Wethouders in de Klas

Vu_vooruit_bos_en_lommerschool_025 Al eerder berichtte deze blog over het succesvolle PvdA-wethoudersbezoek aan de Bos en Lommerschool in stadsdeel Bos en Lommer. De Westerpost bracht het als voorpaginanieuws en de Echo wijdde er een hele binnenpagina aan.

Zie link naar Westerpost:

http://www.westerpost.nl/565.html

Zie link naar de Echo:

http://www.echo.nl//ec-bl/buurt/redactie/992752/studenten.helpen.buurt.vooruit/

Zie link naar huiswerkbegeleiding. startpagina:

http://huiswerkbegeleiding.startpagina.nl/nieuws/

Zie link stadsdeel Bos en Lommer:

http://www.bosenlommer.amsterdam.nl/actueel/nieuws/nieuws_2010/wethouders_naar

Edward Neering

Kerkzicht

50_jaar_nel_en_piet_023

Gisteren met zes Neeringen uit eten geweest in Cafxc3xa9 Kerkzicht in Amsterdam Sloten. Broer Frans zou gisteren 56 jaar geworden zijn en moeder Neering (Do Prins) was deze week al weer 22 jaar geleden overleden (zou nu 96 jaar geweest zijn). De tijd gaat hard, snel en onverstoorbaar voorbij zeker als je beseft dat cafxc3xa9 Kerkzicht zo’n 30 a 35 jaar geleden een wekelijkse pleisterplaats was voor velen van ons. Tenslotte liggen onze ouders of het kerkhof tegen over kerkzicht achter de katholieke kerk. Kortom het cafxc3xa9 is een plek van een emotioneel en soms fel verleden. En de eigenaren zijn nog steeds dezelfde sinds Truus en Cor het cafxc3xa9 destijds overnamen van Jan Koopmans. Ex-schoonzuster Ada stond achter de bar dus nog meer herinneringen aan vroeger. Ten opzichte van vorig jaar was Andrxc3xa9 (foto rechts) de enige afwezige. Bovenstaande foto van Rob en Andrxc3xa9 laat xc3xa9xc3xa9n van de opvallende uiterlijke kenmerken van de Neeringen zien namelijk "het kuiltje in de kin". Het was weer een vertrouwde gezellige  babbelonische spraakverwarring die zes Neeringen onder elkaar. Met vouwfiets de Metro 50 in bij de Henk Sneevlietweg en op internet zag ik later in de trein de gouden plak voor Nicolien Sauerbreij, kassa dacht ik nog. Minpuntje natuurlijk de prestaties op de beide achtervolgingen, soit! Na zo’n Neeringavond is het feit dat ik echt vroeger weg moet vanwege de trein naar Heiloo toch een soort redding. Misschien toch maar niet terugverhuizen naar deze omgeveing ;-).

Edward Neering

Foto: is genomen op 20 januari bij Gouden huwelijk van Nel en Piet.

Wat doe je nu eigenlijk? (deel 3)

Hooimijt_en_traineepool_024  Ik word regelmatig aangesproken met de vraag of het me nog bevalt bij DWI- Herstelling. Ben er inmiddels al bijna twee jaar weg en bij de stichting dik een jaar. Inmiddels ben ik actief op een derde opdracht via AGA Adviesgroep Amsterdam. Na opdrachten bij de Stedelijke bestuursadvisering als hoofd sociaal domein en bij stadsdeel Bos en Lommer als projectleider versterkte jeugdaanpak ben ik inmiddels gestart als projecleider verbetering infrastructuur huiselijk geweld voor de spiksplinternieuwe dienst "Dienst Wonen Zorg en Samenleven (WZS > voorheen DZS). Later zal ik melden wat dat globaal inhoud.

Edward Neering