Dieper in de Neeringstamboom!!

Neeringen van Hermanus uit 1962 2

Eigenlijk moet ik zeggen evenwijdig de stamboom in. Op bovenstaande foto, genomen op het Therèse Schwartzeplein (Amsterdamse Schoolbuurt in Zuid)  zien we een volledige andere Neeringtak in een Amsterdamse straat. Het zijn in 1962 vlnr Ed Neering, Thea Neering,  Cees Neering,  Mathieu Neering, Paul Neering, Lucia Neering, Shanta (Bernadette) Neering en  José Neering.   We gaan terug naar onze Bedovergrootvader.

Onze Bedovergrootvader was Manus (formeel Hermanus)  Neering. Hij werd geboren op 8 juli 1815. In 1851 trouwde hij in Katwoude (boven Monickendam)  hij met Marijtje Karhof in Edam. Zij kregen 3 kinderen;

1. (Onze overgrootvader) Cornelis Neering geboren  5-2-1855 en overleden op 17 oktober 1899 in Monickendam.

2. Geertje Neering

3. Trijntje Neering

Dus onze overgrootvader is Cornelis Neering, Op 27 april 1879 trouwde hij met Hillegonda Boerlage in Monickendam. Onze overgrootouders kregen 9 kinderen. 3 van deze kinderen zijn vlak na hun geboorte overleden. De andere 6 kinderen zijn allemaal geboren in Katwoude (Katham)  tussn Monickendam en Volendam.

1. Gerard Neering (oudoom Gerard (tandarts) uit Zwanenburg, geboren in 1888. 2 Herman (Hermanus) Neering geboren in 1880 3. (Onze Opa) Dirk (Theodorus) Neering geboren in 1882 4. Maria Neering geboren getrouwd met Broos Smeur (Ome Broos) 5. 5.Truus (Geertruida) Neering geboren in 1890 en getrouwd met van Schaagen) en 6. Aaf (Ava) Neering getrouwd met Hempelman.

Aaf Hempelman- Neering met Cor Hempelman

Onze Opa Dirk Neering is dus getrouwd met Petronella Neering van Dijk en deze stamboom is digitaal gemaakt door Marja en wordt op de Neeringreunie getoond op 2 juni. Zij kregen dus twee kindern Oom Anton Neering en onze vader Cor Neering. Zie verder digitaal de stamboom vanaf Dirk Neering en Petronella van Dijk.

De Neeringen op bovenstaande foto zijn dus nazaten van de broer van Opa Dirk Neering, Herman Neering en Aaf Neering (getrouwd met Hempelman) . Bovenste foto: Zij zijn kinderen van de zoon van Herman Neering en vervolgens Theo Neering (Nummer 7 in onderstaande opsomming)  geboren  op 29 febr. 1920 en overleden op 6 maart 2006.  Herman Neering trouwde met Elisabeth Kersbergen in 1907 en zij kregen ook negen kinderen  1. Cor (een vrouw) Neering, 2. Nol Neering (geëmigreerd naar Canada) 3. Herman Neering (zijn zoon is de bekende dermatoloog uit Haarlem) 4. Ans Neering (e/v Benner) 5. Bep Neering 6. Gonda Neering e/v Toepoel 7. Theo Neering 8. Mieke (Maria)  Neering (e/v Dubelaar, Mieke Neering woonden jaren in Suriname waar haar man leraar was) en 9. Alida Neering.

Paul Neering (van Herman en Theo Neering) 2Jose Neering

Op bovenstaande foto’s:  Paul Neering en de onderste is José Neering.

Hun tante Mieke Neering is de enige nog levende Neering van deze generatie. Zij woont in Haren Groningen. Theo Neering had een kleine kruidenierszaak aan de Paletstraat nr 2 in de Amsterdamse Schoolbuurt achter de PL Tak Straat.

De andere broer van onze Opa Neering is Oudoom Gerard uit Zwanenburg.Hij was 2 keer getrouwd, met  Grietje Hoekstra in 1911 en uit dit huwelijk kwam twee kinderen Rene Neering en Eddy Neering. In 1917 kwam er een echtscheiding en vervolgens trouwde hij met tante Rosette Sajet en uit dit huwelijk kreeg hij drie kinderen: Frans Neering, woont nu in Bolsward, Ben Neering en Paula Neering (e/v Polak)

Neering oudoom Gerard en oudtante Rosette Sajet

Op bovenstaande foto dus Oudoom Gerard Neering en Tante Rosette Neering-  Sajet

Eddy Neeirng kreeg als zoon Rick Neering en zijn kinderen zijn Ursula Neering en Roy  Neering die ook gelinkt met mij zijn op Facebook. Ik vermeld dit even omdat ik regelmatig de vraag krijg ….. Wie zijn dat?

Edward Neering

NB: Bij de reacties op deze weblog staat een reactie van Willy Rowe ne Neering zij is dus in Canada de dochter van Nol Neering die weer een zoon is van Herman Neering, de broer van onze Opa Neering

 

10 gedachten over “Dieper in de Neeringstamboom!!”

 1. Het gaat me nu een beetje duizelen, in alle families komen dezelfde namen weer terug. Volgens mij heeft Theo Neering uit West Friesland, deze stamboom al een heel eind opgezet.
  Wisten jullie eigenlijk dat alle namen die op -ing eindigen oorspronkelijk uit Duitsland komen, zoals Neering, Massing etc. Eigenlijk zijn wij de eerste allochtonen……….

  1. Duizelen, en ik maar hopen dat het nu kort en krachtig in een heel kort item duidelijk is. Klopt het wemelt van de Cornelissen, Hermanussen en Theodorussen maar daar moet je doorheen kijken. De ene Hermanus werd Manus genoemd en de ander weer Herman, dat helpt. Voor wat betreft de naam Neering die uit Duitsland zou komen kom ik later nog eens met een apart item. Th. A. Neerings heeft Het geslacht Neerings onderzocht over de periode van 1670- 2001. Hij heeft ook de naam Neering(s) onderzocht en komt tot opmerkelijk bevindingen. Het is niet Theo Neering uit West Friesland maar Frans Neering. Hij woonde eerste in Bovenkarspel en woont nu in Bolsward. Hij is de eerste zoon van Oudoom Gerard en oudtante Rosette Sajet. Ik ben twee jaar geleden bij hem geweest en heb van hem veel informatie gekregen.

   1. Kom stom toevallig op dit weblog terecht. Ik ben de dochter van Frans. Hij is overigens de jongste zoon. De oudste zoon was Bernhard, daarna kwam Paula en toen mijn vader. De oudste twee kinderen van mijn opa waren Eddy en Rene. Leuk dit te lezen.

 2. Hallo,

  Een vriend van mij met de naam Nearing woont in Canada, zijn voorouders komen uit Holland. Misschien zijn jullie familie? Hij wil graag met jullie in contact komen, is dat mogelijk?

 3. Ik was met de stamboom van mijn opa bezig en kwam op deze site terecht.
  Mijn oma was Aaf Neering ,dochter van mijn over grootouders Cornelis en Hillegonda,, en getrouwd met C.Hempelman.
  Aaf kreeg 6 kinderen waaronder mijn moeder,,Hillegonda,, vernoemd naar haar oma.
  In mijn jeugd zag ik Oom Broos,tante Truus,Oom Gerard en tante Roset regelmatig,
  Ik heb nog een foto van mijn Oma en Opa misschien is het leuk die ook op de site te laten zien.
  Verder heel leuk dat ik nu mijn overgrootmoeder en vader op een foto heb gezien.daar hadden wij niets van.
  Laat even weten waar ik de foto naartoe kan sturen.
  Groetjes van Ria Pelser

 4. Zoveel familie , mijn naam is Dorothea Alice Ernestiene Neerings 20-01-1954. Ik ben de jongste dochter van Theodorus Neerings Geb 10-11-1912 mijn vader heeft veel tijd door gebracht in archieven Amsterdam etc en Duitsland daar was hij erg geïnteresseerd in , mijn half broer Theo Neerings heeft daar later ook veel tijd ingestoken , mijn vraag is er zijn Familie boeken hier van en de 1e uitgave dat mijn half broer Theo uitgaf deze heb ik helaas niet meer , kunt u mij hier mee helpen ? Vriendelijke Groet Thea .

 5. Dag Edward, in mijn tienerjaren zat ik op de zeeverkenners en onze groep werd geleid door “Stuur” Neering uit de Paletstraat (2 III). Als ik het goed begrijp, familie van jou. Haar voornaam ken ik niet. Padvinderij was destijds nogal formeel. Ik bewaar heel goede herinneringen aan die tijd en zou je erkentelijk zijn als ik een voornaam van je mocht vernemen, zodat ik naspeuringen naar “Stuur” kan doen. Ze moet destijds rond de 20 zijn geweest, rond 1970…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.