JOE JACKSON: blijft vernieuwen op zesde liveplaat #joejackson

JOE JACKSON timmert al meer dan dertig jaar aan de weg en bracht in die tijd onder andere vijf livecd's uit. En op 6 juni ligt alweer nummer zes in de winkel. Op de cd staan uiteraard grote hits als "Steppin' Out", "Got The Time' en "A Slow Song", maar dankzij nieuwe arrangementen klinkt het geheel fris. De plaat bevat ook een aantal opmerkelijke covers: David Bowies "Scary Monsters", "Inbetweenies" van Ian Dury and The Blockheads" en "Girl' van The Beatles. De nummers werden opgenomen op verschillende steden tijdens de laatste Europese tournee van Jackson en z'n band.
Ondertussen is Joe Jackson bezig aan een nieuwe plaat gexefxbfxbdnspireerd door Duke Ellington, die later dit jaar in de winkelrekken moet liggen.
Titel album: 'Live Music'. Releasedatum: 6 juni.

Luister naar de eerste mooie livestream van deze CD

http://www.soundslike.be/nieuws/?articleID=5028

Wees de GSM-dief voor! #06#

041020106204 

Informatie die zeer nuttig is en waarbij men zich kan afvragen waarom
de gsm-verkopers dat niet zeggen!

Toets op je GSM:  * # 06 #   (dus: sterretje, hekje, nul, zes, hekje)
en bij het laatste hekje verschijnt het serienummer van je draagbare
telefoon al op je scherm.
Deze code komt op het scherm en is natuurlijk uniek. Noteer deze code
en zet die zorgvuldig weg (ergens in een GSM map bv. op je computer).
Als je GSM wordt gestolen, telefoneer je naar je operator en geef je
deze code door. Je mobiel kan dan volledig geblokkeerd worden,
zelfs als de dief de sim kaart verandert. Je zult er waarschijnlijk je
GSM niet mee terugkrijgen, maar je bent er dan wel zeker van, dat de
dief met jouw GSM niets meer kan aanvangen.
Als deze actie door iedereen wordt toegepast, zullen de GSM dieven
zich wel achter de oren krabben, want de diefstal is dan zo goed als
nutteloos.

Zend deze boodschap door aan zoveel mogelijke personen.

Jan van de Grond Groep/ Jukebox

 

De legendarische Jan van de Grond Groep heeft diverse malen opgetreden in Jongerencentrum SmoeS /Amsterdam Sloten. Nu zijn er ook You tubevideo's te zien op You Tube. Deze weblog zou deze weblog niet zijn als zij de Jan van de Grondgroep niet zou promoten! Zie de bijgaande clip "Jukebox" van de legendarische nederlandstalige popelpee "Uitholling Overdwars"

Edward Neeirng

En voor de liefhebber ook het nummer "Verkeerde kant van het verstand"

http://www.youtube.com/watch?v=_Sv6R5o6jTQ&feature=related

Jan van de grondgroep 

Ton en Anette Neering in de bloemen!

Ton 
Gisteren in restaurant Meerzicht/Badhoevedorp vierde Annette haar 70e verjaardag en Ton vierde als Neering zijn pensionering en dus het einde van de succesvolle onderneming KeraLux. Een leuk feest en in feite een veredelde Neeringendag maar nu met het sausje van Meerzicht met buffet er over heen. In de periode voor Kerlalux werkte Ton bij de firma Boerma in de Graftemeerstraat in Hoofddorp (tegenover supermarkt Moby Dick) Als zeventienjarige heb ik daar nog vakantiewerk verricht als bijrijder en heb ook nog een blauwe maandag in het magazijn daar gewerkt met de bruinrode Rommertof schalen en de rinkelende kop en schotels. De geur van karton en stro komt weer in mijn neus als ik de herinnering ophaal. Ton werkte daarna kort voor concurent van der Meijden uit Mijdrecht en uiteindelijk startte hij dertig jaar geleden Kera Lux. Altijd onderweg naar Duitsland en Polen en weer terug met de plesmanlaan als stevige thuisbasis. Gisteren bleek ook dat een deel van de familie bij de zaak betrokken was iets wat  zich volledig aan mijn gezichtsveld had onttrokken de afgelopen decennia. Weet alleen dat Frank Neering ooit voor Ton heeft gewerkt. 

Het Neerigpaar was in de ochtend getrakteerd om een ontbijt op bed en er waren uiteraard 70 rode rozen bezorgd. Gemonterd ontvingen Ton en Annette de gasten. Ton ditmaal gekleed in een tennis/cricketoutfit met een witte trui losjes en frivool om hem heengeslagen.  Alsof ie net een gigantische inspanning had geleverd met racket of wicket en net onder de douche vandaan kwam :_) De EL-finale Barcelona tegen Manchester was slechts TV-behang en zo hoort het ook bij dit soort gelegenheden, maar toch even twee doelpunten meegepikt tussen het feestgedruis door. En dan nog de nieuwe oma in het gezelschap. Elma Neering die apetrots haar kleinkind Lisa toonde die alles gelaten over haar heen liet gaan. Een geslaagde avond en dank aan Ton en Annette.

De weblog is uiteraard bereid betere foto's te publiceren als deze worden ingezonden op edward.neering@gmail.com. Bovenstaande foto is genomen met Blackberry en bewerkt naar zwart/wit voor een einigszins zichtbaar resultaat.

Edward Neering

Henk Bruning live bij jongerenopstand in Spanje

Henk Bruning Spanje 
Eindelijk zijn de Spaanse jongeren in verzet gekomen tegen hun werkloosheid van 45%. Merkwaardig is dat zij de best gestudeerde generatie ooit in Spanje zijn, maar nu al de verloren generatie worden genoemd. Al een week bivakkeren 1000 mensen op Puerto del Sol, omgedoopt tot Puerto de Solución (plaats van de oplossing). Vandaag zijn regionale en plaatselijke verkiezingen waarin de Partico Popular (rechts) heeft gewonnen van de socialisten. Voor de manifestanten maakt dat geen verschil. Beide partijen zijn verdacht vanwege de corruptie en de in zichzelf gekeerdheid. De sfeer op het plein in Madrid, maar ook in vele andere steden, is als in de jaren '60: paz y hoop en zeer gemoedelijk. De manifestanten zijn goed georganiseerd met eigen keukens, ordedienst, schoonmaakploeg, geen bier maar water en vele, vele debatten. Zij kamperen op het plein en willen blijven. Hoe dit gaat aflopen? We gaan het zien. Maar belangrijk is dat de Spanjool in beweging komt. Uiteraard ondersteunt dit alles mijn programma Publieke Integriteit. Wordt vervolgd!

Henk Bruning

Foto: Angela Teunissen

Koppelloop Sporthuis Visser: Het mislukte complot!

DSCF1619 
Het is zaterdag 21 mei. Prachtig weer, Egmond aan Zee drie minuten voor tien. De koppelloop van Sporthuis Visser. Je start met een maatje en met dat maatje moet je als koppel na 11 km door droge duinen over de finish komen. Wij doen mee met drie koppels. Paul Neering en Kees Schelling, Mark Slaman met loopvriend Edwin Steenvoorden en Wiljo en Edward, Met voorbedachte rade wordt aan Mark Slaman vlak voor de start gevraagd hoe zijn nieuwe schoenen bevallen, de nike free's, en ja hoor….hij trapt er in, in de val die door Kees  en Paul is opgezet. Mark, bekend als aanjager van "Management drives" raakt zo enthousiast over zijn nieuwe schoenen dat hij er xc3xa9xc3xa9n uittrekt en iedereen even laat voelen aan het materiaal. Het startschot klinkt exact om tien uur  en Kees en Paul vertrekken als de wiederweerga en laten Mark en Edwin vertwijfeld achter waarbij Mark nog even naar zijn rechter nike free kijkt die nog steeds op dat moment in zijn hand bevindt terwijl de meute aan koppels al vertrokken is. Wiljo en Edward gaan als koppel sowieso voor brons vandaag daar is verder geen discussie over mogelijk, maar de strijd om goud en zilver ligt nu volledig open :-).

Het complot gesmeed door het koppel Schelling/Neering voor de gouden plak werkt echter niet. Tijdens deze loodzware koppelloop door de prachtige Egmondse duinen waar, door de droogte, veel door rul zand gelopen moest worden DSCF1614
en de lopers schaars werden bediend van schaduw door het uitgezette parcours en de koperen ploert volop vrij spel had. De duinen zelf hielden de frisse zeewind tegen. Met deze variabelen ontbrandde de strijd tussen de twee eerdergenoemde koppels. Langzaam haalde Mark met Ed de knabbel en babbel met "Diemenshirts" in en rekenden ze eenvoudig in en eindigden in een knappe 1.03 uur. Paul en Kees in 1.05. Er is geen tijd bekend van Wiljo en Edward. Ik ging zwaar door mijn enkel. Het zag er in eerste instantie niet zo erg uit maar een paar uur later zat ik toch in het MCA te Alkmaar, het ziekenhuis voor een foto.

Een leuke zware loop van Sporthuis Visser, informeel, gezellig en een mooie start en een besproken einde. Volgende jaar weer mannen!

Edward Neering

DSCF1615 

Enkelbanden gescheurd 

foto's: Tineke Grootveld