AZ- Heerenveen 3-3

Vandaag met Abel naar AZ- Heerenveen geweest. Geweldige pot voetbal een sfeervol AZ-stadion 3-3. Jammer dat Herenveen dat buitenspeldoelpunt in de schoot geworpen kreeg. Voor Eva keepershandschoenen gekocht en natuurlijk geboekt in de fanshop voor AZ- tegen Udinesse op 8 maart en AZ tegen Heracles op 22 maart (halve finale KNVB beker).

The road to Madrid “Het dak op!”

Zoals inmiddels bekend gaan we op 1 april de halve marathon van Madrid lopen. Afgelopen weken ontvingen alle deelnemers van organisator Henk een opmerkelijke uitnodiging. Of we de dag voor de halve marathon “een dakexcursie” willen maken met een aansluitende borrel. Mijn reactie was als volgt:

Kees en ik hebben de uitnodiging voor de excursie over de daken gisteravond scherp geanalyseerd. Henk heeft zich ingeboekt voor een tijd van 2.05 uur. Uiteraard gevolg van zijn opgelopen schaatsblessure want normall loopt ie tussen de 1.40 en 1.50 uur. Wat moet je doen om de concurentie de pas af te snijden, een meesterzet bedenken. Je organiseert een dag voor de halve marathon een “dakexcursie” door de smalle dakgoten van oude panden in de hoofdstad van Spanje. Een land dat een diepe crisis doormaakt en beheer van daken even op een zijspoor heeft gezet. Je geeft ze het gevoel “zwarte pietje” te kunnen spelen (Gerard neemt ze zelfs mee uit Holland) . Vervolgens laat je er aantal verdwalen en anderen zullen wellicht hun enkel in het smalle dakinfrastructuur verzwikken, weer anderen verlammen van de hoogtevrees en de laatsten zullen uitgeput de beloofde “borrel” van het arrangement halen. Resultaat is dat menigeen de volgende dag boven de 2 uur zal gaan lopen. En, Oh Ja … Voor Paul en Kees is het meteen doorkachelen. Ze komen rond een uur of één in Madrid aan, nadat ze de rammelbak van Easyjet hebben overleefd ……….en ze kunnen direct “het dak op”. Kees heeft al aangekondigd direct, uit protest, in Los Alpes om bed te gaan liggen voor de broodnodige rust en het mag duidelijk zijn dat ik er nog even over nadenk na de grondige analyse van gisterenavond 😉 en aangezien ik
kippig met bril op ben > en dus menig dakgootje over het hoofd zou kunnen zien.

Jeugdsentiment

Deze foto komt van wat vroeger het witte weekblad heette en nu Dichtbij. Echt jeugdsentiment want de plek van ijspret is het vierbuizenmeertje in Badhoevedorp. Geklemd tussen de Rijstvogelstraat, de Groene Zoom en de Burgermeester Amersfoordtschool. Alle Neeringen hebben hier hun schaatssporen liggen. Samen met de familie van Goethem, de familie Hermans, Post enz hier, op het vierbuizenijs, op je frieze doorlopers een sprintje trekken om vervolgens thuis te komen en je koude handen steevast te leggen op de zwarte allesbrander en later de DRU-gashaard. Met als gevolg de zeer pijnlijke tintelende handen. Het vierbuizenmeertje waar geen stekelbaars meer veilig was voor onze jongenshanden. Het meertje met het eilandje in het midden waar je zomers via een geheime platgetreden rietroute kon komen om te zoenen met je meisje. Het meertje waar een schoolgenootje onder het ijs zakte en verdronk en een engelenmis in een witte kist was tragisch zijn slotakkoord. In feite is het vierbuizenmeertje de virtuele Dam van Badhoevedorp!