Patrick Kluivert ass.trainer bij AZ

Az_30_juni_2008_005_2 Patrcik Kluivert keert terug onder de vleugels van Louis van Gaal. Hij is dit seizoen ass.trainer bij  AZ ihkv zijn trainersopleiding. Ook is Shota Averladze aan de selectie toegevoegd als ass. trainer/spelersbegeleier. Het was een drukte van jewelste op de eerste training van AZ voor het nieuwe seizoen. In een toespraak tot het aanwezige publiek, veel moeders met kinderen, kwam Louis van Gaal uitgebreid terug op het vorige seizoen. Er is lering uitgetrokken en sommige spelers moeten vertrekken zoals Koenders, Augustin. Schaars en Martens komen weer terug. We worden geen kampioen, aldus van Gaal. Dat legt teveel druk op de spelersgroep. "We  zien bij AZ geen topspelers maar goede spelers" Elke training moeten ze opnieuw bewijzen dat ze zich willen verbeteren> "Ik ben het afgelopen seizoen ook niet altijd even scherp geweest naar de spelers, dat zal dit seizoen zeker anders zijn". Op deze manier ging van Gaal zelf ook even door het stof. Er is een nieuwe shirtsponsor "Canteburry"dus Quick is commercieel de rug toegekeerd. Onder veel housemuziek en de clubliederen van AZ werden alle spelers het veld opgeroepen. Opvallend is natuurlijk ook de terugkeer van Germaine Lens en Kees Luijckx die afkomstig zijn uit de AZ-jeugd. Ook Swerts die aangkochte verdediger van Vitesse werd gepresenteerd. Er werd een volledige training afgewikkeld en van Gaal stond nog uitgebreid stil van de importantie van een goede arbeis-rustverhouding voor de spelers.

Foto boven: Volle tribunes op 30 juni 2008 langs het AZ trainingsveld

Foto"s onder: Moussa Dembele + spelers op AZ-trainingsveld

Foto’s: Edward Neering

Az_30_juni_2008_012

Az_30_juni_2008_015

Voetbalprogramma AZ 2008/2009

Ari AZ 2008-2009

AZ sluit de oefencampagne af op 22 augustus met een wedstijd tegen Fiorentina met Mutu. AZ begint tegen NAC op de  eerste westrijddag. Wraak op de dramatiche thuisnederlaag in januari kan worden genomen.

AZ opent competitie thuis tegen NAC
Hoewel we natuurlijk een slag om de arm moeten houden lijkt dit uitgelekte programma (PDF!) er redelijk betrouwbaar uit te zien.

Net als twee seizoenen geleden dus een opening met een thuiswedstrijd tegen NAC. Twaalf van de zeventien thuiswedstrijden worden ’s avonds gespeeld, waarvan negen op zaterdag.

zo 31-08 AZ-NAC

za 13-09 ADO-AZ
vr 19-09 AZ-De Graafschap
zo 28-09 AZ-Roda JC

za 04-10 Vitesse-AZ
zo 19-10 Volendam-AZ
za 25-10 AZ-Sparta
wo 29-10 AZ-Feyenoord

zo 02-11 Utrecht-AZ
zo 09-11 Groningen-AZ
zo 16-11 AZ-Willem II
za 22-11 Twente-AZ
za 29-11 AZ-NEC

vr 05-12 PSV-AZ
za 13-12 AZ-Heracles
zo 21-12 ajax-AZ
vr 26-12 AZ-Heerenveen

zo 18-01 Sparta-AZ
za 24-01 AZ-Utrecht
za 31-01 AZ-Groningen

wo 04-02 Feyenoord-AZ
za 07-02 Willem II-AZ
za 14-02 AZ-Vitesse
za 21-02 AZ-Twente
za 28-02 Roda JC-AZ

za 07-03 De Graafschap-AZ
za 14-03 AZ-Volendam
za 21-03 Heerenveen-AZ

za 04-04 AZ-ADO
za 11-04 NAC-AZ
zo 19-04 AZ-ajax
za 25-04 NEC-AZ

zo 03-05 AZ-PSV
zo 10-05 Heracles-AZ

Reageer

De Tour met belofte uit Heiloo

Twitter RSS feed Toevoegen aan Google Het is al eens eerder gezegd: "Heiloo gateway to the north" Naast Marianne Timmer (Schaatsen), Henk TimmerV(voetbal), Ron Zwerver(volleybal), Erik Jazet (Hockey goud OS) komt er een nieuwe bekende Nederlander aan. Laurens ten Dam uit Heiloo. Hij gaat Thomas Dekker vervangen op de bergflanken.

Tourdebuut Laurens ten Dam

Het Rabo ProTeam begint 5 juli aanstaande in Brest aan de Tour de France met negen wielrenners, waaronder Laurens ten Dam uit Heiloo, maar zonder Thomas Dekker.

Laurens ten Dam is debutant in de formatie. Hij liet aan de vooravond van de Tour zien dat hij fysiek klaar is voor de Franse ronde. Hij reed uitstekend in de drie bergetappes in de Ronde van Zwitserland en sloot zaterdag ook de zware klimtijdrit prima af. Een tiende plaats in het eindklassement was zondag de beloning.

`Een prima klassement en nog leuker is, dat Laurens iedere dag nog sterker werd. Hij kan straks in de Tour lang meegaan in de bergen en dat soort bikkels hebben we nodig` aldus mede-ploegleider Frans Maassen.

Dit bericht toevoegen aan NUjij.nl Datum: 27-06-2008 | Bron: Rabo Sport

Van Forten naar Pardonners!

Presentatie_marken_binnen_forteigen Presentatie_marken_binnen_forteig_2

Gisteren dus die presentatie gegeven aan de forteigenaren van de Stelling van Amsterdam. Het platform wordt georganiseeerd door Cultureel Erfgoed Noord-Holland onder leiding van Peter Saal. Veel aandacht besteed aan wat Herstelling doet op de diverse forten, momenteel 9 forten in totaal. Ook veel aandacht besteed aan de noodzaak van regelmatig onderhoud aan de forten ter voorkoming van wederom verval. Vandaag naar een bijeenkomt van Vluchtelingenwerk geweest wat in het teken stond van een speech van Job Cohen. 22 pardonners werken momenteel bij Herstelling. Aan de directeur van Vluchtelingenwerk het jaarverslag uitgereikt waar drie interviews in staan met pardonners. Verder met veel medewerkers van Vluchtelingenwerk gepraat en het netwerk dus weer uitgebreid. Gedreven mensen daar bij Vluchtelingenwerk op het Surinameplein!

Edward Neering

Foto; Peter Saal

Op weg naar Marken binnen

Akersloot_marken_binnen_003 Vanmorgen thuis gewerkt. Gisteren was ik met een powerpointpresentatie begonnen waar ik zelfs Turkije- Duitsland voor moest laten schieten. Wat een ramp als je veel foto’s gebruikt. Ik kan de termen "Mijn documenten"en "mijn afbeeldingen" niet meer zien. Hoe dan ook vanmorgen toch de laatste hand aan de presentatie weten te leggen. Aan het eind van de morgen van Heiloo naar Marken binnen gefietst waar ik voor het platform voor forteigenaren de presentatie zou geven. Is prima gegaan overigens! Onderweg via Akersloot naar Marken binnen en het pontje genomen bij Akersloot. Zoals op de foto te zien niet geheel zonder risico. Even later kwam ik in een heel onduidelijke snackbar waar een "broodje ros" of een "broodje friek" geen dagelijkse bestellingen zijn. Alleen broodje kroket, frikandel of hamburger mogelijk dan wel een berehap. Broodje Hamburger dan maar > blijkt een regelrechte spatlap te zijn die gisteren nog niet was verkocht. "Monique’s Meermin" heette dit Michelinoptrekje en zit op de afslag van de provinciaalse weg bij Marken binnen. (zie foto van openingstijden)

Akersloot_marken_binnen_004

kunstfort

Zeehoeve_2208_002 Vandaag op de Zeehoeve geweest om te praten over een nieuw projectje in de Stellingmaand. Kunstfort moet het gaan heten en de bedoeling is dat jongeren van Herstelling panelen gaan maken om een bouwkeet op te fraaien die voor 3 jaar op de Diemerdam komt te staan. Op de foto’s is diagnoseboederij de zeehoeve te zien. Vervolgens talloze telefoontjes gepleegd en s’smiddags uiteindelijk beland bij woningbouwvereniging Parteon in Zaandam. Zij willen maatschappelijk ondernemen bij hun aannemers bevorderen en kijken naar mogelijkheden a la Herstelling. We spreken binnenkort weer af.