totale gezinsverzorging

Het is weer zover. Mijn partner is een weekje weg dus ik heb Totale gezinsverzorging. Hiervoor heb ik door de jaren heen een complete strategie ontwikkled. Doel is om je eigen AEX-relatie-index perodiek te laten pieken. Door haar afwezigheid heb ik de afgelopen week culinair behoorlijk moeten uitpakken. Dat klinkt zwaarder dan het is. Ik accepteer van mezelf dat ik niet kan koken maar wel eten kan klaar maken. Tussen koken en eten klaarmaken zit mijn inziens een wezelijk verschil. Om de jongens aan mij te laten wennen heb ik vrijdag hun zelfwerkzaamheid aangesproken. Ze mochten, met alle toeters en bellen, zelf hamburgers maken. Voor hen een feest voor mij lekker makkelijk. Zaterdag feestelijk de tafel gedekt> Kip met rijst en satesaus, spercibonen, gedroogde uitjes, paprika’s en om het af te maken ananas erbij. Ik vond het zelf en 8+ en mijn zoon was in zijn verwachtingen verslagen. Zondag, na de teleurstellende AZ-Ajax, teruggevallen op de oude pavlov > Rode kool met appeltjes en spinazie a la crxc3xaame uit de diepvries, aardappels, appelmoes en ieder 2 tartaartjes. (Een ouderwetse doriaanse maaltijd). Vond het zelf een 7 de jongens vonden het een 5. Om 21.00 uur maakten ze alweer een tosti!! Maandag is pizza-avond in Heiloo dus voor 5 euro voor een dubbelgevouwen pizza gaat deze jongen niet koken. Zelf een maaltijdsalade gegeten ivm streven goddelijk lichaam. Vandaag een restaurantje gepakt en morgen moeten de jongens zelf aan de slag want ik ga naar een verjaardag met eten erbij. Ik zal de jongens voorstellen om het recept van vrijdag weer op te pakken / te herhalen. Ze gaan gegarandeerd in polonaise door de gang. Ik pieker nu alweer wat het donderdag moet worden… gehaktballetje? Ik glimlach bij de gedachte dat de jongens mij zouden toeroepen "Pap, wat heb je spinazie vandaag weer heerlijk ontdooid" ………….Mijn strategie werkt!

Bodies

Vandaag met de jongens naar "Bodies"geweest in de beurs van Berlage. Bodies is een tentoonstelling over het menselijk lichaam. Hoe ze het gedaan hebben weet ik niet maar het ziet er prachtig uit. Hoe ingenieus alles in elkaar steekt is goed te zien. Aan de andere kant is het ook weer een beetje luguber. Vooral de opbouw in weken van de embryo’s was prachtig. Het blijt een raadsel hoe zaadje en eitje het toch ieder keer weer fixen. We zijn twee uur zoet geweest. Daarna een slagroomijs bij van der linden op de Nieuwedijk (ik heb uiteraard bedankt) en een BKtje op het station. BK staat voor Burger King (ook hier zat ik slechts met een zwarte koffie terwijl twee pubers gretig ieder een Whopper wegduwden). Werken aan een goddelijk lichaam, gezien in Bodies, kent zijn offers.

GP Druppel

Een maand geleden schreef ik een kort verhaal over de Grote PrijsDruppel (tijdrit voor koppels rond de Haarlemmermeer) in 1987. Ik vehaalde over de bronzen plak die ik met Kees Schelling samen gewonnen zou hebben.  Ik ontving diverse mails met de opmerking dat deze weergave niet juist is. Ik de boeken in gedoken en jawel hoor>>> in de bebundelde dikke druppel staat de uitslag nog. Het was niet brons maar blik!! Hierbij nogmaals de uitslagen:

Mark /Evert Slaman:                  1 uur 39 min en 06 sec

Gerard Horstink/Ruud Rijkes      1 uur 42 min en 02 sec

Jan jacobse/Jos van der Meer     1 uur 44 min en 02 sec

Kees Schelling/Edward Neering    1 uur 49 min  en 11 sec

Ruud Neering/Toon Dekker         1 uur 55 min en 54 sec

Fia van der Veldt                        2 uur 23 min en 10 sec

Cynthia Pijlman/Jos Jacobse       2 uur 30 min en 11 sec

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaalt hem wel

Cruijff

"Ik heb een verschrikkelijke hekel aan iemand die beweegt, maar niet weet naar toe’

"Ik ben er nog steeds van overtuigd dat zoals ik het doe jet het moet doen, want anders zou ik het niet doen"

Cruijff over leiderschap : Je gaat het pas zien als je het doorhebt van Pieter Winsemius.

Stranger than you

Eind apri gaan we naar New York. Als voorbereiding Night and Day II beluisterd van Joe Jackson. Dit nummer gaat over "alle fabiola’s aldaar"kortom je valt daar nooit op. Mooie plaat, mooi nummer. New York here we come.

Stranger Than You

At a bar on 43rd at quarter to two
Met my friend the Chinese Elvis and hoisted a few
He talks like Mickey Mouse
And sees with x-ray eyes
Lives in a cardboard house
I almost gave him the prize

Until you
Came along – thanks for opening my eyes
Things you do – right or wrong
It should come as no surprise
When you live in a town where there’s always somebody
Stranger than you

At 83rd and Amsterdam there’s an Indian Jew
Who pierced all his private parts with a permanent screw
He sleeps on a bed of nails
Which came from outer space
And in my taller tales
I gave him pride of place

Until you
Came along – thanks for opening my eyes
Things you do – right or wrong
It should come as no surprise
When you live in a town where there’s always somebody stranger than you
Stranger than you

I’m not complaining even though I’m not sure what you are
I’ve got the strangest feeling (good) about this love bizarre

I could have stayed in bed
H iding from this freaky show
I’m happy that instead
I knew just where to go

When you came along – thanks for opening my eyes
Things you do – right or wrong
It should come as no surprise
When you live in a town where there’s always somebody
Stranger than you

Are you a boy – are you a girl
Are you an oyster – are you a pearl
Are you a fish – are you a fowl?
Are you an angel –
are you from hell

 

Back to Night And Day 2 lyrics

IKEA

In het dagelijks leven zijn er voor mij een aantal straffen. Exc3xa9n van die straffen is "winkelen" of "shoppen". Wetenschappelijk is aangetoond (zie boek "Waarom Mannen niet hulien’) dat mannen doorgaans bij het winkelen een spanningsboog hebben van 3 kwartier. Duurt het winkelen langer dan is er grote kans op ruzie en dat de relatie-AEXindex tot ver onder de 300 punten zakt. En zo is het bij mj ook. De allergrootste straf in dit het segment is winkelen in IKEA. Voor onze nieuwe pleegzoon zijn we een kamer aan het inrichten en wat er in komt is IKEA. Gelukkig heb ik kunnen "duiken" toen het gekocht moest worden. Maar als je bij IKEA iets koopt dan moet je het ook nog in elkaar zetten. De bekende conference van Youp van ’t Hek doet altijd weer opgeld, ook bij mij. Maar wat schetste mijn verbazing mijn zoon kan het tegenwoordig zelf en zijn nieuwe huismaat helpt hem!!  Hoe een straf toch nog een zegen kan zijn.  Edward Neering

Volgende Ronde

Gisteren met mijn zoon naar UEFA-cup wedstrijd AZ- fenerbahce geweest. AZ zoals iedereen weet door naar de 1/8 finales. We zaten prachtig op de middenlijn op de 1e rij. Tot mijn grote verbazing zat er een turkse fenerbache supporter naast mj, helemaal alleen in volledig ornaat met fenerbache pet en sjawl. Het was een oudere vriendelijke man die gebrekkig nederlands sprak. In de 1e helft ging hij helemaal door het lint. Hij vierde de 2 turkse doelpunten met een hoop gejuich en gezang. Na de rust fluisterde hij mij met een grote grijns toe dat het "zeekker drie noel worde" Bij 2-2 explodeerde het vak slechts xc3xa9xc3xa9n man bleef zitten. Nadat we waren uitgejuichd en het signaal geklonken had keek ik weer naast me en de man was met stille trom vertrokken.

God

Momenteel "God als misvatting" aan hel lezen van Richard Dawkins. Dawkins heeft als doel om met dit boek > zij die geloven in een hoger opperwezen mee te nemen in zijn theorie maar dat zij als atheist het boek zullen dichtslaan. Dat scheelt een hoop oorlogen, haat en onverdraagzaamheid. Kortom lezen dat boek!