Vertaalde Tekst “Real man” – Joe Jackson

Joe jackson CD night and day 

Real Men xefxbfxbd Joe Jackson

Vroeger waren de verschillen tussen mannen en vrouwen tenminste duidelijk. Je had als het ware twee kampen die je makkelijk uit elkaar kon houden. Meisjes droegen roze en jongetjes blauw. Dat was wel zo vertrouwd. Maar dat is inmiddels allemaal anders. Waar staat een man nog voor tegenwoordig? Is hij ruw en lomp, of moet hij juist zacht en beschaafd zijn? Er is veel veranderd en er zal in de toekomst nog veel meer veranderen.

Je moet maar eens goed op de jongens van tegenwoordig letten! Ze dansen samen, met een gouden oorbel in, een vetkuif en een zonnebankkleurtje. Natuurlijk zijn ze niet van de verkeerde kant, ze zijn vast zo hetero als maar kan. Mannen in leer zijn immers toch machoxefxbfxbds?

Nee, het zou dom en zelfs beledigend zijn om mensen zomaar in een hokje te plaatsen. Een grote, sterke kerel draagt niet automatisch een uniform, ook al zou je dat de meeste mensen misschien makkelijk wijs kunnen maken.

Veel mannen vinden het best beangstigend dat de verschillen tussen man en vrouw steeds minder goed zichtbaar worden. Dadelijk weet niemand meer hoe je een dame moet behandelen, of hoe je je als man moet gedragen. Sommige mannen vinden zelfs dat ze verslagen zijn, omdat vrouwen ze hebben ingehaald in bepaalde opzichten.

Er zijn nog wel wat zogenaamd xefxbfxbdechte mannenxefxbfxbd, hoor. Dat zijn de mannen die wapens maken, oorlog voeren en moorden. En als ze daarmee klaar zijn gaan ze zuipen en naar de hoeren. Dat soort mannen is nog steeds bezig met het uitroeien van complete volkeren. Maar als die mannen ook alle vrouwen zouden uitroeien, dan zou het wel heel snel afgelopen zijn met de mensheid. Wees dus maar blij dat het steeds minder duidelijk wordt wie tegenwoordig nog xefxbfxbdechte mannenxefxbfxbd zijn

Co Adriaanse vol lof over AZ

AZ publiek 
Foto: AZ Fanpage

Co Adriaanse na de 2-0 winst van Twente op AZ op 13 augustus 2011

Co Adriaanse: xefxbfxbdAZ eindigt bij eerste vierxefxbfxbd
Co Adriaanse: xefxbfxbdFC Twente – AZ was tactisch een topduel. Wij hebben tegen een ploeg gespeeld die zeker bij de eerste vier gaat eindigen. Ze hebben een positieve spelopvatting, hanteren 4-3-3 en spelen verzorgd voetbal van achteruit. Het positiespel van AZ is erg goed, zuiver en snel. Daarmee komen ze ook voorin. Deze ploeg wordt vanaf nu elke week beter. Ondanks het jaarlijkse verlies van topspelers staat er wederom een goede ploeg. Dat gaat maar door."

Joe Jackson 57 jaar

oe Jackson is 57 geworden….

mini_save8957.jpgIs she really going out with him?
Is she really gonna take him home tonight?
Is she really going out with him?
Cause if my eyes don't deceive me
There's something going wrong around here

Prachtige regels, die in 1979 werden gezongen door de man die vandaag iets te vieren heeft, Joe Jackson.

Joe Jackson werd op 11 augustus 1954 in het Engele Burton-upon-Trent geboren als David Ian Jackson. Zijn muzikale carriere begon halverwege de jaren'70. Jackson was toen een van de vertegenwoordigers van de Engelse New Wave-scene, samen met tijdgenoten als Elvis Costello en Graham Parker. In 1978 hoorde een producer een van zijn demo's en hij zorgde toen voor een contract bij A&M records. Dat resulteerde een jaar later in zijn eerste lp,  Look Sharp!  Die plaat betekende meteen een doorbrak voor Joe Jackson die vervolgens talloze toernees maakte met zijn eigen band die een mengeling speelde van pop, ryhthm and blues en jazz. In 1982 kwam de lp Night and Day uit, een jaar latergevolgd door Body and Soul. En dat waren meteen ook de meest succesvolle platen uit de carriere van de tegenwoordig in Berlijn woonachtige zanger. Daarna volgden er nog een stuk of 20 platen, maar de carriere van Joe Jackson is toch vooral verbonden met dat ene sublieme nummer uit 1979. Dat nog mooier klonk in de befaamde a capella versie …..