Madrid: De Dakentour

Vandaag de xa8dakentourxa8 gedaan in Madrid. Een wandeling door het centrum van Madrid met natuurlijk de onvermijdelijke groepsfoto. Geweldig uitzicht over de gehele stad van alle kanten. Een topwandeling en daarna een lunch in een typsich spaans restaurant, warm eten dus in de middag tegen een uur of vier. Veel visklanten vandaag! Vervolgens het nummer ophalen voor de halve marathon van morgen. De spanning stijgt en vanmiddag hebben de laatste lopers zich bij ons gevoegd. Paul Neering, Kees Schelling en Jan Ruijter zijn er in vol ornaat. Na het scoren van de nummers en een korte break met de broers Neering, Kees en Frouk en Marja aan de tapas gegaan met de laaste sterke verhalen. Morgen de dag van de waarheid. Morgen meer!

Madrid

We zijn in Madrid. Mooie ruim opgezette stad. Na een verkennende wandeling naar het Retiropark gegaan waar de start van de halve marathon as zondag is. De startplaats (salidas) en de finish (meta) bekeken en goedgekeurd. De tribunes staan al klaar voor as zondag. Opvallend is dat er geen enkele pers aanwezig was bij de aankomst van de witte keniaan, maar dat terzijde. Leuk om alle andere lopers en aanhang te zien in het retiropark. Heerlijk met zijn allen savonds Tapas gegeten in het centrum van Madrid buiten op een terras.
as. De temperatuur is 23 graden en in de avond een graad of 17. Een vrouw van de groep is van 200 euro beroofd in de metro maar dat is dat de enige smet tot nu toe. Vandaag de dakentocht. Daarna de nummers ophalen bij de organisatie en alcoholloos de dag verder door imv optimale voorbereiding van de loop morgen.

The road to Madrid: Stakingen houden de Neeringen niet tegen!

Terwijl André Neering met Marja al voet op Spaanse bodem heeft gezet en waarschijnlijk nu al snakt naar tapas vernemen de lopers die nog moeten gaan dat er vandaag een algemene staking is. Morgen is alles weer normaal aldus Henk. Morgen vertrek ik met de rammelbak van Easyjet naar Madrid waar het weer ook aan het kantelen is. Het wordt spannend of het juiste weer zich aandient wat vervolgens weer de vraag oproept…… Wat neem ik mee?? Alleen handbagage dus zo weinig mogelijk. Hou deze blog en Facebook in de gaten om de laaste belevenissen van de Neeringen in Madrid te volgen. Lopen ze binnen de twee uur? Of gaan ze met de hardloopbillen bloot?

Joe Jackson komt in juni met “The Duke”- Tribute Duke Ellington

“Ik vereer Duke Ellington, maar ik niet wil dat dit een aanbidding wordt,” Joe Jackson zegt dit over “The Duke” , zijn nieuwe eerbetoon aan de Amerikaanse jazz-gigant
Duke Ellington.

Los van Jackson’s woord, The Duke is toch beslist een eerbetoon aan Ellington, maar nu gemaakt door de Gershwin van de rock zelf. Hoewel het pas de tweede keer is (jumping Jive)dat hij een album maakt dat niet bestaat uit eigen composities. The Duke is niettemin een zeer persoonlijk project voor Jackson. Duke Ellington heeft immers voor hem gediend als een belangrijke inspiratiebron voor zijn eigen carrière .

“Duke Ellington achtte zijn eigen regels als heilig,” Jackson merkt hierover op. “Hij voortdurend bewerkte ze, soms heel radicaal. Dus ik denk dat mijn aanpak is in de geest van de Ellington zelf is. ”

Hoewel “The Duke” een tribute album is, het is ook een echt Joe Jackson album, in overeenstemming met zijn jarenlange gevoel voor muzikaal avontuur en sfeer.

Het album verschijnt in juni 2012

Bron: Britse muzieksite

The road to Madrid: Het paarse startvak

Onder het toeziend oog van Generaal Martinez Campos vertrekken wij om om 9.30 uur bij de start (Salidas)in het grote park in het centrum van Madrid. Zie de afbeelding van het startvak. We starten bij de elitegroep in het Paarse startvak (prognosetijden: tussen de 1.39 uur en 1.47. uur). Geen excuses dus bij eindtijden over “opstoppingen bij de start”. Henk Bruning heeft als organisator prognosetijden gegeven bij de verwachte eindtijden van de deelnemers zelf. Doorgaans schat hij bij iedere deelnemer de tijd 2 tot 3 minuten sneller in. Opvallend is dat hij de jonkies van Os 8 minuten sneller inschat en zichzelf 9 minuten sneller dan de eerst zelf door hem aangegeven eindtijd van 1.48.00 uur. Mijn analyse is dus dat de organisator het parcours als “gemakkelijk” bestempelt, anders zet je voor je zelf geen eindtijd neer van 1.39.00 uur!

Op deze blog zal ik nu ook aandacht gaan besteden aan de weersverwachting voor komende zondag in Madrid. Afgelopen zondag was het om 9.30 uur nog 13 graden en snel oplopend naar 22 graden. Dat betekent dus een groot temperatuursverschil tussen de start en de finish.

The road to Madrid: Olé

Terwijl de vliegtuigmotoren van de KLM en Easyjet warmdraaien om ons naar Madrid te brengen komende week blijven de ontwikkelingen doorgaan. Stefan Doebner gaat definitief niet mee en Paul Neering heeft een blessure aan de achillispees. Morgen gaat hij het voorzichtig proberen. Een aantal gaan morgen de Zandvoortcircuitrun lopen. Een 12 km loop over het circuit van Zandvoort, langs het strand en vervolgens over de boulevard weer terug via het centrum van Zandvoort en dan finishen op het circuit als een lopende Formule 1!

Het officiële T-shirt van de MMM2012 is fel rood dus kan als een rode lap (Olé) voor de tegenstander dienen. We moeten wel zo’n shirt bemachtigen als aandenken.

Wordt vervolgd