topavond

Vandaag een vruchtbare dag gehad. Begonnen om 2.30 uur op het praktijkcentrum DWI bij het vertrek van de Herstelllingdeelnemers. Zeker 9 nieuwe deelnemers vandaag. Prima resulataat.

Alle publiciteit werkt maar dat doet tekort aan de inspanningen die de afgelopen week buiten de publiciteit zijn gedaan, Hulde aan aan de alle medewerkers die zich hier voor inzetten.

Vervoglend met een teammanger die degens gekruisigd en daarna met een vertegenwoordiger van de directie DWI bij Horeca Herstelling geluched en daarna Fort Abcoude bezocht.  Daarna rechtstreeks contact gehad met Suriname over verbindend leiderschap en Herstellingvlaggen.

Om 15.00 uur bezocht Jeanine van Pinxteren, voorzitter van de cie Werk & Inkomen Herstelling op het praktijkcentrum DWI. Samen met Judtith Sargentini opende zij de eerste schepmaaltijd voor de deelnemers van Herstelling. prima succes.

en ja hoor kom ik thuis staat daar spontaan op de mp3 via versterker Joe jackson op het teportoire van mijn eigen zoon >> uit zijn boxen klinkt "is she really going out with him", ik heb een topavond.

Wat wil een mens nog meer?

veel publiciteit afgelopen week

Een hectische week afgelopen week. Herstelling heeft veel publiciteit gegenereerd. Hoogtepunt was natuurlijk Donderdagavond toen Herstelling zowel bij Netwerk TV als bij "Vier in ’t Land" van RTL 4 prominent aanwezig was. alles nog even op een rijtje

a) Schepmaaltijd 29/1: Maandag start ons project met het serveren van iedere dag een warme maaltijd voor onze deelnemers. Veel van onze deelnemers hebben geen regulier eetpatroon, Een gezondere voeding draagt bij aan een betere concetratie, een regelmatiger leven en dus levert het een bijdrage aan preventie arbeidsverzuim.

> www.amsterdam.nl  > zie artikel over de schepmaaltijd

> Op maandagmorgen  29 oktober wordt er interview uitgezonden op BNR radio

> Download persbericht_eerste_schepmaaltijd.doc

b) "Vier in het land" van RTL 4. > Ook op donderdag 25 oktober uitgezonden Item gaat over bezoek van zuidamerikaande ex-bendeleden aan Nederland. Donderdag bezochten ze de Herstelling. Item wordt zwaar ingezet (voor Herstelling hou je je hart vast) maar het loopt voor Herstelling profesioneel af.

– Gisterochtend op pagina 2 in de Volkskrant groot artikel + foto > Herstelling wordt genoemd

Kop artikel Volkskrant: De ene ontspoorde jeugd is de andere niet

– Gisteravond op pagina 3 in het NRC groot artikel + foto > Herstelling wordt genoemd en consulent wordt geciteerd > "Die rotjochies in Amsterdam zijn er niets bij"

Foto’s: zijn genomen op Fort Nieuwersluijs.

c) www.herstelling.nl/algemeen/nieuws/2007/1026/

Nieuwsbrief link naar website Herstelling

Duin en Kruidbergloop 4-11-07

Bericht van Paul Neering
De voorbereidingen zitten er nu op, zondag 4 november  9.00 uur  is de start van de 2e D&K loop. De 16.83km zal wederom slachtoffers maken. Sommige onder ons hebben de voorbereiding wel erg serieus genomen en hebben een hele marathon gelopen om goed voor de dag te komen. Persoonlijk vind ik dit te ver gaan maar het geeft wel aan de offers die we onszelf opleggen…Andere hebben gekozen voor een specifieke en uitgekiende dieet en denken dat dit voldoende zal zijn om menigeen te verbazen. Een aantal nieuwe namen verschijnen aan de start en bijna alle eerdere lopers geven gehoor om opnieuw te vlammen waar het uiteraad belangrijker is om mee te doen dan te winnnen…Ook de wandeltocht in tegengestelde richting zal weer worden gelopen en een aantal wandelaars zal ongetwijfeld de oude route weten te vinden naar Parnassia.. waar de lopers – na afloop van hun loop – ook naar toe gaan om koffie, gebak en sterke verhalen te vertellen.
Wij zien elkaar op zondag 4 november 8.45 start 9.00 Groet Paul

marathon Amsterdam

Al eerder berichtte is op deze blog over de Marathon van Amsterdam en over de uitstekende tijden van Kees Schelling (3.46 uur) en Paul Neering (3.48 uur). Inmiddels is ook de tijd van Tom Weller bekend. Onze derde troef tijdens deze Marathon van Amsterdam heeft een kleine traumatische ervaring achter de rug. Het is de vurige wens van iedere marathonloper, en zeker als je voor de eerste keer meeloopt, om onder de vier uur te lopen. Voor Tom mocht dit niet zo zijn,. Hij liep vier uur en 32 seconden.  33 seconden dus een brug te ver.

Op 4 november opnieuw een kans voor de heren voor de 2e DKB-loop bij Santpoort Noord. Meer nieuws over deze tradionele loop later op deze blog.

NB: De foto is wel een Tom Weller (via Google) maar niet de Tom Weller van de Marathon.

afslankacademie

Lag vanmorgen op bed en hoorde op radio 1 Ivan Wolffers. Het ging over overgewicht en ja hoor, natuurlijk keek ikzef in de spiegel. Het is eigenlijk heel simpel. Minder eten, minder alchohol, meer vezels en meer bewegen en dat gewoon consequent volhouden. Als het simpel is xc3xa9n het is goed dan in het dubbel zo goed > zo heet deze blog > zo is ook het afslankadvies > dus gaan we dat gewoon doen. Kom ik beneden en sla de volkskrant managzine open staat daar weer die Ivan Wolffers met zijn simpele adviezen. Dat kan natuurlijk geen toeval zijn. It’s time to change, geen Sonja Bakkerdag maar een Kanteldag.

Als u nu consequent doet wat in in bovenstaande 7 regels staat dan hoeft u niet dikke boeken aan te schaffen en dat bespaart u een hoop geld .. Slechts 7 regels dus.

Voor degenen die met 7 regels niet te zijn overtuigen zie  www.afvalacademie.nl

Herstelling bezoekt 2e kamer

Gisteren met een aantal medewerkers van het werk naar de 2e kamer geweest.  Herstelling was uitgenodigd omdat we voor een expositie de sokkels hebben gemaakt. Het gaat hier om de kunstenaar R.W. van de Wint uit Den Helder. Hij is de kunstenaar die de achtergronden heeft gemaakt zoals je die op de TV ziet achter de kamerleden. We kregen uitleg over hoe de kunstwerken zijn gemaakt. (niet met de kwast gesschilerd maar de verf is er met papier en hand opgedrukt). Daarnaast ziijn een aantal maquettes te bezichten (die staan op de sokkels van Herstelling) hoe het er ook uit had kunnen uitzien. Het zijn de opties die uiteindelijk niet gekozen zijn, maar zijn er niet mooier om.

Jan Marijnessen

Tijdens de bezichtiging van de zaal (de kamer is of herfstreces) kwam plotseling Jan Marijnessen binnenzetten met een sloot familie (hij had een familiedag) We raakten kort in gesprek met elkaar. Hij zei toe dat hij de Stichting Herstelling komt bezoeken.

Uitzending Netwerk TV

Bekijk de video en klik op onderstaande link

Steeds meer Marokkaanse jongeren vinden werk dankzij Stichting Herstelling. Zij werken mee aan de renovatie van Amsterdamse stellingen die behoren tot het Werelderfgoed. Via de stichting worden jongeren aan het werk gezet en leren zij een vak. Het project is een succes, het aantal deelnemers steeg van een handvol enkele jaren geleden tot meer dan honderd nu. In Netwerk aandacht voor de stichting Herstelling.

Stichting Herstelling
De stichting Herstelling is in 1998 opgericht door bureau Maatwerk van de gemeente Amsterdam, en de provincie Noord-Holland. Ze heeft als doel laaggeschoolde werkloze jongeren tot 28 jaar te helpen met het vinden van werk door ze een vak te leren en werkervaring te laten opdoen. Sinds 1 januari 2006 vormt de stichting een onderdeel van de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam.

Wie en wat
De stichting is een voortraject naar een (vervolg)opleiding. Gedurende een half jaar tijd verrichten jongeren onderhoudswerkzaamheden in de bouw en in het groen. Ondertussen is het de bedoeling dat ze een positieve werkhouding ontwikkelen. De meeste deelnemers zijn jongeren die hun opleiding niet hebben afgemaakt of die werkloos zijn omdat het ontbreekt aan ervaring en diploma’s. Zestog procent van de deelnemers stroomt door naar een vakopleiding, regulier werk of een combinatie van leren en werken of een vervolgtraject/dagbesteding.