Koningsdag 2014 #Heiloo

KDH 2014 drummers

Het is natuurlijk ieder jaar hetzelfde maar toch weer anders. Nu dus koningsdag en Bea gaat langzaam naar de vergetelheid. De trash die wordt aangeboden is hetzelfde op de vrijmarkt in Heiloo. Alhoewel, je toch ziet dat er veel mooie speelgoed en goede boeken voor weing geld van hand tot hand gaan. Het mooiste zijn natuurlijk de drummers, de violisten, de gitaarspelers en de spelletjespelers. Vandaag een lucratief spel gedaan op de vrijmarkt namelijk Muizenmeppen, altijd prijs! ….en dan voor 0,50 eurocent. Nu hebben wij sinds kort weer een muis in huis, na Saddam, Assaad is nu Poetin de muis ons te snel af. Het spelletje Muizenmeppen geeft je de juiste gevoel van timing om de fatale slag toe te brengen, toegegeven ik heb drie keer meegedaan en negen keer misgeslagen maar ik kwam er steeds gevoelsmatig dichter bij.

KDH 2014 muizenmeppen 2

Hoogtepunt van deze vrijmarkt is natuurlijk de hernieuwde aanschaf van het spel “Pim. Pam, Pet”. Goed voor de relatie AEX-index en verdere familie/vreindenrelaties, en dat alles voor 1 euro!

KDH 2014

KDh 2014 algemeen 2

Het kopje van Bloemendaal bedwongen

Lionsloop Edw en Bo paaseitjes

Foto: Na de lionsloop in Overveen met Bo Boogaard

Om de lol in het lopen weer een beetje terug te krijgen doen we de laatste tijd loopjes van 5 km. Eerst de Brijderloop begin april langs de golfbaan van Bergen en vandaag de Lionsloop met als scherprechter “het kopje van Bloemendaal”. Erg leuk loopje met de start in Overveen. Lekker weinig deelnemers en een zeer rustig parcourtje zonder auto’s. Bijna geen meter vlak. “Het kopje” vroeger vaak opgefietst begin jaren tachtig iedere zondagochtend toen we met een wielergroepje  trainden voor Frankrijk en Gedine in Belgie. Nu dus rennend de bult op en  smachtend naar de rode brievenbus (nu dus oranje) helemaal op de top, Ging prima met de afdaling als finish. Wat wil je nog meer! In plaats van een medaille kregen we een zakje paaseitjes, weer eens wat anders :-).

Binnenkort gaan we ook weer 10 kilometers lopen maar na Parijs had ik even genoeg van lopen, ben daar totaal stuk gegaan en dan heb je het wel even gehad. Volgende week wellicht “Hollen door de Bollen” in Lisse, wie weet!

Foto onder: Halve marathon van Parijs, de laatste drie kilometers! Zwaar afzien. Nooit meer een halve marathon. Deze foto zou eigelijk op goede vrijdag moeten worden gepubliceerd want dit is mijn eigen  kruiswegje.

HMP 2014 zeer zwaar

Those where the days!

naamloos

Kunstwerk: Dennis Michielsen

In de jaren tachtig werkte ik als bijstandsmaatschappelijk werker achter het loket van de sociale dienst in 020.  Ook toen was het volop crisis en de wachtkamers van de gemeentelijke sociale dienst (GSD)  puilden uit. Het Parool maakte melding van het  dealen met drugs in de grote wachtkamer in het hoofdkantoor aan de Vlaardingenlaan in Amsterdam Nieuw West. Fabiola stond steevast als levend kunstwerk voor de deur en pooiers reden in grote Amerikaanse bakken de kleine parkeerplaats op en losten hun werknemers om hun basisinkomen op te halen waarvan ze het grootste deel weer moesten inleveren bij diezelfde souteneur. Een wachttijd van drie uur was geen uitzondering, agressie vierde hoogtij.

Bij de afdeling comptabiliteit (De rekenafdeling van de GSD) werd in 1981 de computer geïntroduceerd. Per etage waren er drie computers waar zo’n 70 mensen werkten. De medewerkers stonden in de rij voor de computer om het OP-systeem “te raadplegen” en eventueel een printje te maken. Ook hier was vaak een wachttijd van > 10 minuten. Ik werkte in 1982 op de hoek Herengracht/Hoek Vijzelstraat waar nu Hotel “The Golden Crown”is gevestigd, recht tegenover de burgemeesterwoning van van der Laan.  Als afdeling hadden we een open telefoonlijn met de Vlaardingenlaan.  Een vaste telefoonlijn die in de ochtend werd gebeld en de hele ochtend open bleef, deed je dat niet dan was er geen doorkomen meer aan en bleef je van communicatie verstoken voor noodzakelijke ruggespraak tijdens het spreekuur.

Als medewerkers rookten we gewoon in de spreekkamers. Ikzelf rookte een pakje sigaretten (Camel Filter) per dag. Hoertjes, junkies, daklozen, gedetineerden, pooiers en vandewapseknapsen waren een dagelijkse groep klanten die in je spreekkamer voorbij trok. Aandacht voor agressie was er nog niet maar het overkwam je wel regelmatig. Op de afdeling stond de radio aan of er zat een draaiend cassettebandje in met de nieuwste LP van The Au Pairs.  En oh ja de zoveelste reorganisatie stond weer voor de deur binnen gemeenteland 020.

Handhaving deed je gewoon zelf. Je ging alleen op huisbezoek bij sociale kwesties maar bij vermoeden van fraude (samenwonen, tandenborstels, woont hij er wel? enz ) trok je er met een collega op uit op de zwarte robuuste dienstfiets. Ik heb soms gerend voor mijn leven over de grachten!  Valse romantiek, dat wel. Maar toch…………

Those where the days!

 

 

Lissabon, prachtige stad!

Lisabon 2014 Abel uitzicht 2

Afgelopen week met mijn zoon  naar Lissabon geweest. Prachtige stad, lekker weer, veel gedaan. Aanrader voor allen die van steden houden. Gelogeerd in hotel SanaRemo, prima hotel, alleen het ontbijt kan beter.

Lisabon 2014 AZ

Directe aanleiding was de wedstrijd van Benfica tegen AZ. Dat ze zouden verliezen was natuurlijk geen verrassing, hoe dan ook een geweldig leuke ervaring en sfeer om toch een grote wedstrijd met 500 AZ’ers mee te maken.

Lisabon 2014 Edward Kasteel Pena 2

Naast Lissabon ook een dagje buiten de stad geweest naar de burchten/kastelen rond Sintra, Een stuk kouder daar, maar dat terzijde. Moorse kastelen en een prachtige burcht. Zware wandeltocht er naar toe maar zeker de moeite waard!

Lisabon 2014 de oude laars 2

En natuurlijk lekker gegeten in het oude Chiado. Hier zitten we in het door de ANWB gids aangerade restuarantje Bota Alte (De oude laars) Heerlijk gegeten daar, enig minpuntje was dat het zo populair is dat mensen aan het wachten zijn voor een tafeltje. Je krijgt toch het gevoel dat je moet opschieten. Wel een aanrader. adres: Rua da Atalaia 122.

Prachtige wandeling van Weesp naar Fort Uitermeer en weer terug

Weesp uitzicht 2014

Vandaag met Rene van Sprang een prachtige wandeling gemaakt van Weesp naar Fort Uitermeer. Vanaf het station Weesp even kort het binnenstadje van Weesp in en dan langs de Vecht direct het bruggetje rechts over richting Fort Ossemarkt. Na Fort Ossemarkt 5 kilometer langs de Vecht naar Fort Uitermeer. Schitterend weer en prachtige route.

Weesp 2014 Rene van Sprang

blijkbaar hadden we dag uitgekozen van de jaarlijkse sloepenrace van Weesp naar Nederhorst ten Berg. Zwoegende boten met schreeuwende roergangers vervuilden de lucht qua geluid maar aan de andere kant natuurlijk ook een bijzondere prestatie. Dat er naast de drakenbootrace nog een variant zou bestaan, het leermoment van de dag.

Weesp sloepenrace 2014

Bij Fort Uitermeer aangekomen hebben wij ons neergevleid op het prachtige terras langs de Vecht. Dit Fort in opgeknapt door DWI Herstelling Amsterdam en nu overgenomen door roeivereniging Weesp. Leuk om hier te toeven nadat ik het jaren geleden heb zien herrijzen van een wildernis tot wat het nu is. Chapeau mannen van Herstellng. die er overigens nog steeds zitten met deelnemers die aan de omgeving van het Fort werken.

weesp Uitermeer met uitspanning

Foto”s: Edward Neering