Rampen

Vanmorgen Hans Dorrestijn met een column op de radio. Ter relativering. In de jaren zestig was er de Club van Rome die hel en verdoemenis voorspelde als het ging om milieu enz. Het einde was nabij. Horen we hier nog wat van?

Vervolgens kwam het het gat in de ozonlaag. De koelkast was de grote boosdoener. De CFK’s uit de spuitbussen. Het gat zou niet meer te dichten zijn we waren te laat!! Ook hier weer het einde nabij. Vanmorgen las ik dat het gat zich aan het dichten is.

De stap daarna was de zure regen. "Stop Zure regen"beval een rood logo op een wit T-shirt. Binnen 20 jaar zouden alle bossen naar de knoppen zijn. Ik was in De Ardennen de afgelopen dagen en ik verzeker u de bomen staan er prima bij. Hoezo Zure Regen?

Al Gore voorspelt nu de stijging van de zeespiegel en Nederland zal vollopen als een badkuip. Ik woon bij het strand en zie geruststellend dat de situatie nog net zo is als acht jaar geleden toen ik hier kwam wonen.  Nu ben ik zelf kippig met bril op dus zou ik me een centimeter kunnen vergissen. Mocht het toch verkeerd aflopen. Ik woon sinds acht jaar op een strandwal die boven de huidige zeespiegel ligt. Strategisch goede zet van de Haarlemmermeer naar Heiloo!!