Terug van weggeweest!

Herstelling 2014 groep

 

Foto: met de delegatie van Zuidoost op bezoek bij Fort Nigtenvegt.

Dat was een tijd geleden! Ben lang niet op bezoek geweest bij de Dienst Werk en Inkomen  (DWI) bij Herstelling Amsterdam. Anno 2014 is Herstelling ondergebracht bij het Reïntegratiebedrijf Amsterdam (RBA) van de DWI. Ben nu tijdelijk programmamanager Werk en Participatie in stadsdeel Zuidoost en het is goed om met een delegatie van stadsdeel Zuidoost bij Herstelling op bezoek te gaan inclusief de portefeuillehouder voor de arbeidsmarkt. Goed om te laten zien dat er al heel veel in Amsterdam gebeurd om werkzoekenden weer op het juiste spoor te brengen.

Eerst verzamelen op de Laarderhoogtweg vlakbij IKEA in Zuidoost. Na een vlammend betoog over het werk van Herstelling van Nico Lammers (teammanager bij DWI/Herstelling) op pad door het praktijkcentrum met een bezoek een bezoek aan de professionele houtwerkplaats van werkmeester Henry Eelman en de metaal/fietswerkplaats van Jules Kranenburg. Mooi om te zien dat werkzoekenden die hun werknemersvaardigheden moeten bijschaven worden begeleid door betrokken en vakkundige werkmeesters en door hen een stap kunnen maken naar een nieuwe toekomst op de arbeidsmarkt.

Herstelling 2014 Jim Maste

Foto boven: Jim Maste spreekt de delegatie toe en toont zijn vakmanschap.

Vervolgens met twee busjes naar Fort Nigtenvegt 3 km boven Abcoude. In het busje voor mij een weerzien met werkvoorbereider/arbocoördinator Willem van den Oever. Een vakman met het hart op de goede plaats en met hem even het wel en wee van Herstelling doorgenomen. Op het fort een korte toelichting van werkmeester Jim Maste over het opknappen van de genieloods op Fort Nigtenvegt in opdracht van Natuurmonumenten. Een puik staaltje timmer- en schilderwerk dat over enkele weken wordt opgeleverd aan de opdrachtgever.

In het fort een presentatie van de projecten Oost Werkt en Noord Werkt. Voorbeelden hoe je als stadsdeel nauw samenwerkt met RBA/Herstelling om tot een win/win situatie te komen in de wijk. Gert van Weert en Sally Wielinga nam de delegatie mee in de korte historie, de uitvoering en de financiële kant van de zaak. Oost werkt nauw samen met woningbouwverenigingen en Noord krijgt haar opdrachten voornamelijk via het stadsdeel.

Tenslotte een lunch bij DWI/Horeca Herstelling bij good old Helena Hehanussa en verdieping gezocht op het thema “Alleenstaande ouders op het bestaansminimum”. Er is nog een hoop werk aan de winkel in reïntegratieland. De arbeidsmarkt trekt aan, Amsterdam gaat zich meer richten op 22 gebieden in de stad, er komt een nieuwe participatiewet en de DWI wordt opgeheven en opgesplitst in een aantal onderdelen binnen de grote Amsterdamse reorganisatie. Bij de jongeren wordt het onderwijsdomein van schoolverlaters samengevoegd met het werkdomein om een definitieve succesvolle aanval te doen op de Amsterdamse jeugdwerkloosheid.

Edward Neering

Herstelling Edward wijst op logo

Foto boven: Uit de oude doos 2007/ Senger Communicatie / Alexander Senger

 

 

Eén gedachte over “Terug van weggeweest!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.