AZ wint bijna met 9 man van Roda JC!!!

AZ juichen

Het was een ongelofelijke avond in het AZ stadion gisteravond. Met broer Ton naar AZ tegen Roda JC. Na 20 minuten staat AZ met 9 man op het veld (ten onrechte rood voor Viergever en terecht rood voor Gudelj) en je denkt dit wordt niets meer aan, een verloren partij! Dan komen ze met 9 man met 1-0 voor en daarna nogmaals met 2-1 en helaas pas in de 90e minuut wordt het alsnog 2-2 ! Een avond die een verloren avond leek te worden werd een topavond want ook 2-2 met 9 man en dan 2 doelpunten maken met 9 man is een topprestatie! Ik zeg…… AZ herbstmeister!

Met Elma Neering naar “Mokums Blond”

Mokums blond

Afgelopen vrijdag avond met Elma op stap geweest op de Amsterdamse Zeedijk. Allereerst, wat is dat toch een topstraat geworden! Twintig jaar geleden moest je hier toch echt niet lopen zonder gerold te worden door junkies. Nee nu is het anders, een bruisende straat in de verbinding tussen het Centraal Station en de NIeuwmarkt.

Wij dus op stap, allereerst de aftrap gehaald “in de aap gelogeerd”. Direct aan de kop van de Zeedijk vanaf CS en daar naar Zeedijk 24 waar circusrestaurant “Cassablanca”is gevestigd. Erg leuk als je een keer wat anders wilt dan een gewoon “restaurantavondje”. Nee, dit een een avond met een heus optreden in een theaterzaaltje. Speciaal de vrijdagavonden zijn erg leuk want dan treedt Lady Charity of Mokums Blond op. Elma en ik vonden het prachtig en hebben de tanden fors bloot gelachen.

Elma verlichte bril 2

__________________________________

Tonny en Conny (Mokums Blond)

Vanaf december 2009 doen de dames van Lady Charity het wat rustiger aan. In de Casablanca op de Zeedijk delen zij hun optimisme dan alleen nog maar op de vrijdagavond van de oneven weken. Op de overige vrijdagen valt er overigens nog genoeg te genieten: Tonny en Conny (oftewel Mokums Blond), twee Amsterdamse moeders met een gouden hart, begeleiden dan hun talentvolle kinderen, Danny & Daniëlle, op hun jaarlijkse fanclubdag. Een warm bad voor wie van Jordanese gezelligheid en de betere meezingers houdt.

 

Agenda (bij Casablanca Variété Amsterdam)

Mokums Blond – vrijdagavond, even weken

Lady Charity – vrijdagavond, oneven weken

_________________________________________

 

Tom Wellerloop 2013

TWL 2013 Kees S donkere wolken

Helaas pindakaas, broer Paul had beloofd om een verslag te schrijven over de Tom Wellerloop 2013 maar het is er niet van gekomen. Wel een paar foto’s ontvangen en dan moet je je fantasie de vrije loop laten. Heb begrepen dat Bram Harding de loop als snelste heeft volbracht in een parcoursrecord van rond de 1.14 uur. Ja, hier kunnen de krasse knarren hun petje voor afnemen. Over het verschijnen van het boek van Mark Slaman is al een apart item op deze blog verschenen. Rest mij de mooiste foto uit te kiezen die door Sacha van der Ende aan mij zijn opgestuurd. Met stip op nummer 1 is het bovenstaande foto geworden van Kees Schelling. Kees is bewierookt de afgelopen weken als talentvol schrijver van de kleine geschiedenis rondom een opzienbarend lokaal thema. Echter deze foto illustreert dat dat wel ten koste is gegaan van zijn carierre en zijn ambities  als hardloper. Hij kwam binnen in een tijd tussen de 1.40 en 1.50 en op de foto zag je het al halverwege. Donkere wolken pakken zich samen boven de eenzame schrijver Kees die als laatste man het duin bij Parnassia opgaat…….

Nieuw boek van Mark Slaman: Stilstaan bij Hardlopen!

Stilstaan bij Hardlopen

Afgelopen zondag is het boek van Mark Slaman informeel ten doop geouden. Waar anders dan tijdens de Tom Wellerloop, die in het boek veelvuldig voorkomt. Het is een boek dat vooral gaat over plezier, ontspannen  hardlopen en waar gebeurt dat beter dan tijdens de TWL. Paul Neering heeft ook een rol in dit boek!

Het boek begint en eindigt met de zestig kilometer van Texel.

Edward Neering

                    TWL 2013 Mark Slaman 2

Mark Slaman tijdens de Tom Wellerloop 2013  Foto: Maud Harding

De flaptekst:

“1 april 2013 loopt Mark Slaman tot zijn eigen verbazing en ongeloof met behoorlijk gemak de 60 kilometer van Texel. Dit boek beschrijft de lange weg naar Texel en zijn transformatie als hardloper. Na het totaal mislukte NK Marathon voor Militairen in 1981 loopt hij 25 jaar als een verveelde hardloopkip zonder kop totdat zijn vriendin hem vraagt te stoppen. Die schok zet hem aan tot bezinning en uiteindelijk een reconstructie van zijn hardloopleven. Aan de hand van voorbije en nieuwe ervaringen, reflecties over de oorsprong en het hedendaagse hardlopen en enkele tegendraadse overpeinzingen over uitwassen in het hardlopen wordt hij steeds wijzer. Het kwartje valt na een net niet gelukte marathon van Amsterdam. Hij loopt de 60 van Texel grotendeels in flow en houdt er zijn recept (in 14 stappen) voor een succeservaring aan over. Een breed toepasbaar recept; ook voor andere activiteiten dan hardlopen.

Ervaren hardlopers zullen veel herkennen en ook aan het denken gezet over de wijze waarop zij lopen. Beginners zullen leren van veel voorkomende fouten… “

Behalve de hardlooploopbaan van Mark Slaman komen obsessies van hardlopers aan bod, (waaronder Mark’s obsessies voor een beter parcours van de Marathon van Amsterdam, een test voor drijfveren van hardlopers maar bovenal een hoe je als lopers lang, plezierig en succesvol kunt lopen.

Kortom een boek dat tot denken én tot hardlopen aanzet. Mooi om op je Sinterklaaslijstje te zetten of kado te geven.  Het kost 12,50, je kunt het kopen bij Boekhandel Jaspers in Bahoevedorp  of bestellen www.stilstaanbijhardlopen.nl

Hardlopen silhouetten

 

Kees Schelling met zijn nieuwe boek in Het Parool!

vaders-van-osdorp-kaft

Kees Schelling Het Parool 001

Kees Schelling stond afgelopen dinsdag in Het Parool met zijn boek “De vaders van Osdorp”. Op zich al een succes maar ook het boek mag er wezen. Het vertelt het verhaal van een schoolstaking eind oktober 1963 georganiseerd door de bewoners aan de Osdorperweg in Amsterdam Oud Osdorp (De weg vanaf de Baden Powellweg naar Halfweg, achter Westgaarde)  Zelf hing Kees, als 8 jarige belhamel, aan de bietenwagens van de fa Rutte en sprokkelde de bieten als buit en verborg deze met zijn vrienden achter zijn huis. Inzet van de schoolstaking was dat de Osdorperweg verbeterd moest worden omdat de slecht onderhouden weg levensgevaarlijke situaties opleverde voor schoolgaande kinderen. Wethouder Joop den Uyl maakte hier één van zijn eerste opwachtingen. Uiteindelijk wierp de actie zijn vruchten af en werd de Osdorperweg verbeterd. Een prettig geschreven boek dat inmiddels toe is aan bijna de 3e druk in zeer korte tijd. Het is oa te verkrijgen bij boekhandel Jaspers in Badhoevedorp, bij Primera in Zwanenburg en de Fa Meck en Holt in Osdorp of via www.keesschelling.nl

Edward Neering

Kees Schelling profiel

 

Frank Neering doet het!!!

 

Frank Neering NY profielFrank Neering Uitslag NY

De hele familie Neering mag trots zijn op Frank Neering. In een tijd van 4 uur 41 minuten en en 53 seconden heeft hij de New York Marathon (41 km en 195 meter)  volbracht voor het Kinderkankerfonds (KIKA). Als ik op Facebook de prestaties van mijn neef volgde moet ik zeggen dat ik mijzelf wel eens op de gedachte heb betrapt van “dat wordt drie keer niks”. In augustus zag ik nog een loopje van 9 km op een zondagmorgen in Purmerend. Maar hij heeft blijkbaar geheime trainingen gedaan en heeft het vandaag waargemaakt. Emotioneel zag ik hem over de finish komen en zelf werd ik dat ook. Wat geweldig dat hij dit presteert. Een diepe buiging van een trotse oom en zeker weten ook een apetrotse familie. Leuk om het ook live via Facebook te kunnen volgen en dat alles in het weekend dat AZ de macht grijpt in de Eredivisie. Dit kan geen toeval zijn!

Actuele foto’s zijn er nog niet, die volgen later.

Frank Neeirng Massagetafel

Frank Neering KIKAgroep

 

High Tea bij Elma Neering

High Tea 2

Je hebt high teas en high teas. Maar dit was toch wel een hele echte! Vandaag bij mjn zuster Elma Neering in Huizen! Jammer van de wat de ietwat vage foto, Erg lekker allemaal! Op de foto is natuurlijk de hand van Fred te zien die een plaatje van een tafel had gemaakt met zijn kwaliteiten voor het maken van een mooi decor. Hoogtepunt was de champagnetaart die natuurlijk niet goed is voor het goddelijke lichaam, maar zondigen voor een keer mag!