Running Therapie

Tv_beelden_de_dijk_en_boeken_028 Met veel interesse en lol heb ik destijds het boek van Bram Bakker gelezen "De halve van Egmond". Samen met een fysiotherapeut heeft hij nu een boekje uitgegven "Runnning Therapie". In feite het hardlopen inzetten ter ondersteuning bij diverse psychische klachten zoals bijvoorbeeld Stress en Burnout. Als je een algemene inleiding wilt in de psychiatrie is het een prima boekje. Als je een baanbrekende visie over een nieuw begrip> Running Therapie < verwacht , niet kopen het voegt weinig toe. Steeds wordt weer gesteld ">>>> en ook hier kan Running Therapie (zeg maar gewoon joggen/hardlopen) een goede aanvulling zijn" <<<<

Edward Neering

Mohammed, Jezus en James Bond

Tv_beelden_de_dijk_en_boeken_025 Vandaag het boek uit van Imran Ahmad. Gekregen van Ans Spel bij mijn afscheid.

Het boek (zie foto) heet Mohammed, Jezus en James Bond en vertelt een autobiografisch verhaal over een moslimjongen die tot zijn veertiende amper in de gaten heeft dat hij een geloof heeft. Langzaam ontwikkelt hij zich als moslim in England in een rascistische omgeving enz enz. Hij wordt diverse malen tijdens zijn studie in Stirling in Schotland door amerikaanse evangelisten benaderd om zich te bekeren tot het christendom en verdiept zich daarin. Het resultaat is dat ik als lezer eigenlijk voor het eerst inzie waar nu de verschilpunten liggen tussen islam en christendom.Voor mij als agnost met een katholiek indentiteit toch zeer verhelderend. En Passant maakt hij het verschil duidelijk tussen de islam puur vanuit de Koran bedreven ( universele kernwaarden als vrede, vreedzaam rechtvaardig, naasteliefde enz enz) en de islamvarianten  die via cultuuroverdracht een eigen leven zijn gaan leiden en zich wel beroepen op de Koran terwijl het er niet in staat > met extremistische varianten en brute (stenegingen in Perzie en besnijdenissen in Afrika) varianten. Kortom een leuk geschreven autobiografie die ook wat wetenswaardigheden en nieuwe inzichten oplevert.

Update mei 2009: De schrijver Imran Ahmad is op tour in de USA > zie link >>

http://www.unimagined.org

Edward Neering

Link NCRV TV-uitzending over Stelleng van Amsterdam

Fort_aan_de_nekkerweg_fort_aan_de_h Toen ik nog bij Herstelling werken werd  ik als directeur van Herstelling betrokken bij de NCRV-TV-documentaires over onze nationale Landschappen. De Stelling van Amsterdam is naast UNESCO Werelderfgoedmonument ook Nationaal Landschap.

Bekijk de uitzending door te klikken op onderstaande link. Ook wordt er aandacht besteed aan het werk van de stichting Herstelling.

Werkmeester Jan Schutte is te zien en oprichter Albert van der Lugt. Er is aandacht voor de locaties Uitermeer, Muizenfort te Muiden, Fort aan de Ossemarkt, Fort benoorden Purmerend, Kustbatterij aan de Diemerdam, Pampus, Vuurtoreneiland Durgerdam en Fort aan de Nekkerweg.

Klik op >> http://player.omroep.nl/?aflID=8712613 en bekijk de NCRV-uitzending over de stelling van Amsterdam en de rol van de stichting Herstelling. Als zeg ik het zelf > zeer informatief>> zeer de moeite waard!!

Foto: Edward Neering