Reunie WWV leerlingteam 19 maart 2009

Annet_4_2 Vorige week had ik een reuniebijeenkomst met het WWV-leerlingenteam uit januari 1982. Ik startte toen als WWV maatschappelijk werker (zonder dipolma’s)bij de afdeling WWV. De eerste vier maanden werden we geplaatst in een leerlingenteam. Eerst op de Herengracht (hoek Vijzelstraat tegenover de ambtswoning van de Burgemeester) en later op het adres Overschiestraat 57 in "De BH" van Amsterdam langs de A10. Het team stond onder de bezielende leiding van Onne Smit (zit op de foto links naast mij). Eigenlijk was het eerste maar direct het beste inwerkprogramma wat ik ooit heb gehad. Het leuke was toch echt om mijn collega’s van toen te ontmoeten. Allemaal begonnen achter het loket in crisistijd (Bestek ’81 Van Agt/Wiegel). wat dat betreft is de periode van toen zeker te vergelijken met die van nu. Het was een tijd met grote achterstanden bij de Sociale Dienst. Klanten moesten soms wel een half jaar wachten voordat ze een beslissing op hun aanvraag hadden. Als leerlingenteam werkten wij de achterstanden weg en leerden gaandeweg > kortom een win/win situatie.

Maar nu doen we allemaal wat anders, althans bijna allemaal. De xc3xa9xc3xa9n bij de unit Zelfstandigen de ander bij een bedrijfsbureau. Zelf werk ik als interim manager de ander schrijft boeken over geschiedenissen van ondernemingen. Annet (maakster van de foto) is beleidsmedewerker geworden vlakbij het televisiestadje Waaldrecht en Bert werkt bij het  Procesbureau DWI. De enige die er niet bij was was Charrel Vrauwdeunt die naar verluidt nu in Frankrijk woont en renteniert Tenslotte Clemens die als klantmanager bij de DWI nog steeds aan het front acteert. We zijn allemaal 27 jaar ouder maar het gedrag en uiterlijk is nog gewoon hetzelfde bij een ieder dat blijft toch altijd weer wonderlijk.

Edward Neering

Vesting Naarden op weg naar bestuurlijke conferentie

Vesting_naarden_maart_2009_016_2

Ging gisteren voor mijn werk bij de bestuursdienst Amsterdam naar een bestuurlijke conferentie naar het NH hotel in Naarden. Belde om 8.15 uur vanuit het centraal station (had net de trein gemist) waar het precies in Naarden was vanaf station Naarden Bussum. "10 minuten lopen vanaf het station" was het antwoord. Het kleine stationnetje achter me laten vroeg ik de richting aan een passant. Hij wees naar het westen en ik vervolgde me weg > Bij een kruising aangekomen vroeg ik de volgende Naardenaar de weg en deze vertelde mij dat het wel zeker nog een uur lopen zou zijn. Hij trok me naar een plattegrond en overtuigde mij. Het NH hotel lag langs de snelweg A1 in "The middle of nowhere". Ik dus terug naar het station voor een OV-fiets. Had me inmiddels al neergelegd bij het te laat komen. Al fietsend kwam ik langs de prachtige Naarder Vesting met daarboven schitterende luchten. Direct maar een paar foto’s gemaakt  waarvan hier het resultaat. Uiteindelijk was het dik 20 minuten fietsen > dus positief denkend denk ik dan maar weer > 40 minuten extra beweging vandaag! De conferentie zelf was prima in orde. Met goede gezamelijke voornemens om de problemen in de stad aan te pakken ging men de deur uit. Nu doorpakken en uitvoeren opdat de burgers van Amsterdam er ook daadwerkelijk wat van merken.

Foto’s/Tekst: Edward Neering

Vesting_naarden_maart_2009_017

Drukke week

Diversen_maart_2009_049 Tsja, het was me het weekje weer wel. Voor het eerst weer naar de eerste training van TRIAS-atletiek geweest. Met 15 keer 300 m had ik zo wel weer even gehad. Woensdag als AZ’er naar Ajax-O- Marseille gekeken en zag met voldoening dat Ajax een verlenging nodig had en baalde van de uitschakeling want nu komt er meer focus op de resterende competitie. Donderdag naar een reunie van mijn werk > het was het leerlingenteam uit 1982 toen ik begon bij de WWV van de toemalige Gemeentelijke Sociale Dienst. Niemand een spat veranderd en erg leuk om te zien waar iedereen nu zo staat. Vrijdagavond in het Hilton gegeten en de hele dag in managementopleiding geweest. (zie vorige item) Wel de conclusie culinair kunnen trekken dat je bij Loetje in de Johannes Vermeerstraat een stuk beter en goedkoper eet dan in het Hilton bij Roberto’s!! Gisteravond was broer Ton jarig en gaf een etentje in Meerzicht in Badhoevedorp. Erg leuk en gezellig en de taart op de foto is uiteraard opgegaan. Vandaag naar AZ- Feijenoord geweest 0-0. Teleurstelling alom maar het moet kunnen een keer.