VVV gaat bij AZ over de knie! 6-1 voor AZ!

 Sigthorson

Sigthxc3xb3rsson haalt uit tegen kansloos VVV

29 januari 2011

Bron: AZ.nl

ALKMAAR- AZ heeft zaterdagavond flink uitgehaald tegen VVV-Venlo: 6-1. Kolbeinn Sigthxc3xb3rsson was met vijf treffers de grote man bij de Alkmaarders. Zijn landgenoot Johann Berg Gudmundsson maakte het overige AZ-doelpunt. Door deze ruime zege staat AZ weer vijfde in de Eredivisie.

Alsof het de geleden schade tegen NEC en Heracles Almelo zo snel mogelijk wilde vergeten, begon AZ fel aan het duel met de Limburgers. Nadat Sigthxc3xb3rsson in de vierde minuut net naast schoot, profiteerde hij even later dankbaar van geklungel van Ferry de Regt. De AZ-spits pikte de bal op en speelde doelman Kevin Begois genadeloos door zijn benen: 1-0.

 

AZ domineerde het spel en liet de bezoekers de middenlijn niet passeren. De tweede treffer was dan ook een logisch uitvloeisel van het veldoverwicht. Ragnar Klavan speelde diep op Martens, die de bal met een geplaatste volley op het hoofd van Sigthxc3xb3rsson legde: 2-0.

 

Hattrick
Ook het derde AZ-doelpunt was een tango tussen de architecten van de 2-0. De op xe2x80x98tienxe2x80x99 spelende Martens gaf na 25 minuten voor op Sigthxc3xb3rsson, die deze bal een goed vervolg gaf: 3-0. Daarmee is Sigthxc3xb3rsson de eerste IJslander die een hattrick maakt in de Eredivisie. VVV, dat via spits Ruud Boymans al twee keer op doel schoot, verzachtte de pijn door er voor rust 3-1 van te maken.

 

IJsland-avond
In het tweede bedrijf ging AZ onverdroten verder. Stijn Schaars gaf een steekpass op Martens, die wederom oog had voor Sigthxc3xb3rsson: 4-1. Om de IJsland-avond compleet te maken, schoot Gudmundsson op fraaie wijze het vijfde AZ-doelpunt achter de VVV-sluitpost. Dirk Marcellis gaf voor waarna de vleugelspits vanuit de lucht uithaalde: 5-1.
  
Kees Kist
Twintig minuten voor tijd was het niet Martens maar Hxc3xa9ctor Moreno die aan de basis van het laatste doelpunt stond. De Mexicaan bediende Sigthxc3xb3rsson, die geen moeite had er 6-1 van te maken. Daarmee evenaart hij de prestatie van legende Kees Kist, die op 30 januari 1977 vijf keer scoorde. Saillant detail: Ook toen was VVV de  tegenstander. Dat duel in Alkmaar eindigde in 6-0.

 

Eredivisie
Dankzij deze zege, en de nederlaag van Roda JC tegen Vitesse (5-2), heeft AZ de vijfde plaats weer in handen. Zaterdag wacht het uitduel met Excelsior. Daarna speelt AZ achtereenvolgens tegen PSV (thuis), sc Heerenveen (uit), FC Twente (thuis) en Ajax (uit).

 

Verbeek: xe2x80x98Blij verrastxe2x80x99
xe2x80x9cIn de aanloop naar deze wedstrijd werd ik blij verrast door een discussie tussen de jongens onderlingxe2x80x9d, zei Verbeek tijdens de persconferentie. xe2x80x9cZe kwamen naar me toe en zeiden: xe2x80x98We denken dat het ook zo kan met de opstelling.xe2x80x99 Ik heb daarom de opstelling op de wedstrijddag veranderd. De spelers hebben dat vervolgens terugbetaald met een klinkende overwinning. Eindelijk zijn we beloond voor ons goede spel. Ik denk dat iedereen heeft genoten.xe2x80x9d