Qday in #Heiloo

Even naar de vrijmarkt geweest bij WC het Loo in Heiloo. Prachtig weer en een tjokvolle vrijmarkt. Pot Schaak gespeeld tegen Luuk de Noordhollandse jeugdkampioen voor 0,50 ct (verloren), een Suske en Wiskestrip gekocht voor 0,65 ct (voor het gevoel van vroeger, had er geen één meer), 5 pakjes bolllen voor de tuin gekocht voor x803,= en tensotte en een spiksplinternieuw fotoboek van Egmond en omgeving voor x801,=. Het oranje doet al pijn aan je ogen op zo’n dag als vandaag en we hebben nog een heel EK te gaan!

Overdaad

Over bezuinigingen gesproken. Soms zit het in de kleine dingen. Deze borden zijn door onze gebouwbeheerder geplaatst in de fietsenstalling. Hier is over gesproken, borden zijn bedacht, besteld, gemaakt, geleverd, opgehangen. Waren ze nodig?

Mooie column Youp in NRC

“Zoveel Purmerend in één vrouwenlijf” …over Fleur Agema

Hard gelach

Er ging een klein schokje door de voetbalwereld toen Pep Guardiola gisteren meldde dat hij het na vier mooie seizoenen voor gezien houdt bij Barcelona. Hij laat de club toch iets anders achter dan Verhagen het CDA.

Maxime zette vorige week bij het Catshuis de fiets van Mark op slot. Voetbalhumor. Op dat moment waren Rutte en hij de anderhalf jaar durende gijzeling door de geblondeerde beroepspuber Geertje meer dan zat. Dan verval je in dit soort begrijpelijke balorigheid. Alleen hadden ze geen zin om zelf op te stappen. Dat moest Geert maar doen.

Hoe lang kan je je laten treiteren? Het Polenmeldpunt, de immigratie, de gxeanante korting op de ontwikkelingssamenwerking, het boerkagereutel, de caviacopsx85 het was allemaal zo ordinair. En Rutte steeds maar lachen.

Thuis riep Maxime al regelmatig: x84Ik ga weer even lekker naar het kotshuis!” En dan dacht hij aan Geert en aan Fleur Agema. Die verschrikkelijke Fleur Agema. Zoveel Purmerend in één vrouwenlijf. Hoe lang kan je dat hebben? Zeven weken Fleur Agema! Dat is de straf die God Maxime heeft opgelegd. Kijken naar Fleur Agema, luisteren naar Fleur Agema en discussiëren met Fleur Agema. God is streng doch rechtvaardig.

Maxime stapt dus uit de Kamer en laat daar een splinterpartijtje ontredderd achter. Goed dat die Sybrand van Haersma Buma zo’n lange achternaam heeft. Dan lijkt de fractie volgend jaar nog wat. Zal dat CDA spijt hebben? Ik denk zo vaak aan dat legendarische bejaardencongres waar Eurlings zo emotioneel tegen Maxime jammerde hoeveel hij van hem hield. En dat hij zo’n oprechte christen-democraat was. Dat derderangs amateurtoneel zal bij menig CDA’er nog regelmatig door het hoofd echoën. Vroeg me af of dat niet een leuke foto voorop dat homoblad van Linda de Mol was geweest: een tongende Maxime en Camiel.

Want dat mag je toch best een opvallend plaatje noemen. Meneer Thijs Schuurman, getrouwd met Katja, zien we likkend aan een andere acteur, die net als deze Thijs heteroseksueel is. Het is ongetwijfeld een statement en ik vrees dat het in bepaalde kringen als gedurfd wordt gezien. Ik zou, als de felbegeerde Katja mijn vrouw was, dit gokje niet gewaagd hebben. Het is toch een soort harakiri. Ik vrees dat Katja haar consequenties trekt. Dit wil je je man niet zien doen. Het gaat verder dan Maxime die met Geertje ging heulen.

Zal Maxime bij het CDA een groot afscheid krijgen? Of vieren ze het in kleine kring? Domweg omdat er nog maar een kleine kring is. Gewoon bij mevrouw Peetoom thuis! Zal Rutte langskomen? Wordt er toch nog gelachen. Want Rutte lacht. Altijd en overal.

Vorige week vroeg een journalist aan onze premier wat hij er van vond dat veel psychiaters niet meer weten wat de Hollandsche Schouwburg is. Rutte keek even verbaasd. Hij wist namelijk ook niet wat de Hollandsche Schouwburg is. Hij vroeg of die in Haarlem stond? Hij had geen idee en begon over een klok en een klepel. De lieverd heeft acht jaar geschiedenis gestudeerd! Acht jaar! En hij weet niet wat de Hollandsche Schouwburg is. Ik weet dat ons onderwijs belabberd is, maar dit kan toch niet waar zijn? Dat John Leerdam het in de fractie over Jablabla heeft gehad en dat Ineke van Gent Richard Nixon een goede adviseur voor Obama vindt is aandoenlijk, maar dat de minister-president van Nederland niet weet wat de Hollandsche Schouwburg is, kan niet waar zijn.

Wat Rutte deed toen hij het moest toegeven? Blozen? Stamelen? Nee, Mark ging lachen. Mark ging heel hard lachen. Lachen zoals Mark altijd lacht.

Schaamteloos, hard en vrolijk. Zelden zoiets ergs gezien. Wat hij dan had moeten doen? Aftreden misschien? Of anders beloven dat hij op op 4 mei een gedichtje ging voorlezen op de Dam. Heel hard en heel duidelijk. Het kan nog. Er is een gaatje in het programma gevallen

Youp van ’t Hek

Rouwkaart kabinet Rutte

Mooie kaart ter afronding, schandalig dat dit heeft kunnen gebeuren. Dit werd voorzien anderhalf jaar geleden (Klink,CDA-congres, Media). Toch gedaan!! VVD en CDA zijn net zo verantwoordelijk als PVV. Zeer schadelijk voor Nederland finnacieel (3% norm) en als betrouwbaar land/partner. Schadelijk nu in de economische crisis. Burgers willen duidelijkheid. Een beslissing over de hypotheekrente die bijvoorbeeld in 20 of 30 jaar wordt afgebouwd vanaf 2013 zal de woonmarkt weer op gang helpen enz enz.