AZ rekent niet meer op Alves!

Alves_2

AZ rekent niet meer op Alves!

ALKMAAR – Aanvaller Afonso Alves van SC Heerenveen gaat naar alle waarschijnlijkheid niet naar AZ.

"Wij haken zo goed als zeker af in deze strijd", liet technisch directeur Marcel Brands van de Alkmaarders zaterdag weten. "De kans dat de transfer niet doorgaat, schat ik op 80 tot 90 procent."

Brands ging er vrijdag nog vanuit dat de overgang van de Braziliaanse spits rond zou komen. "Toen was ik er juist voor 90 procent zeker van dat de transfer wxc3xa9l door zou gaan. Maar het blijkt niet haalbaar. Het is te gecompliceerd. Onderweg komen we steeds nieuwe hobbels tegen. Na het weekeinde zullen we daarover wel meer uitleg geven."

Volgens Brands komt er ook geen andere aanvaller naar AZ. De eredivisionist had een spits uit een van de buitenlandse competities als alternatief achter de hand, maar ook dat lijkt niet door te gaan. "We wilden de selectie dit weekeinde definitief rond hebben. De trainingen beginnen maandag weer. We gaan na die tijd geen transfers meer doen, daarvoor waarschijnlijk ook niet."

Vraagprijs

AZ probeerde Alves in de zomer ook al over te nemen. De komst van de 27-jarige speler ging toen niet door, omdat AZ niet wilde voldoen aan de vraagprijs van Heerenveen. AZ zou destijds 15 miljoen euro voor de Braziliaanse doelpuntenmaker over hebben gehad, terwijl Heerenveen 18 miljoen euro wilde hebben.

Nu lijken de problemen niet bij de vraagprijs te liggen, maar juist bij de onderhandelingen tussen Heerenveen en het kamp-Alves.

Teleurgesteld

Alves reageerde teleurgesteld toen de transfer in augustus niet doorging. Hij weigerde een tijdje werk. Alves bleef na interlands met het Braziliaans elftal te lang weg en sloeg trainingen van Heerenveen over. Eind september deed de aanvaller voor het eerst weer mee in een wedstrijd van Heerenveen.

AZ kocht in de zomer al drie nieuwe spitsen. Ari, Graziano Pellxc3xa8 en Mounir El Hamdaoui voldoen tot dusverre niet. Trainer Louis van Gaal wilde er voor de start van de tweede seizoenshelft dan ook graag een extra spits bij hebben.

Voorzitter Dirk Scheringa gaf zondag na de met 1-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo aan dat de transfer van Alves "eigenlijk een brug te ver is."

Bron: Nu.nl

De mythe over afslanken

Hamburger_1

Wees uw lichaam te slim af!

Door: Marcel Hulspas
Gepubliceerd: donderdag 3 januari 2008 20:55
Update: donderdag 3 januari 2008 21:12

Aangebracht door: Trendwatcher Philip Bodenstaff

Brooddieet of water drinken? Zweten of spartaans leven? Wat werkt, en waarom? Wie de komende maanden wil afslanken, moet zijn eigen lichaam om de tuin leiden.

Na de feestdagen komen de afslankmaanden. Maar iedereen die de komende tijd een paar kilootjes wil kwijtraken, zal al snel ontdekken dat hij of zij te maken heeft met een formidabele tegenstander. Uw lichaam wil helemaal niet afvallen. Het is dankzij miljoenen jaren evolutie helemaal ingericht op het opbouwen en verdedigen van een comfortabele vetvoorraad, voor magere tijden. Afvallen kan, maar dan moet u heel slim zijn. Dertien misverstanden over het misleiden van uw lichaam:

1. Je slaat gewoon een maaltijd over. Onverstandig. Een mens functioneert beter als hij regelmatig te eten krijgt. Na het skippen van het ontbijt of de lunch kan de bloedsuikerspiegel dalen tot een onaangenaam niveau, wat weer aanleiding kan geven tot vreetbuien. Een onderzoek in Wageningen wees uit dat pubers die het ontbijt overslaan, twee keer zo vaak last hebben van overgewicht.

2. Je moet gewoon producten zonder vet eten. Wie deze regel al te strikt toepast, kan op den duur essentixc3xable voedingsstoffen (alleen aanwezig in xe2x80x98vetxe2x80x99 eten) tekortkomen. Vet moet dus. Een ander probleem is dat xe2x80x98vetvrijxe2x80x99 niet hetzelfde is als mager. Met name in de VS, waar xe2x80x98vetvrijxe2x80x99 gelijkstaat aan xe2x80x98gezondxe2x80x99, bevatten veel low on fat producten tegelijkertijd ongehoord veel suikers xe2x80″ met veel dikke Amerikanen als gevolg.

3. Water drinken helpt. Tijdelijk. Het onderdrukt het hongergevoel zolang de maag daardoor het signaal afgeeft xe2x80x98volxe2x80x99 te zijn.

4. Vooral niet eten voordat je naar bed gaat! Want die caloriexc3xabn zou je niet gebruiken en dus als vet opslaan. Niet waar. Onderzoek in Oregon (wel aan resusapen) heeft laten zien dat het tijdstip waarop we te veel caloriexc3xabn verorberen, geen rol speelt.

5. Geen eiwitten eten! Daar krijg je spierballen van! Nee. Topsporters willen nogal eens veel eiwitten eten omdat dat hun spieren zou versterken, maar dat verband is nooit hard aangetoond. Alleen door veel krachttraining krijg je grotere spieren.

6. Je moet op dieet. Alsof dat zou werken. Nee dus. Vrijwel alle dixc3xabten draaien het aantal caloriexc3xabn te snel te sterk terug, waardoor het lichaam overschakelt op een noodscenario waarbij minder energie wordt verbruikt en de vetvoorraden worden aangesproken, maar zodra je weer normaal gaat eten, gaat alles terug naar de oude toestand en worden de oude vetvoorraden weer snel opgebouwd. Dixc3xabten wordt zo uiteindelijk een omweg naar extra kiloxe2x80x99s.

7. Dixc3xabten kan in ieder geval geen kwaad. Wel degelijk. Veel modieuze dixc3xabten concentreren zich op een enkel onderdeel van ons voedsel (zoals fruit, vet, zetmeel, eiwit) en kunnen tekorten veroorzaken. Zelfverzonnen dixc3xabten waarbij de calorieopname plots sterk afneemt, kunnen leiden tot hartritmestoornissen.

8. Mannen vallen gemakkelijker af. Het is jammer, dames, maar waar. Bij een onderzoek waarbij mannen en vrouwen zestien maanden dezelfde fysieke inspanning leverden, vielen de mannen vijf kilo af, de vrouwen niets. Volgens de onderzoekers moeten we ook hier de oorzaak in de menselijke evolutie zoeken: vrouwen verliezen nog moeilijker vet dan mannen omdat ze zwanger kunnen raken, en dan zijn vetvoorraden alleen maar nuttig.

9. Doe aan sport. Dat hangt ervan af. Sporten vreet energie, en dat is goed, maar als u dat niet gewend bent, zult u er niet snel aan wennen. Velen geven op bij de eerste gewrichtspijntjes. Het is niet waar dat rennen of fietsen funest is voor de kniexc3xabn: uit een onderzoek uitgevoerd aan de Stanford Universiteit bij 800 renners gedurende 14 jaar, bleek dat deze groep een kwart minder kniegewrichtklachten had dan mensen die niet sporten.

10. Het werkt alleen als je zweet. Voor de zoveelste keer: nee. Bij hardlopen en wielrennen verbrand je uiteraard meer caloriexc3xabn (tegen de 400 kcal per uur), maar dat is niet veel meer dan bij rustiger activiteiten als wandelen (circa 300). Het gezondheidseffect is gelijk, en je kunt beter iets kiezen dat je heel lang volhoudt.

11. Al dat sporten maakt alleen maar hongerig, en dan ga je juist meer eten. Dat geldt alleen voor intensieve fysieke activiteit. Wie zich gematigd inspant, heeft niet of nauwelijks meer last van honger, en kan dus ongecompliceerd caloriexc3xabn kwijtraken.

12. Niet sporten! Dan krijg je van die lelijke spiermassaxe2x80x99s! Alleen als je erg, erg veel aan sport doet, en dan vooral krachttraining. Een paar keer per week naar de sportschool levert echt geen spieren op xe2x80″ maar kost wel een hoop caloriexc3xabn. Doen dus (voor wie lopen of fietsen te saai vindt).

13. Niet sporten! Dan krijg je een hartaanval! De kans daarop wordt alleen vergroot als je nog nooit eerder hebt gesport, en ineens extreem aan de gang gaat. Wie regelmatig sport, loopt minder kans op hartfalen dan iemand die lekker thuis blijft zitten.

Hoe dan wel af te vallen? Neem geen extreme maatregelen, dat houdt u hoogstwaarschijnlijk toch niet vol. Pas uw bestaande eet- en leefpatronen subtiel aan. Weiger alle tussendoortjes. Koop geen koek of snoep. Wat er niet is, kunt u niet eten. Vermoei uzelf niet met vreemde ingredixc3xabnten of recepten. Blijf hetzelfde eten, maar dan minder. Gun uzelf eens per week een vrije dag. Verwacht geen wonderen. Weeg uzelf daarom zo min mogelijk. Bedenk dat uw lichaam zich niet laat dwingen.

Trefwoorden: afvallen, dieet