the Road to Madrid: Laatste nieuws

Foto: Henk Bruning bij de laatst editie van de Halve marathon van Madrid

Nieuws

De ‘Neuteblazers’ zijn vandaag paraat bij de Diemer Cross waaraan Froukje (“daar zijn de mannen stil van”), Kees Klaver en Kees Schelling (zijn na-operatie knie debuut). We zijn benieuwd naar de tijden.
Sacha roeit op 18 maart ‘De Head’ op de Amstel. Goed voor de rugspieren en de ontspanning van een tochtje over het water.
Inmiddels is een debat ontstaan tussen de puriteinen (o.l.v. Edward) en de vrijbuiters (bij monde van Sacha) over de beste voorbereiding op de Madrileense wedstrijd. De organisatie raadt Andre aan niet aan de dakentocht mee te doen bij de geringste twijfel en zal nagaan of deze tocht zaterdagochtend om 11.00 of 12.00 uur is te organiseren om de zenuwen van Edward c.s. rustig te houden en de mogelijkheid te bieden direct het hotelbed (naar Zoetemelk “de tour win je in bed”) op te zoeken (Kees). Ook zal de spaghettimaaltijd niet om 22.00 uur (Spaanse gewoonte) maar eerder worden georganiseerd.
Grote twijfels bestaan over de transparantie van Henk. Simuleert hij wel of niet? Gaat hij tot het uiterste om zich in te dekken? Het lijkt er nu op dat iedereen boven de 2 uur gaat lopen en Edward (naar eigen zeggen in “bloedvorm”) de trotse winnaar wordt.
Outsiders: Angel van den Berg, Harrie Roosendaal en Kees Klaver hullen zich vooralsnog in stilzwijgen. Stefan Doebner traint in absolute stilte. Peter en Luuk van Os trainen elke week. Luuk heeft een lichte voorsprong.

Temperatuur zondag 26-2 Madrid:
9.30 uur 11 C en vanaf 10.30 uur oplopend tot 20 C.

Blessureleed
Henk Bruning heeft na liesblessure nog niet gelopen. Hersteltijd 4 weken.
Arie heeft vanwege de tramrails een scheurtje opgelopen in de kuit en mag een week niets doen van de therapeut. Hij trainde met zoons Peter en Luuk.
Niet alleen de benen van Paul Neering lopen, maar inmiddels ook zijn buik. De druk neem toe. Hij schat zijn tijd nu in op 2.05.00

Feiten:
x95 Madrid (3,5 miljoen inwoners) ligt op 646 m. Temperatuur april 17,5*C (gemiddeld)
x95 Het parcours is heuvelachtig met vanaf kilometer 18 bergop het park Retiro in, die de kuiten doen spannen. Voor jullie begrip: 8 x de brug op van de Schipholweg bij Badhoevedor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.