echte banen.

  • Er is nog steeds sprake van een veel te grote (langdurige) werkloosheid. werkloosheid voor oud en jong .Dit brengt hoge maatschappelijke kosten met zich mee van maatschappelijke zorg, uitkeringen, re-integratie, overlast en criminaliteit;
  • We kunnen het ons niet veroorloven om een generatie op de arbeidsmarkt af te schrijven of 50+ langdurig werklozen geen perspectief meer te bieden. Adagium moet zijn “Niemand aan de kant! Iedereen doet mee! ”;
  • De tandembanenplus constructie levert echte banen, al dan niet in een domino, een oplossing werkzoekenden die kansloos zijn en bevordert mobiliteit in organisaties. Immers Medewerker A gaat weg op een specialistische functie, collega B volgt hem op, collega C volgt B op en op de vacature van collega C wordt werkzoekende D geplaatst, mobiliteit ten top;
  • Werkgevers/overheid hebben er een adequaat personeelsinstrument ihkv leeftijdsbewust personeelsbeleid bij met daarbij instroom of behoud van jongeren, ook zouden werkgevers dit instrument kunnen gebruiken ihkv de participatiewet voor instroom van arbeidsgehandicapten (plaatsen op loonwaarde) ;
  • De verantwoording gaat per tandem: Dus mijnheer Janssen mag weg als werkzoekende Pieterse is aangenomen als jongere/langdurig werkloze op zijn baan. Dit wordt per werkgever inzichtelijk gemaakt, ook de mobilteitsdomino’s worden verantwoord/gemonitord om de mobiliteit in kaart te krijgen. De tandemarrangementen worden door een accountant getoetst middels een accountantsverklaring. Vakbonden hoeven niet te vrezen dat ze bedonderd worden, zoals in de jaren tachtig, dat werkgevers de regeling kunnen misbruiken voor ontslaggolven;
  • Door tandembanen plus kunnen jongeren binnen grote reorganisaties verbonden blijven aan grote werkgevers/overheden in plaats dat ze als eerste op basis van het aantal dienstjaren bij deze operaties er uit vliegen hetgeen verspilling van HRM kapitaal is;
  • De kosten in de zorg, de culturele sector en onderwijs zijn geëxplodeerd! Ook al is er momenteel en stabilisatie van kosten. Deze kostenposten moet beheersbaar blijven de komende decennia. De senioren gaan additionele taken terug doen voor de maatschappij in eerdergenoemde sectoren.
  • Werknemers/ambtenaren die nu tussen de 60 en 65 zijn er met hun 62e uit kunnen (zeg maar de oude 57 ½ regeling). als je als 62 plusser van deze regeling gebruik wilt maken, ben je dus verplicht om 16 uur per week, gedurende 40 weken per jaar, zorg-, onderwijs-, cultuur- en/of jobcoaching-taken (oudere op jongere/langdurig werkloze)  te verrichten. De betreffende medewerker sluit hier een tandemcontract voor af, dit gaat geheel op vrijwillige basis. De taken  kunnen binnen je familie zijn als mantelzorger, bij kwetsbare ouderen bij zorgorganisaties, onderwijs, culturele instellingen  en andere maatschappelijke organisaties dan wel dat je jouw deskundigheid als coach overdraagt aan een jongere/langdurig werkloze of inbrengt bij een vakopleiding en/of (gemeentelijk) re-integratiebedrijf als toegevoegd (additioneel/extra handen)  docent of werkmeester;
  • Kortom herverdeling van arbeid door het trekken van menselijke wissels al dan niet in een domino van mobiliteit;
  • Voor dit arrangement moet in een sociaal akkoord tijdelijk een bovenwettelijke WW komen voor 62 plussers ‘ers tot aan hun pensioengerechtigde leeftijd. De WW in nu drie jaar en vanaf 1-1-2016 2 jaar (mogelijke weer gerepareerd voor 3 jaar in CAO) . Tijdens het tandemcontract van de 62+ is er geen sprake meer van sollicitatieplicht. Eventueel een suppletie inbouwen van bijvoorbeeld 5%.
  • Tevens moet de pensioenopbouw aanvaardbaar worden geregeld tijdens de WW periode;

Tandembanen plus

De politiek blij, werkgevers blij, zorginstellingen blij, werklozen blij, de vakbonden blij, de regering blij, de arbeidsmarkt blij, senioren blij en onderwijsinstellingen bljj. Er is weer perspectief, goed werkgeverschap, een impuls aan nieuw bloed binnen  (grote) werkgevers/overheden en een sociaal gezicht. Kijk,  daar wil je als regering met vakbonden en werkgevers landelijk mee naar buiten treden dan wel als grote gemeente of regio. Daarnaast geeft het vertrouwen voor senioren en werk voor jongeren hetgeen weer meer economische bestedingen met zich meebrengt. Samen werken aan een beter Nederland dat bijdraagt aan de beoogde participatiemaatschappij.

Een soortgelijk project heeft in Amsterdam al succesvol kleinschalig gedraaid in de periode 1997- 2001. Het heette toen Wisselwerk Amsterdam maar was meer uitgekleed. Als we het nu doen, doen we het weer tijdelijk voor bijvoorbeeld vier tot zes jaar. Na vier jaar moet het economisch herstel en de vergrijzing de hardnekkige werkloosheid hebben vlotgetrokken.

De financiering van dit plan moet in het sociaal akkoord geregeld worden dan wel vanuit lokale arbeidsvoorwaarden gelden aanvullend op de landelijke VNG CAO als het bijvoorbeeld om Amsterdam gaat. Immers het arrangement levert ook wat op in de vorm van te besparen uitkeringen, toename van bestedingen en reductie van kosten in zorg,de culturele sector en  het onderwijs. Tenslotte is het ook een bijdrage aan draagvlak voor de beoogde participatiemaatschappij. De regering laat zien dat met een creatieve oplossing nieuwe energie los komt.  Dit alles nog los van moeilijk te berekenen maatschappelijke kosten die niet te hoeven worden gemaakt op het gebied van bijvoorbeeld hulpverlening en mogelijk zelfs criminaliteit. Een maatschappelijke kosten/baten analyse is uiteraard gewenst.

Werkgevers en Werknemers, samen met de politiek,  neem je verantwoordelijkheid en lanceer een masterplan Tandembanen plus. De geschiedenis zal er straks blij mee zijn!

Edward Neering op persoonlijke titel

06-518 770 14

In de dagelijkse praktijk: Interim manager in dienst bij de gemeente Amsterdam (Bureau Interim en Advies, BIA). Zowel werkzaam in het fysieke domein als het sociale domein. Directeur geweest tot met 2008 van DWI Werkbedrijf Herstelling. Zijn wortels liggen in het domein van Werk en Inkomen. Vorige opdracht n 2014/2015: programmamanager Werk, stages en Participatie bij stadsdeel Zuidoost. Huidige opdracht: verandermanager bij de Omgevingsdienst te Zaandam. Per 1 september beschikbaar voor nieuwe opdracht in het Amsterdamse.

Tandembanen plus

Zeehoeve 10 jaar!

Zeehoeve SVA 3

Deze week wordt in Brussel de 200 jarige herdenking van de slag bij Waterloo gevierd. In Diemen is wat anders aan de hand , diagnosecentrum de Zeehoeve bestaat 10 jaar! Wat is de overeenkomst? Eigenlijk niets alleen dat Napoleon van de Zeehoeve Moerbeek heet, maar dan in de goede zin van het woord. 10 jaar geleden werkte ik als manager bij de bedrijfsschool van Maatwerk Amsterdam naast mijn kwartiermakerschap voor Werk en Uitvoering en het Dienstencentrum van de toemalige Dienst Werk en Inkomen i.o.. Later werd ik de manager van alle publieke reïntegratie in 020. Deze managementrol destijds had rechtstreeks te maken met de oprichting van de Zeehoeve waar Rob Moerbeek druk mee was. Coen van de Louw, directeur DWI, deed destijds de openingceremonie bij dit publieke reintegratieproject wat eigenlijk niet paste in de DWI strategie van dat moment. De DWI ambitie in 2004 t/m 2006 was om alles wat reintegratie betrof  uit te besteden aan de markt (Marktwerking, marktwerking, marktwerking!) om zo de handen vrij te hebben om het verstrekken van bijstandsuitkeringen in goede banen te leiden. Ahmed Aboutaleb zorgde, ingefluisterd door Michel Kanters (directeur Maatwerk), als bevlogen PvdA wethouder er destijds (2005) voor dat de Zeehoeve, het fortenproject van Herstelling, het antilianenproject Abo Chiens, Eigen Werk en de Formulierenbrigade als publieke reintegratieprojecten konden voortbestaan binnen de tanker die DWI heette, de RVE Werk & Uitvoering (W&U)  werd alsnog in 2005 opgericht waaraan ik leiding mocht geven met vele betrokken professionals om mij heen. De DWI reorganisatie was reeds in mei 2004 gestart.  W&U was eigenlijk de speedboot van publieke reintegratie die om de DWI tanker heen cirkelde met al haar privaat aanbestede reïntegratietrajecten. De publieke re-integratie was in de jaren 2005/2006/2006 een vreemde eend in de bijt wat pas in 2007 begon te kantelen. De Zeehoeve en de andere 020-trjacten hebben deze jaren goed doorstaan.

Zeehoeve team

Team Zeehoeve

Veel meegemaakt met de Zeehoeve en de expansiedrift van Rob. Hoe dan ook door de jaren heen zijn er mooie stappen genomen onder leiding van deze Amsterdamse eigenheimer uit Oost. Er staat toch nu een mooi resultaat, een mooi en goed diagnoseprogramma op een prachtige locatie. Eerlijk gezegd kan ik mij geen Zeehoeve meer voorstellen zonder de bevlogenheid van de huidige manager. Ben wel benieuwd of een Maatschappelijke Kosten/Baten Analyse de investering van publiek geld rechtvaardigt. Uit de presentatie, ruw onderbroken door dagvoorzitter Christien Bronda, door Erwin Schut, nu manager publieke re-integratie binnen de nieuwe RVE Werk, van de cijfers van de Zeehoeve werd helaas niet bij de kosten stilgestaan in relatie tot de resultaten van de afgelopen 10 jaar. Wat is de ontwikkeling van de trajectprijs?  Dit kostenaspect is natuurlijk wel een belangrijk thema nu ook bijvoorbeeld de re-integratietrajecten op de Laarderhoogtweg, terecht overigens, tegen het licht worden gehouden. Zeker nu een groot deel van het management is vervangen zal hier fors op worden doorgepakt, zo is mijn inschatting. Op zich een goede ontwikkeling om met een leanbril naar de ontstane situatie te kijken, maar het moet niet doorschieten.

Maar goed, 10 jaar Zeehoeve. Een mooi jubileumboekje en een origineel programma waar de bezoekers speels konden deelnemen aan onderdelen die de werkzoekenden ook doen tijdens het diagnosetraject van de Zeehoeve. Rob had het uitstekend georganiseerd met o.a.vervoer van IJburg naar deze kringwetboerderij van de Stelling van Amsterdam ooit prachtig opgeknapt door Stadsherstel uit Amsterdam. Met drie pijlen in de roos mocht ik zelf spreken met een geslaagde “boogschietexercitie” maar de overige onderdelen gingen mij minder af, alhoewel een gecreëerde brand door mij professioneel werd bedwongen :-). Bedankte voor het abseilen van de toren en de borrel bracht weer vele oude bekenden bij elkaar. Een netwerk wat bij mij al weer redelijk op het netvlies stond na mijn rol als programmamanager werk en participatie, een jaar lang, in stadsdeel Zuidoost tot 1 april 2015.  Nu werk ik als verandermanager bij de Omgevingsdienst in Zaandam. Per 1 september ben ik weer beschikbaar voor een nieuwe opdracht in het Amsterdamse.

De Zeehoeve vind ik top. Goed programma, goede methodiek, pracht locatie, bevlogen mensen en een goed instrument om te voorkomen dat werkzoekenden zomaar “rondgepompt”worden. Hoop dat dit laatste ook bij een eventuele  MKBA-analyse wordt meegenomen. En Rob, dat is gewoon een gouwe gozer!

Edward Neering

Zeehoeve brand 3

Zeehoeve gebak 3

DRS P in jongerencentrum SmoeS

DRS P foto

Drs. P. is dood,

40 jaar geleden trad drs. P. op in het jongerencentrum ‘SmoeS’. Het jongerencentrum waar ik destijds coördinator was als vrijwilliger. Een half uur voor hij kwam, werd de oude piano gestemd. De pianostemmer ter plekke krijgen was een hele klus. 40 telefoonnummers moesten gebeld worden in de gouden gids, maar uiteindelijk was er één die bereid was om op het begin van de zaterdagavond te komen stemmen in Amsterdam Sloten voor 60 gulden. Drs P kostte 450 gulden dus voor 510 gulden was er een duur programma die avond. De entree was 3 gulden en 50 cent. Het bezoekersaantal was rond de 100 jongeren dus wederom moest de baromzet de doorslag geven.

SmoeS logo

Drs. P. kwam, zette zich achter de piano, zette de muziek klaar en de brand in zijn sigaar, handen gereed boven de toetsen. Het vele publiek muisstil luisterend. Zijn eerste woorden: ‘het enige wat mij nog kan overkomen om geen voorstelling te geven, is dat het licht mij nu uit de ogen valt’.

Dat was niet het geval en een grootse muzikale literaire performance was ons deel.

 

Hoogtepunt van die avond was dat “malle Frans” er heel vaak door heen tetterde. Frans was onze dorpsgek die regelmatig in SmoeS kwam en aparte postitie had verworven tussen de jongeren. Grootste probleem voor Frans was dat hij altijd op zoek was naar een vriendin, maar die nooit kreeg. Wel was het heimelijk verliefd op Emily  uit SmoeS en dat stak hij niet onder stoelen of banken. Nadat hij voor de zoveelste keer door een nummer van Drs P had gekierd onderbrak de Amsterdamse taalvirtuoos even kort zijn optreden en richtte het woord tot Frans. “Jongenman, als u zo doorgaat zult u nooit een vriendin krijgen!!!” Frans was sprakeloos en ontroostbaar die avond.

 

95 jaar, drs. P. zijn dodenrit bracht hem veel verder dan Omsk.

Hoezee

Edward Neeirng/Henk Bruning